Forum

Acces point sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acces point sorunu

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
469 Görüntüleme
(@ahmetoglubaris)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba, 

 

işyerimde 1 adet cisco 2960 switch, 6 Adet cisco air ap521g accespoint kullanıyordum uzun zaman sorun vermediler son bir kaç aydır ciddi sorun vermeye başladı, accespointlerin ssid leri görünüyor ama ip alamıyorduk, Ap lerde sorun olabilir diye hepsini çıkardım yerlerine hatta farklı kablolara tplinl ap koydum aynı sorunu onlarda verdi, bunlar profesyonel ürünler değil aşırı trafiği kaldırmıyor düşüncesiyle zyxel kurumsal ürünlerinden nwa1123-ac cihazlarını koydum onlarda aynı sorunu vermeye başladı. Ssid var ama ip alamıyor clientler. Bu arda denediğim ürünleri poe den yada direk adaptör ile de besledim sorun çözülmedi. Kablolu clientlerde sorun yok, poe çalışan cisco voip telefonlar çalışıyor, ama accespointlerin sorununun kaynağını bulamadım. Yardım rica ediyoum teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/10/2015 19:50

(@murattunalioglu)
Gönderiler: 218
Estimable Member
 

Merhaba;

 

Kişisel görüş olarak sorun sanki access pointlerde değilde switch üzerinde bağlı  olduğu yerlerde gibi şunu deneyin lütfen access pointin takılı olduğu portu herhangi bir client cihaza bağlayın yada client olarak ip aldığınız portu access pointe bağlayın bunu deneyin ayrıca cihazlar üzerindeki DHCP server özelliğini kapatın kim dağıtıyor ise o dağıtsın.

Çok düşük ihtimal ip subnet yetmezliği olabilir ama bunuda kontrol edin 

DHCP ayarlarını tekrar kontrol edin.

 

Gerekli tesleri yaparak devam edelim lütfen

 
Gönderildi : 25/10/2015 16:04

(@ahmetoglubaris)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle cevap için teşekkür ederim, bi hp switch tedarik ettim (Geçici) dediğiniz gibi switch üzerine yoğunlaştım, portları değiştirmek yerine komple switch i değiştirme imkanım varken böyle denemek istedim. DHCP olarak olarak Modemimi yapılandırıp denemek istiyorum. Bunu test etmem biraz sürebilir (sorunun ortaya çıkması bazen 1 hafta yı bulabiliyor) sonrasında geri bildirimi yapar, gerekirse değerli görüşlerinize tekrar başvurabilirim.

 

İyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 26/10/2015 22:19

(@ahmetoglubaris)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar Merhaba;

 

Malesef sorunum yine devam ediyor Zyxel NWA1123-ac model AP kullanıyorum, bu ay yayınlanan bir Firmware var update leri yapıp birde öyle deneyeceğim.  Binada yaklaşık 7 yıllık cat5 kablolama var, kablodan olma ihtimali varmıdır diye sormak isterim, bunun yanında Pc ve voip telefonlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum.

 

Teşekkürler  

 

 

 
Gönderildi : 27/10/2015 22:14

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba,

DHCP server ile ilgili sorun yaşadığınızı düşünüyorum. DHCP server rolü hangi cihazınızda? Modem, firewall veya bir Windows sunucu mu? Üzerindeki IP havuzunun limiti nedir? Sorun yaşadığınızda IP havuzunu kontrol ettiniz mi? Kontrol ettiyseniz boş IP kalmış mı?

 
Gönderildi : 28/10/2015 13:35

(@ahmetoglubaris)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Üstadım;

Dhcp Cisco Switch üzerindeydi, Onuda kaldırdım zaten, şuan Draytek 2860 modem üzerinde çalışıyor, ip aralığı 200 adet ,

çalışan personel sayısı 12, ip telefonları, pcleri, kişisel mobil cihazları vs toplasam hayli yeter, o yüzden dhcp tarafında çok bişey olduğunu düşünmüyorum, ayrıca DHCP client listesine baktığımda kirada kalan cihazda yok, hepsi canlı ip ler.

 

Bu soruna Pc üzerindeki zararlı bir yazılım sebep olabilirmi acaba? birde bunu hep iş saatleri içerisinde yapıyor, ve zamanı da belli değil 🙂 

Önerileriniz için Teşekkür ederim, çözüm anlamında aklınıza gelebilecek paylaşımlara hala ihtiyacım var 🙂  

 

Teşekkürler.

 

 

 

 

 

 
Gönderildi : 28/10/2015 15:31

(@murattunalioglu)
Gönderiler: 218
Estimable Member
 

Merhaba;

 

Bunu pc üzerindeki bir yazılım yapmaz ama şunu deneyin bence dhcp serverı kapatın herkese manuel ip verin ve gözlemleyin 

 
Gönderildi : 29/10/2015 19:22

Paylaş: