Forum

Sizce en mantıklı &...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sizce en mantıklı Çözüm Nedir?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
435 Görüntüleme
(@yasinhazer)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba 


Forumlarda hangi konu başlığına yazacağıma karar veremedim bu  yüzden özel mesaj yazıyorum.


Size durumu uzun uzun yazmak isterim. Biz İnternete Frame Relay ile 512 kbps ile bağlanıyoruz. Fakat biz okulmuzdaki 400 bilgisayarın bu bağlantı hızıyla  www.englishlongmaninteractive.com siteye her makine girdiğinde çok fazla sorun yaşayacağımız gerçeği var. Longman dan bizden istenen client başına 100kbps bağlantı ve bunu bizi yapmamız mümkün değil. Ben de her 100 pc ye 1 modem 4 mbps bağlantı düşündüm. Ulakbim bizim max hızımızı 2 mbps ye çıkarıyor. Bu da yetmiyor zaten. Vdsl Zonguldakta yok. G.shdsl de aynı şekilde. Gerçi Telekomla görüşmedim nette baktım yok diyordu. Benden dedicated server türkiyede bulunyormu diye sordular benim bu konda bilgim olmadığından cevaplayamadım. Sanırım Türkiyeden sunucu kiralayarak bize bu şekilde yardım olmak istediler. Ama bu da ne yi çözer bunuda bilmiyorm. Sİzce ne yapmalıyım. Adsl Modemle nete çıkarsam marka modeli ne olsun. Her laba bir server düşünüyorum. Serverlara flashları qucik timelerı yüklücekler. Serverlardan dosyaları çağıracaklarmış nasıl yapcaklar bilmiyorum.  Yani 2 server daha ihtiyacım var hepsini 1 server dan yönetemem bilgim yetmiyor. Yapılandırmalarında küçük bi hata yaparsam işin içincen çıkamam zaten bilmiyorumda.


Aşağıda okulmuzda detaylar aşağıdaki gibidir.


Okulumuzda 400 tane p4 Client 2 tane ibm xseries226 server ve 512 kbps lik frame relay la internete çıkıyoruz. Fakat bizden istenen Makine başına 100 kbps lik bağlantı hızı. Bunu Frame relay ile max 2 mbps ye çıkarabiliyorum. Zonguldakta Vdsl  ve g.shdsl yok. Her laba 4 adsl modem 4mbps lik bağlantı kurmayı düşünüyorum. Bundan daha mantıklı çözüm ne olabilir


yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 21/09/2008 00:55

(@yasinhazer)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ayrıca Bu 8 modemi load balance cihazıyla birleştirmem neye yarar? Yani 4 * 8 =32mbps lik bağlantı hızı mı oluşur.

 
Gönderildi : 21/09/2008 00:57

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba, öncelikle geç cevap yazıyoruz çünkü soruyu sorduktan kısa bir süre sonra cevap vermişsiniz haliyle cevapsız postlar kısmında gözükmedi mesajınız.


her 100 pc ye 4mb internet vermeniz client başına 100kbps hız etmez. 4mb hız 400kbps'dir. Bunuda 100 kullanıcı için hesaplarsanız bu 100 kullanıcı aynı anda download başlattıklarında client başı 4kbps gibi komik bir rakam olacaktır.


adsl 8 mbps oldu. ayrıca metro ethernet yok mu zonguldak da? ( fiber optik internet bağlantısı )

 
Gönderildi : 23/05/2009 05:04

Paylaş: