Forum

huawei lg8245x6-50 ...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] huawei lg8245x6-50 DMZ Hk.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
678 Görüntüleme
(@serdaratacan)
Gönderiler: 253
Honorable Member
Konu başlatıcı

Arkadaşlar merhaba doğru yere mi açtım bilmiyorum ama türk telekomdan  wifi 6 huawei lg8245x6-50 modem aldım.  port yönlendirme yapmam lazım.

birisi nvr : 192.168.1.200  ( 9000, 544, 444 )

diğeri pdks : 192.168.1.201  ( 5005 ) 

port yönlendirme menüsünden gerekli yerleri doldurdum. Daha önceki  menülerde  dmz aktif işaretliyorduk şimdikinde ip girmemizi  istiyor. 1.200 giriyorum nvr açılıyor ama pdks ye bağlanamıyorum aynı anda 2 ip eklememe izin vermiyor nasıl çıkarım işin içinden bilgisi olan var mı ?   192.168.1.255 diye eklesem 255 e kadar olan tüm ipleri dmz aktif eder mi ?

Gönderildi : 22/04/2025 14:04

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33584
Illustrious Member Yönetici

Merhaba, DMZ her zaman tek ip alır, ikinci ip yazılmaz, 255 de kabul edilmez çünkü geçerli bir ip değildir.

DMZ ile değil normal port yönlendirme ile yapman lazım yani anahtar kelime NAT. Forumda arama yapabilirsin.

DMZ menüsü altındaki IP Port mapping bölümünden yapman lazım. DMZ de kapalı olmalı. DMZ açık iken NAT çalışmaz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 22/04/2025 16:12

(@oktayerdemm)
Gönderiler: 33
Eminent Member

Merhaba, DMZ bir nevi güvenli bölgedir. Yerel alan ağını güvenilmeyen trafikten koruyan ve ekstra bir güvenlik katmanıdır. DMZ'i genelde firewallara WAN bacağı olarak tanıtırız ki olası Türk Telekom modeme sinyal gönderip modemi sıfırlarsa ayarlar etkilenmeden firma problemsiz internete çıkabilsin. İlgili firmalarda bulunmadığımız zaman DMZ biz bilgi işlemciler için can suyu oluyor.

Hakan abinin dediği gibi DMZ tek ip alır. Modemin gelişmiş ayarlar kısmında Port Yönlendirme (NAT) alanı göreceksin. Sağ-alt kısımda İnternet bölümünün altından yapabilirsin.

Gönderildi : 22/04/2025 21:36

Paylaş: