Forum
Merhaba
ss.ssss.com subdamin i xxx.xxx.xxx.xx dış ipmize A kaydı ile dns kaydı yaptım hosting firmasına. local deki pc de 2025 portu üzerinden bir uygulamaya erişmemiz gerekiyor. dışarıdan bir yerden veya mobil hat ss.sss.com a erişim sağlayabiliyoruz. iç networkden ss.sss.com:2025 yazdığımızda siteye erişemiyoruz.
Sophos XGS2100 var.
Netowor->DNs-> Host enrty den ve request route dan subdomaini yerel ip kaydını yaptım fakat yine de erişemiyoruz.
Routing kısmında iç network ü Static Routes da xxx.xxx.xxx.0/24 yapıp interface portunu da ayarladım. lakin yine olmadı.(bunu bir yerde okumuştum)
İç metworkten ss.sss.com dış bacak ipsini cozebiliyor musun ?
Evet ise firewalldan kural yazmalısınız.
Lan to lan içinden
merhab evet ping atıldığında dış ipmiz geliyor. LAN To LAN tanımlaması da yaptım. hatta SD-WAN routes u bile denedim.
Merhaba ,
Kural Görüntüsünü ekleyebilir misin ?
loopback nat görüntüsü de
Karışmış sanırım ya içeriden nslookup yaptığında dış ip'e gideceksin AD DNS de A kayıtlarını oluşturacaksın.
Yada local den local ip'e dışarıdan dış ip'e gitmesi için ayıracaksın Fw'da lan, wan kurallarını ayıracaksın.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Merhaba ,
Reflexive bende bu kural off oto kendi yapıyo çarşı pazar karışıyor 🙂
diğer nat kuralların ok.
lan to lan içinde kural yazmalsın yoksa gene erişim olmaz.
LAN to LAN için resim de attım oraada da kural var.
merhaba çok denedim ama olmadı
yardım edebilecek varmı?
Bu kural dışarıdan gelen 2025 port isteklerini yerel pc ipsine yönlendiriyor. ( Bu çalışıyor)
Bu kural ise NAT kuralı içerideki subnetlerin dış ipmizie ulaşması için yönlendirildiği kural
Bu kural ise LAN to LAN
Merhaba, diğer bir sorunuz için bir youtube videosu paylaşıldı, o videoyu izleyip tekrar dener misiniz? Veya ücretsiz bir udemy eğitim videosu var ise inceleyebilirsiniz, temel olarak çok zor bir şey istemiyorsunuz ancak bizler sizlerin sistemlerini göremediğimiz için bir kural tanımladıktan sonra trafiği de izlemeniz gerekli, bu sayede belki sizinde bilmediğiniz bir path veya kural nedeni ile trafik deny alıyor olabilir, bu nedenle özellikle kullandığınız firewall' da bir kaynakran bir hedefe giden trafiği nasıl izleyeceğinizi bilmeniz önemli.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************