Forum

Access Point Mod
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Access Point Mod

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
734 Görüntüleme
(@OzerUCGUN)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Kurumumuzda İnternet erişimimizi TTNET ten ADSL modem ile alıyoruz. ASUS marka modemimiz (kablosuz modem/routerımız) var (ASUS DSL-N12E). Bu modemden çıkan ethernet kablolarından biri aradaki 1-2 hubdan geçerek, biraz uzak bir lokasyona kablosuz internet erişimi oluşturmak için koyduğumuz TP-LINK TL-WA801ND marka/model cihazın tek ethernet girişine (WAN) giriyor. Cihaz varsayılan ayarlarıyla yapılandırılmış ve kendi DHCP özelliği kapalı. Cihaz AP (Access Point) moduna ayarlanmış. Bu cihaz üzerinden kablosuz internet erişimi alan client cihazların tümü 192.168.1.0 ağından IP almışlar. Ana modemimiz de (ASUS olan) zaten 192.168.1.0 ağında ve DHCP etkin. Benim istediğim şu;

Bir envanter çalışması gereği, bahse konu TL-WA801ND model cihazımın mevcut (kullanılan) durumda, LAN IP adresini yani aradaki hublardan geçerek ana modemimin (ASUS olan) açık olan DHCP özelliğinden faydalanarak bu ana modemden aldığı 192.168.1.XXX IP adresini öğrenmek. Fazla uzatmayacağım; TL-WA801ND nin mac adresi, cmd komutları, programlar, ana modemin arayüzündeki istemci listesi, tek tek 192.168.1.2-254 arasına ping çekmek vs. hiçbiri beni istediğim IP adresine ulaşmamı sağlayamadı. Sonra birden düşündüm ki, acaba bu cihazın DHCP si kapalı olduğundan ve AP (Access Point) modunda olduğundan dolayı tıpkı bir basit hub gibi herhangi bir IP adresine sahip olmadan mı kablosuz erişim noktası oluşturuyor diye? Ya da bir şekilde firewall vb. bir durum mu bu cihazın mac yada IP adresine ulaşmamı (pinglemek gibi) engelliyor. Ancak internette yaptığım araştırmalarda bu sorunun tam cevabını bulamayınca foruma sormak şart oldu. Belki de ben uygun kelimelerle arayamadım.

Ben TL-WA801ND model cihazın (MAC adresi biliniyor), ana modemimden (ASUS olan) aldığı yerel IP adresini (statik veya değişken olması önemli değil) nasıl öğrenebilirim? Ya da bu durumda TL-WA801ND model cihazımın herhangi bir IP adresi yok ise bunun kısaca teknik açıklaması nedir? Hangi modlarda kullandığımda bir IP adresine sahip olur?

NOT: TL-WA801ND cihazın simülasyonunun bulunduğu link:  http://www.tplink.com/resources/simulator/TL-WA801ND/index.htm  

 İlginize şimdiden çok teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 17/04/2015 18:54

(@GokceKARGI)
Gönderiler: 160
Estimable Member
 

Selamlar,

Anladığım tüm bölümlere Asus modeminizden ip dağıtmak istiyorsunuz. Önerim öncelik ile advanced ip scanner isimli uygulama ile tarama yapın yapıdaki cihazların ip adresi var ise listeleyecektir.Sonrasında yeniden yazın yardımcı olalım.

Kolay Gelsin 

 
Gönderildi : 19/04/2015 23:14

(@OzerUCGUN)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İlginize çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz programın son sürümünü internetten indirip tarama yapmıştım. Biliyorsunuz ki bu program tespit ettiği ağ cihazlarının IP adresinin yanında MAC adreslerini de veriyor. Listelemiş olduğu ağ cihazlarının hiçbirinin MAC adresi benim IP adresine ulaşmak istediğim TPLINK TL-WA801ND cihazımın MAC adresi değil. Hatta MAC adresinin üreticiyi belirten ilk üç ikili kısmı ile başlayan hiçbir MAC adresi yok. Bahse konu cihazım açık ve kendisi üzerinden kablosuz olarak internete erişmeye çalışan cihazlara başarılı bir şekilde internet dağıtmakta. Sizin için az önce IPScanner ile bir kez daha denedim, sonuç aynı.

Dediğim gibi, bahse konu ağ cihazım AP (Access Point) modunda yapılandırılmış. Bu durumda da doğal olarak şunu düşünüyorum: Bu cihaz AP modunda yapılandırıldığı için tıpkı bir hub gibi, ağ erişimini birden fazla cihazın kullanabileceği kadar çoğaltıyor ve bu nedenle de yine tıpkı bir hub gibi ASUS modemimin DHCP servisinden herhangi bir IP adresi talep etmiyor/herhangi bir IP adresi almaya ihtiyacı bulunmuyor. Vardığım bu sonuç doğru mu? Bunu öğrenmeyi çok istiyorum.

 
Gönderildi : 20/04/2015 11:29

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

AccesPoint'inizin mutlaka bir IP adresi vardır. Ağınızı tarattığınızda cihazı bulamadığınızdan bahsetmişsiniz. Bu durumda ilk aklıma gelen cihazın IP adresi varsayılan ayarlarında bırakılmış gibi duruyor. Kullanım klavuzundan default IP adresini öğrenin. Bilgisayarınızın IP'sini buna uygun şekilde el ile verin. Yüksek ihtimal cihaza ulaşabileceksiniz.

 
Gönderildi : 20/04/2015 12:08

(@OzerUCGUN)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

TP-LINK TL-WA801ND marka/model cihazımın varsayılan IP adresi, cihazın altında 192.168.0.254 olarak belirtilmiş. Ancak dediğiniz gibi ASUS marka modemimden varsayılan IP yi alması mümkün değil. Çünkü aradaki 1-2 hub cihazından geçerek kablolu olarak bağlı olduğu ASUS marka modemimin DHCP'si açık ve kendisinden IP isteyen tüm cihazlara da 192.168.1.0 IP bloğundan IP dağıtıyor. Dolayısıyla 192.168.1.0 bloğuna sahip bir yerel ağda 192.168.0.254 varsayılan IP si ile çalışamazdı. Ama herhangi bir sorun olmadan çalışıyor ve hatta kendi üzerinden kablosuz olarak internete bağlanan cihazların da aldıkları IP adresleri 192.168.1.0 bloğuna ait.

Benim anladığım TP-LINK TL-WA801ND cihazım kendisine kablosuz olarak bağlanıp internete çıkmak isteyen bilgisayarlara kendisi IP dağıtmıyor. Böylece IP dağıtan tek DHCP servisi ASUS marka modemim oluyor, o da 192.168.1.0 IP bloğundan IP dağıttığından dolayı TP-LINK TL-WA801ND üzerinden internete kablosuz olarak bağlanan istemciler de 192.168.1.0 IP bloğundan bir adrese sahip oluyor. Peki, ya TP-LINK TL-WA801ND cihazımın ASUS modemimden aldığı IP adresi nedir? İşte bu IP adresini bir türlü bulamıyorum. 192.168.1.X burada x kaç? 🙂

 
Gönderildi : 22/04/2015 14:38

Paylaş: