Forum

Acronis ile ağ ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis ile ağ üzerinden imaj yükleme sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
4,310 Görüntüleme
(@BurakAkyuz)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, 
  Bir Bilgisayar firmasında teknisyen olarak çalışmaktayım bu firmaya tek bir markanın tüm modelleri onarım için gelmektedir. Benim görevim işletim sistemlerini sorunsuz bir şekilde imaj olarak yüklemektir. 

  Sorunum ise aynı anda ağ üzerinden 5 veya 10 cihaza imaj yüklemek istiyorum bir kaç testler sonucunda var olan bir modemi network ağı olarak kullandım imaj yükleme işlemini gerçekleştirdim. ancak bu işlem normal bir modem ile gerçekleştiği için normalinden çok uzun bir zaman aldı aynı anda 5 bilgisayara imaj yüklemem. Sorunumu hangi marka nasil bir gigabit switch ile çözerim ek olarak ana imaj diski nasıl bir bilgisayarda bağlı olur ise dosya transferleri sağlıklı ve hızlı gerçekleşir. bir imaj boyutu ortalama 20 GB dir cevaplarınızı beklemekteyim. şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/06/2017 19:40

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Merhaba,

Acronis'in hangi sürmünü kullanıyorsunuz? Ortamızda gigabit switch kullanıp backp networkünüzü gigibat networkte döndürebilirsiniz.

Alternatif 1: Bootable cd ile pcleri boot edip imaj atacağınız bilgisayarlara manuel ip verebilirsiniz. Böylece backuplarınızı gigabit networkten basabilirsiniz.

Alternatif 2: Modeminizin gigabit networkunu kapatıp gigabit networkünüzde dhcp sunucu kurup ip adreslerini gigabit networkteki dhcp üzerinden ip dağıtabilirsiniz. 

 
Gönderildi : 26/06/2017 17:57

(@BurakAkyuz)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Acronis 2016 sürümünü kullanmaktayım.

acronis içerisinde network özelliği mevcut ben bir adet bilgisayarı paylaşıma açtım ve aynı modem üzerinden paylaştığım klasörün içerisine girip atmak istediğim imaj seciyorum bu işlem uzun sürüyor kullanmış olduğum modem gigabit özelliği olmadığı için.

sizin söylemiş olduğunuz dhcp sunucu kurup bu işlemi daha hızlı bir şekilde sağlayabilriim sanırım. bunun için hangi marka gigabit özelliği olan bir modem kullanmalıyım ve elimde nasıl özellikte bir sunucu olması gerekiyor çünki dosya transferinde işlemcinin iyi olması gerektiğini okudum bir çok yerde.

daha öncede yazdığım gibi en ufak imaj boyunu 20 gb dir belirtmiş olduğunuz alternafi 2 de ki bir sistem ile ortalama kaç bilgisayara aynı anda imaj yükleyebilriim benim ortalamam 10 adet bilgisayarı geçmemektedir. günde ortalama 40 makinaya imaj yüklemekteyim. bu rakam bazen 50 adeti bulmaktadır.

 
Gönderildi : 26/06/2017 18:49

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

acronis tarafında hangi ürünü kullandığınızı belirtmemişsiniz.

talebiniz için uygun ürün acronis snap deploy, ancak son hatırladığım maliyetliydi, net bilgi için acronis tarafını ile görüşmeniz gerekir.

acronise alternatif olarak clonezilla veya wds kullanabilirsiniz.

os deployment projelerinde en büyük darboğaz, image store io ile network bandwidth'dir.

imaj store tarafında okuma oranı yüksek diskler kullanıp, switch olarak hp procurve seviyesinde gigabit modellerden birini tercih edebilirsiniz.

bir sonraki adım nic team/lacp olabilir.

özellikle clonezilla tarafını incelemenizi tavsiye ederim, yapıyı birkez kendinize göre düzenleyip, open source olarak projenizi devam ettirmeniz mümkün.

https://www.youtube.com/results?search_query=clonezilla+network+clone

 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 28/06/2017 06:06

Paylaş: