Forum

Bandwith interaktif...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bandwith interaktif site yönetimi Sizce???

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@yasinhazer)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Size durumu uzun uzun yazmak isterim. Biz İnternete Frame Relay ile 512 kbps ile bağlanıyoruz. Fakat biz okulmuzdaki 400 bilgisayarın bu bağlantı hızıyla www.englishlongmaninteractive.com siteye her makine girdiğinde çok fazla sorun yaşayacağımız gerçeği var. Longman dan bizden istenen client başına 100kbps bağlantı ve bunu bizi yapmamız mümkün değil. Ben de her 100 pc ye 1 modem 4 mbps bağlantı düşündüm. Ulakbim bizim max hızımızı 2 mbps ye çıkarıyor. Bu da yetmiyor zaten. Vdsl Zonguldakta yok. G.shdsl de aynı şekilde. Gerçi Telekomla görüşmedim nette baktım yok diyordu. Benden dedicated server türkiyede bulunyormu diye sordular benim bu konda bilgim olmadığından cevaplayamadım. Sanırım Türkiyeden sunucu kiralayarak bize bu şekilde yardım olmak istediler. Ama bu da ne yi çözer bunuda bilmiyorm. Sİzce ne yapmalıyım. Adsl Modemle nete çıkarsam marka modeli ne olsun. Her laba bir server düşünüyorum. Serverlara flashları qucik timelerı yüklücekler. Serverlardan dosyaları çağıracaklarmış nasıl yapcaklar bilmiyorum. Yani 2 server daha ihtiyacım var hepsini 1 server dan yönetemem bilgim yetmiyor. Yapılandırmalarında küçük bi hata yaparsam işin içincen çıkamam zaten bilmiyorumda. Aşağıda okulmuzda detaylar aşağıdaki gibidir. Okulumuzda 400 tane p4 Client 2 tane ibm xseries226 server ve 512 kbps lik frame relay la internete çıkıyoruz. Fakat bizden istenen Makine başına 100 kbps lik bağlantı hızı. Bunu Frame relay ile max 2 mbps ye çıkarabiliyorum. Zonguldakta Vdsl ve g.shdsl yok. Her laba 4 adsl modem 4mbps lik bağlantı kurmayı düşünüyorum. Bundan daha mantıklı çözüm ne olabilir Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 19/09/2008 02:50

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32996
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


bir data center üzerinde server kiralayın yüksek bandwith ile , daha sonra istemcileri bu makine üzerinden ilgili siteye sokarsanız ( terminal server sayesinde ) sorun olmayacaktır. Çünkü terminal server da client başına maksimum 26kbps yiyecektir ki bu işini görür .

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 19/09/2008 05:51

(@EnizAksoy)
Gönderiler: 10
Active Member
 

Isa server kurup ilgiyi siteyi ( ki site içeriği cok değişmen bir site ) cacheden calıstırmak sorunuzu cozecektir .Burda 4 internet cıkısını  tek bir isa uzerindende load balance edersen sorun iyice azalır.

 
Gönderildi : 19/09/2008 15:03

Paylaş: