Forum

internete çıka...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

internete çıkamama

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
338 Görüntüleme
(@ramazankarasoy)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar sevgili forum sakinleri bi konu hakkında yardım ve çözümlerinize ihtiyacım var sorunu anlatmak gerekirse şöyle ki:

benim tek portlu bir modemim var ben yeni bi laptop aldım bi tanede switch/hub aldım modemin kablosunu switch/hub a taktım digerlerini ise ev bilgisayarımı ve laptopumu düz kablo ile switch/hub'a taktım ışıkları falan yandıgından kablolamada bi sorun yaşamadıgımı sanıyorum sorunlarım ise :

1-)yerel ag baglantısı baglı dedigi halde üstelik ping de atabiliyorken laptopa paylaşımdan baglanamıyorum ag yolu bulunamadı diye bi hata alıyorum

2-)modemden internete ya laptoptan yada diger bilgisayarımdan baglandıgımda   bir digeri internete çıkamıyor yani ya laptop internete giriyor yada diger pc, ikisinide aynı anda internete çıkarmam için ne yapmalıyım

verdiginiz cevaplardan ötürü şimdiden teşekkürlerimi sunar başarılar dilerim.....

 
Gönderildi : 28/11/2008 00:03

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba, 


Paylaşımdaki sorun için öncelikli olarak güvenlik duvarınız çalışıyorsa kapatmanızı öneriyorum. Ve vista kullanıyorsanız dosya paylaşıma izin verdiniz mi bir kontrol edin lütfen.


Aynı anda internete çıkamamasını anlamadım ama ip'lerinizi bir kontrol eder misiniz? Herhangi bir sorun var mı bir bakalım.

 
Gönderildi : 28/11/2008 00:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


1) öncelikle masaüstü bilgisayarınızda laptopta bulunan kullanıcı adı ve şifresi ile aynı olcak şekilde bir hesap açın. (şifre verin mutlaka). daha sonra tekrar ulaşmaya çalışın.


2) öncelikle modem üzerindeki dhcp servisi aktifse onu bir kontrol edin bakalım. ayrıca bilgisayarlardan birisi internete çıktığında diğer bilgisayarın aldığı ip nedir onu da kontrol edin. statik ip konfigürasyonu yaparak deneyin birde.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 28/11/2008 04:05

Paylaş: