Forum
Merhabalar,
Resmi Microsoft sitesi üzerinden Office 365 Exchange lisansı satın aldım ve alan adımın mail sunucularını başarılı bir şekilde yönlendirdim.
Şimdi ise eski Outlook masaüstü uygulamasında kullandığımız .pst dosyalarını yeni O365 Exchange hesabıma aktarmak istiyorum.
İlk olarak klasörleri doğrudan Outlook üzerinden kopyala-yapıştır yöntemiyle taşımayı denedim. Ancak bazı klasör ve e-postalar düzgün şekilde görünürken, bazı klasörler tamamen boş görünüyor ve içindeki maillere erişilemiyor.
Sonrasında AzCopy aracını denedim fakat bu yöntem de “failed” hatasıyla sonuçlandı ve aktarım gerçekleşmedi.
Eski e-postalarımı ve klasör yapısını bozmadan, eksiksiz bir şekilde Office 365'e aktarmanın en sağlıklı yolu nedir?
Ekte ekran görüntüsünü de paylaşıyorum.
Yardımcı olabileceklerden adım adım destek rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Şirket içi yayınladığımız kılavuzdan kopyala yapıştır yaparak iletiyorum. Upload hızınızın tamamlanma süresi üzerinde etkisi olacaktır. Ayrıca aktaracağınız toplam boyutun, aboneliğinizin sağladığı alandan yüksek olmadığına emin olunuz. Aktaracağınız PST kullanımda olmamalı.
Eski maillerinizi Microsoft 365 hesabınıza taşımak için outlook programınızı açın ve sol üst bölümde yer alan "Dosya" bölümüne, ardından "Aç ve dışarı aktar" bölümüne tıklayın. Sizi sağ taraftaki görselde bulunan pencere karşılayacak. Açılan pencereden "İçeri/Dışarı Aktar" seçeneğini seçtiğinizde "İçeri ve Dışarı aktarma Sihirbazı" açılır.
Adım - 1: Bu adımda sihirbazın hangi işlemi başlatacağını belirliyoruz. "Başka bir program veya dosyadan içeri aktar" seçeneğini seçerek "sonraki" butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Adım - 2: Bu adımda içeriye aktarılacak verilerin kaynak dosya tipini belirliyoruz. "Outlook Veri Dosyası (.pst)" seçeneğini seçip "sonraki" butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Adım - 3: Bu adımda içeriye aktarılacak verilerin bulunduğu kaynak dosyamızı seçiyoruz. "Gözat" butonuna bastığımızda açılan "Windows Gezgini" ile dosyamızı seçtikten sonra seçenekler kısmında ihtiyacımıza uygun parametreyi işaretleyip "sonraki" butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Adım - 4: Son adımda içeriye aktarılacak klasörü, alt klasörler ile birlikte aktarılıp aktarılmayacağını, hedef dizini ve istiyorsak belirlediğimiz kriterlere göre aktarım yapılması için gerekli filtreleri oluşturup "son" butonuna basıp aktarım işlemini başlatıyoruz.
Outlook veri dosyanızın boyutuna göre işlemlerin tamamlanması süre alacaktır.
Serkan Bey,
Öncelikle ilginiz ve detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim.
Ancak bizim senaryomuzda Office 365 Exchange kullandığımız için dosya uzantıları .ost olarak görünmekte. Bu nedenle Outlook üzerinden "İçeri/Dışarı Aktar" adımlarını uygulayamıyorum. Ekte paylaştığım ekran görüntüsünde de bu durumu görebilirsiniz.
Araştırmalarım sırasında Microsoft Purview paneli üzerinden Veri Yaşam Döngüsü Yönetimi sekmesindeki “İçeri Aktar” bölümünden ilerlemeyi denedim. Fakat AzCopy aracını kullanırken CMD ekranında “failed” hatası ile karşılaşıyorum. Hata çıktısını da sizlerle paylaşıyorum.
Bu konuda deneyiminiz varsa, yönlendirmelerinizi rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba @muratdortkol
Şimdi ise eski Outlook masaüstü uygulamasında kullandığımız .pst dosyalarını yeni O365 Exchange hesabıma aktarmak istiyorum.
Yazdıklarınızda tutarsızlık mevcut. Tekrar kontrol edebilir misiniz? OST hedef dosyanız. PST dosyanızı kaynak olarak kullanmalısınız. İşlem adımlarını lütfen tekrar inceleyiniz.
Merhaba @serkanates,
Tutarsızlık olmadığını belirtmek isterim. Şöyle ki:
-
Eski Outlook kurulumundan alınmış
.pstdosyalarımız mevcut ve bu dosyaları yeni Office 365 Exchange hesabımıza aktarmak istiyoruz. -
Yeni sistemde kullanıcılar artık O365 Exchange kullanıyor, bu nedenle Outlook profilleri .ost dosyaları ile senkron çalışıyor.
-
Outlook’un "İçeri Aktar" sihirbazını kullanırken, hedef hesap doğrudan Exchange sunucusuna bağlı olduğu için bazı klasörler ya boş geliyor ya da aktarım sırasında sorun yaşanıyor.
Dolayısıyla, PST kaynağımız mevcut. Ancak hedef olarak bağlı olduğumuz .ost (yani O365 Exchange hesabı) aktarımlarda sorun çıkartabiliyor. Sorunun kaynağı da bu. Bu senaryoda en sağlıklı yöntem nedir, bunu öğrenmek istiyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.
Microsoftun önerdiği bileşenler maalesef hata vermeye çok müsait. En sağlıklı çözüm şudur ve defalarca işlem yaptım, hata almadım.
1- Outlook 365 maili kurulu olan Outlooğa , aktaracağın pst dosyasını veri dosyası olarak eklemelisin.
2- Önce Gelen Kutusunu , sonra Gönderilenler Kutusunu ister seçerek kopyalayarak , istersen kural tanımlayarak (belirli bir tarihe kadar kuralı üzerinden) ki ben bunu uyguluyorum ilgili Outlook 365 alanlarına kopyalamalısın.
3- Buradaki Püf nokta şu: Outlook 365'e 10 GB ve üstü veri aktarmamalısın, Hata verir.
4- Serkan abinin dediği gibi Upload hızınızın tamamlanma süresi üzerinde etkisi olacaktır.
Outlook’un "İçeri Aktar" sihirbazını kullanırken, hedef hesap doğrudan Exchange sunucusuna bağlı olduğu için bazı klasörler ya boş geliyor ya da aktarım sırasında sorun yaşanıyor.
Yukarıdaki cümlenizde ne demek istediğinizi anlamadım. Aktarım sırasında sorun yaşanıyor demişsiniz ama detay vermemişsiniz. Belirttiğim yöntemle sayısız aktarımı başarılı şekilde tamamladık. PST dosyanız sağlıklı değilse sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ben çekiliyorum, diğer arkadaşlarımın alternatif önerileri olacaktır.
Soruma göstermiş olduğunuz ilgi ve vermiş olduğunuz değerli yanıtlar için çok teşekkür ederim.