Forum

Huawei ekit cloud a...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Huawei ekit cloud anlık kesilmeler oluyor

7 Yazılar
4 Üyeler
2 Reactions
1,678 Görüntüleme
(@aliurun)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı

[#550852]

Arkadaşlar selamlar ilk konum eğer bir sürçü lisan edersem özür dilerim.

benim bu yapıda bir kaç sıkıntım var ac650 direk mikrotiğe bağlıyorum oradan BB switch üzerine SFP+ ile aktarıyorum yoğunlukta bütün yük router üzerinden geçtiği için sorunlar oluyor ac650 direk BB üzerinden geçiriyim diyorum ama o zamanda s620 ve onun üzerinden çalışan s310 siwtchler cloud erişmekte çok sorun çıkarıyor

şu andaki haliyle cloud erişim oluyor ama anlık kopmalar mevcut yani online oluyor ama 2 dakika sonra ofline görünüyor 1 dakika sonra tekrar online oluyor bu arada cloud üzerinde ofline olduğunda ping lerde yada switchler üzerinde AP lerde internet kesintisi olmuyor nerede hata yapıyor olabilirim

image

Gönderildi : 03/09/2025 17:21
(@hasanhuseynozer)
Gönderiler: 131
Estimable Member

Merhaba Ali Bey,

Spanning tree kontrollerinizi yapın ek olarak routeları baştan gözden geçirin. Yapı hakkında detaylı bilgi olmadığı için aklıma başka bir şey gelmedi

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 03/09/2025 17:56
ali ürün reacted
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba, ilk aklıma gelenler;

Trunk'larda native/untagged tanımlama bırakmayın

SPF+/uplink portları tamamen tagged çalışması önerilir.

PVID100'ü trunklardan kalırın. Eğer burada untagged trafik istenmiyor ise PVID 0/none kullanın.

Yönetim VLAN 100 tagli olarak taşıyın, AC650 nin bağlandığı port access ise orada PVID 100 kalsın. Eğer AC650 portu trunk ise AC650 tarafında management vlan 100 tagged yapın ve switch tarafında untagged vermeyin.

Ayrıca AC650 nin default gw mutlaka VLAN100 mikro tik üzerindeki 100.1 gibi olsun

AC650 omurgaya takılıyken de L2 olarak MikroTik’e doğru aynı VLAN100 (tagged) yolunu görmeli

Omurgadan erişilen kenar switch portlarını edge/portfast yapın, trunklarda BPDU guard aktif edin.

DHCP tarafında vlan 100 için tek dhcp sunucu olduğundan örnek burada sanırım mikrotik emin olun. Ayrıca lease süresi 5-10dk ise 4-5 saat gibi uzun bir süre yapın. 

ntp ayarlarını kontrol edin, saat ayarlarını kontrol edin

dns ayarlarını kontrol edin

MTU değerlerini kontrol edin

yani forumdan bu sorunu çözmeniz çok zor, çok şey olabilir.

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 03/09/2025 18:01
ali ürün reacted
(@aliurun)
Active Member
Konu başlatıcı

Gönderen: @hakanuzuner
↑

Merhaba, ilk aklıma gelenler;

Trunk'larda native/untagged tanımlama bırakmayın

SPF+/uplink portları tamamen tagged çalışması önerilir.

PVID100'ü trunklardan kalırın. Eğer burada untagged trafik istenmiyor ise PVID 0/none kullanın.

Yönetim VLAN 100 tagli olarak taşıyın, AC650 nin bağlandığı port access ise orada PVID 100 kalsın. Eğer AC650 portu trunk ise AC650 tarafında management vlan 100 tagged yapın ve switch tarafında untagged vermeyin.

Ayrıca AC650 nin default gw mutlaka VLAN100 mikro tik üzerindeki 100.1 gibi olsun

AC650 omurgaya takılıyken de L2 olarak MikroTik’e doğru aynı VLAN100 (tagged) yolunu görmeli

Omurgadan erişilen kenar switch portlarını edge/portfast yapın, trunklarda BPDU guard aktif edin.

DHCP tarafında vlan 100 için tek dhcp sunucu olduğundan örnek burada sanırım mikrotik emin olun. Ayrıca lease süresi 5-10dk ise 4-5 saat gibi uzun bir süre yapın. 

ntp ayarlarını kontrol edin, saat ayarlarını kontrol edin

dns ayarlarını kontrol edin

MTU değerlerini kontrol edin

yani forumdan bu sorunu çözmeniz çok zor, çok şey olabilir.

öncelikle cevap için çok teşekkür ederim aslında PVID 100 sadece BB bağlı olan 30 adet kadar switch ve 350 adet AP ip alsın amaçlı yapmıştım management vlan olarak kullanmak için aslında burada aklıma ilk gelen mikrotiğin VLAN 10 20 30 40 50 60 dağıtması ac650 VLAN 100 dağıtması sorun olabilirmi gibi düşündüm ama sanırım dhcp lerde takip ettiğimde hiç sorun olmuyor ki AP ler sorunsuz şekilde istediğim wlan ip sini dağıtıyor tunnel mode kullanıyorum bir sorun göremedim MTU aklıma gelmişti 1500 olarak duruyor DNS olarak router üzerinde çalıştırıyorum aslında testlerde traceroute gibi roaming  ve wifi Stabilite  testi gibi yaptım onlarda sorun olmuyor aslında kapalı devre çalışırken bir sorun yok ama dışarı çıktığım zaman acil müdahale etmek gerektiğinde ofline oluyor online oluyor acaba save ettimi tekrar gir bak gibi bir çok meşekkat bir işe dönüşüyor

Gönderildi : 03/09/2025 18:30
(@aliurun)
Active Member
Konu başlatıcı

Gönderen: @hasanhuseynozer
↑

Merhaba Ali Bey,

Spanning tree kontrollerinizi yapın ek olarak routeları baştan gözden geçirin. Yapı hakkında detaylı bilgi olmadığı için aklıma başka bir şey gelmedi

Selamlar teşekkürler RSTP ayarları yapılı ama orası çok aklıma gelmedi işin gerçeği

Gönderildi : 03/09/2025 18:32
(@berkayguzelbeyoglu)
Gönderiler: 272
Reputable Member

Merhaba Log analizi yaptınız mı ? 

Gönderildi : 04/09/2025 17:00
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Son durum nedir?

Gönderildi : 07/09/2025 13:43
Paylaş: