Forum

cikis trafigi sorun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

cikis trafigi sorunu ve network giris-cikis trafigi izleme imkani

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
356 Görüntüleme
(@SedatSarikaya)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


4 adet XP client,1 adet 2003 SP1 Ent. DC,1 adet 2003 SP1 ent. Proxy (Squid calisiyor) server,router,DSL modem ve HP ProCurve 24 port switchten olusan sirket aginda su problemle karsi karsiyayim:


- Aylik internet faturamiz cok yuksek geldi ve inceledigimde giris trafigi 12 GB iken cikis trafigi 36 GB olarak gorunuyor.Bu cikis miktari bizim kullandigimiz rutin miktarin cok cok ustunde ve imkansiz bir rakam.Servis saglayiciya sordum ve bir yanlislik olmadigini soylediler.Su an toplam 19 GB olan limitimizi bir hayli astigimiz icin maalesef yuksek bir miktar odemek durumundayiz.Tum clientlar uzerinde guvenlik yazilimlari kurulu ve tarama sonuclarinda temiz ciktilar.Bu yuksek cikis trafiginin sebebi ne olabilir?


- Tum agin gunluk,hatta anlik, giris ve cikis toplam trafigini hem kullanici bazinda hemde server bazinda nasil izleyebilirim? Gunluk ve aylik toplam giris ve cikis miktarlarini kayit altinda tutabilecegim bir yontem var midir? Eger yardimci olursaniz cok memnun olurum.


Iyi calismalar.


 

 
Gönderildi : 11/04/2009 20:28

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

 

Switch lerde SNMP protokolü ile, PRTG Monitor kullanarak port bazlı akışı görebilirsin. Download yapan varsa da burada belli olur.

 
Gönderildi : 12/04/2009 08:47

(@SedatSarikaya)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Cevabininiz icin tesekkur ederim.Varsayalim HP ProCurve yerine manage edilemeyen siradan bir switch kullaniyoruz.Peki bu halde nasil cozume ulasiriz? Ve esasinda yapilan downloadi degil disariya cikan trafigi yani upload miktarini mb bazinda gormek ve kontrol etmek istiyorum.Cunku download miktarinda bir problem yok.Ama upload tarafinda isler yolunda gitmiyor ve bulamamak beni deli ediyor.Yardimci olursaniz cok sevinirim.

 
Gönderildi : 13/04/2009 11:23

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

SNMP ile upload/download trafik bilgilerini alabilirdin. Tüm client ların gateway (linux server olabilir) host bir makine olarak yaparak, trafik üzerine alınıp incelenebilir. Ama yapıyı değiştirmeniz lazım o zaman.

 
Gönderildi : 13/04/2009 13:22

Paylaş: