Forum

ADSL Modem Bridge M...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ADSL Modem Bridge Mod mu PPPoE mi?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
3,726 Görüntüleme
(@OnurAYDIN)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,

ADSL modemi bridge modda kullanmak mı daha mantıklıdır yoksa PPPoE de mi? Performans ve diğer faktörler açısından soruyorum....

 

Şuan ki yapım,

 ADSLMODEM-------pfsense------Client şeklinde ama bridge mod a mı geçsem diyorum?

 
Gönderildi : 17/03/2009 01:27

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Bu yapınızdaki planlamaya veya yapılanmaya bağlı olarak sizin vereceğiniz karar doğrultusunda tercih edilebilir. Burada iki temel farklılığı gözlemlemek gereki Bridge Mod ve Router mode farklılığı veri iletimi ile alakalıdır. Router modda kullanırsanız gelen verilerin ip bilgileri okunarak gönderilecekleri adrese iletilir. Bridge mode ise buna bakılmadan direk ileteceği Mac adresine teslim eder ve işlemi bitirir. Bridge mod çok basit bir veri iletimi kullanırken Router daha geniş ve esnek bir yapı ihtiva eder. Yani Router mod kullandığınızda gelen veriyi Nat'laya bilirsiniz veya almış olduğunuz real ipnizi içerde DHCP kullanarak arka planda kalan pclere ip dağıtımı yaparak paylaştırabilirsiniz. V.s. 


Bu durumda performans anlamında size pek fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Mevcut durumunuzda çalışmanız sizin için daha iyi olacaktır.


Kısaca yapı burada çok önemli neyi yapmak istiyorsanız cihazlarınızı buna göre düzenleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 17/03/2009 03:20

(@OnurAYDIN)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, cevabnz için teşekkür ederim. Şuanki, yapimda ADSL modem ile pfsense nin oldugu ağ segmentinde baska hicbir cihaz yok. Clientler pfsense üzerinden geçerek adsl modemden nete çikiyorlar. O halde boşuna fazladan bir ağ segmentine gerek yok, ben bridge moda geceyim 🙂

 
Gönderildi : 19/03/2009 22:41

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Bence mumkun oldugu takdirde bridge mode ile real ip adresini firewall' atamak her daim daha saglikli geliyor.Anladigim kadari ile suanki yapinizda real ip adresini modem aliyor ve DMZ ile pfsense uzerine aktariliyor. Yogun network kullanimlarinda sorun yasabilirsiniz cunku cogu adsl modemin nat session limiti yeterli kalmiyor.

 
Gönderildi : 19/03/2009 23:09

Paylaş: