Forum

Sql servisini kapat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sql servisini kapatınca ağ bağlantısı kopuyor

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
378 Görüntüleme
(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, sistemimizde 2003 sbs bulunmakta ve üzerinde sql kullanan hiçbir özel yazılım bulunmamakta ana makine sadece dosya sunucusu ve isa server olarak kullanılıyor. Benim sorum şu sql ile alakalı hiçbir program olmamasına rağmen sql servisinin kapatınca ağ bağlantısı kopuyor. Sql servisi 1,5gb bellek kullandığından kapatmam lazım ne yapmalıyım ağ bağlantısı ile sql arasındaki ilişki nedir? Üzerine özellikle yüklenmiş bir sql sürümü yok sadece sbs ile gelen sağda alttaki sql simgesi var, eğer bunun isa ile bir ilişkisi varsa sql servisini çalışma saatleri dışında durdurup yeniden başaltan bir script yazmam sorunumu çözermi? (bellek tüketimi bakımından)

 
Gönderildi : 28/02/2009 13:35

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


sunucunuzda SQL Server yüklümüdür kontrol edermisiniz?


normal şartlarda öyle bir şey olmaz. o sağ alt köşede olan yapı ISA Server tarafından kurulan servis olmasın sakın. isa server ile ilgili servisleri duruduruyor olabilirmisiniz?


kolay gelsin 

 
Gönderildi : 28/02/2009 17:11

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Evet sql 2000 yüklüymüş ama regeditten program ekle/kaldır'da gözükmemesi için silinmiş, ne amaçla anlamadım ama daha önceden sql kurulmuş, sorunum hala devam ediyor sağda alttaki isa ile alakalı bir servis değil simge sql'in simgesi ve sonlandırdığım işlem sqlsvr.exe ismini taşıyor.  Bundan eminim ama sorunun neden kaynaklandığına bir türlü emin olmadım [:)] çok ilginç, ilginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 03/03/2009 12:11

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

servislerden sql server dependencies tabına baktınız mı? belki registry den silme işlemi yapan kişi buraya da bir ek yapmış olabilir. bu tabda hem bu serviisn bağlı olduğu hem de buna bağlı olan servisleri görebilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/03/2009 14:50

Paylaş: