Forum
merhaba; işletmemizde logo tiger ERP programı kullanıyoruz. tiger 1 gb altından local ethernette çok ağır açılıyor (yaklaşık 40 45 sn) ve menüler arası geçişler gerektiğinden yavaş. 1 gb ethernet te sorun yok açılış süresi dahi 10 sn nin altında.
Geçen hafta yeni bir lenovo thinkbook laptop aldım 12. nesil i7 işlemci 32 gb ram vs. eski bilgisayarımın olduğu aynı network e takıyorum ethernet 1 gb gördüğü halde 100 mbps gibi davranıyor. orj windows yükledim en son sürümüne update yaptım. network kablosunu değiştirdim. yetinmedim drek omurga switchten doğrudan bağlantı verdim yine aynı ş3kilde 100 mbps gibi çalışıyor. konu ile alakalı ne yapmam gerekiyor lütfen desteklerinizi rica ederim.
gibi diye bir mantık bence yeterli değil.
Win üzerinde transfer testleri yaparsınız 1 gbit karşılığı teorik hızları alıyorsanız logo da sorunu başka yerlerde ararsınız.
Gerekli hızı göremiyorsanız öncelikle switch port noktasına odaklanırsınız direkt bağlayıp hız testleri yapar, normalse o lokasyonun kablolama ve çevresel şartlarına odaklanın.
https://www.cozumpark.com/community/ipucu/iki-bilgisayar-arasinda-baglanti-hizi-testi-nasil-yapilir/
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
İnterface nin donanım ayarlarından gelişmiş sekmesi altında hız ile ilgili bir ayar olmalı orayı bir kontrol ediniz.
Kişisel bir olay
@ibrahimyildiz ibrahim hocam aslında bu bir varsayım değil. oluşabilecek sorunları eleyerek kontrol ettim bahsettiğiniz kablolama vs sorununu en başta elemek için ana switch ten bağlantı yaptım değişen birşey olmadı. hatta kendi masama gelen network kablosuna farklı bir pc bağlayıp denedim sorun yok 10 sn içerisinde erp ye giriş sağladı. sanırım sorun pc nin network kartında video çekerek servise göndereceğim.
teşekkürler öneriniz için
Anladım ama windows da transfer testleri yaptınız mı ne durumda?
Çünkü serviste win. da sorun görmezse cihazı geri gönderir.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.