Forum
Merhaba arkadaşlar,
MikroTik router üzerinden DHCP sunucusu aracılığıyla bölgede antenler vasıtasıyla Wi-Fi yayını yapıyoruz. Bilgisayarlar ve Android cihazlar sorunsuz şekilde internete bağlanabiliyor. Ancak iPhone marka telefonlar IP alamadığı için internete erişemiyor.
Bu konuda benzer bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan varsa desteğinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Mikro Tik hakkında çok bir fikrim yok Mac adreslerine özel IP reserved işlemi yapıyorsan sorun yaşadığın iPhone Cihazlarda bağlanılacak SSID yanındaki Infoya basarak özel wifi adresi seçeneğini kapatıp deneyebilirsin.
Mikrotik pek benim müşterilerde yok ama şöyle bir ayar varmış, açıp deneyebilirsiniz;
Add ARP for Leases
bir de yanlış anlamayın ama bu cihazı aldığınız bayi de bilir sanki ona neden sormadınız?
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Çözüm önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Denedim ancak maalesef sorun devam ediyor.
Hakan Bey, cihazı uzun zaman önce satın almıştım. O dönemde aldığım firma da artık faaliyette değil. Aslında MikroTik cihazın tüm ayarlarını da kendim yapmıştım. Sorunu tesbit edip çözebilirsem yazarım.
Anladım, bilgi için teşekkürler, o zaman bir gelişme olur ise paylaşırsınız.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.