Forum

3 switche tek serve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

3 switche tek serveredan çıkış (3 ethernet kartı ile)

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
778 Görüntüleme
(@hasanozgul)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,
Ağda 70 adet client var, yer internet cafe, tüm clientler iscsi altyapısı kullanan bir program ile harddisk olmadan serverdan ağ yordamı ile boot edilerek açılıyor ve çalışıyor. İlk açılışta Windows yükleme esnasında 500-600MB veri çekiliyor, sonrasında ise çok fazla bir ağ kullanımı yok, client başı ortalama 50kb-750kb/s bir veri alışverişi var. şu an sistemde 4 adet 24 port gigabit switch mevcut.
Şema aşağıdaki gibidir.

A switchini iptal edip servera 3 adet Ethernet kartı bağlamak istiyorum, bu sayede switch sayısı azaldığından hızın artacığını ve A switchine binen yükten dolayı oluşabilecek şişmenin önüne geçebileceğimi düşünüyorum.
Düşüncem mantıklı mıdır ve daha önce böyle bir yapılandırma yapmadığım için aklıma takılan kısımlar şunlar;
Serverdan çıkış yaptığımda tüm bilgisayarların birbiri ile haberleşmesine devam edebilmesi için ayrıca switchler arası ağ kablosu göndermem gerekir mi? Hızda hissedilir bir fark olur mu? Yani uğraşmaya gerek var mı sizce?

Yapmak istediğim yapılandırma aşağıdaki gibi.



Bilgilendirme için teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/08/2014 06:57

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

işletim sistemi nedir teaming desteği var mı ?

 
Gönderildi : 23/08/2014 09:14

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar,

 

Switchlerde uplink yaptığınızda doğal olarak o switchdeki tüm kullanıcılar bir üst swtche uplink portunun hızı kadar bir hızla geçer ve tüm switchleri toplayıp sunucya gönderdiğinzide tüm switchler sunucuya o uplink portun hızı kadar hızla gider yani birinci şekliniz.

 

İkinci olan siin yapınız için daha iyi sonuçta buradaki olayda tüm kullanıcılar birebir sunucu ile ilişkili, lakin oyun oynarkenda trafik sunucu üzerinden geçecek buda portların arasında yüksek transfer demek.

Bu yapının daha stabil olması için daha çok port desteği olan bir switch  alıp Özgür MAZLUM un dedği gibi sistemde LACP yapmanız daha mantıklı.

 
Gönderildi : 23/08/2014 12:14

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba;

Bende arkadaşlarının önerisine katılıyorum.

Birinci şekilde üzerinden önerimizi netleştirelim. ISCSI Server'a bir tane daha NIC takın ve server'ı switchA 'ya  iki hat üzerinden bağlayın. Yani toplamda iki ethernet bağlantınız olacak, tabi SwitchA'da boş port var mı bilmiyorum. SwitchA üzerinde bu port'ları ether-channel yapın dolayısıyla switch A iscsi server'a 2Gbit hız ile bağlanmış olsun. Diğer cihazlarına hiç dokunmadan, bu değişiklik ile network performansınızda iyileşme olacaktır.

Bu işlemi yapabilmeniz için switch'lerin yönetilebilir ve LCAP destekleyen switch olması lazım.

Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 23/08/2014 16:36

(@hasanozgul)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Bir üst switche geçme şansım yok, maalesef mevcut switchim yönetilebilir değil, iscsi kullanan serverim Windows 7 elimde fazlalık olarak 3 adet gigabit Ethernet var, ekipman değişmeden yapabileceğim en performanslı yapılandırma nasıl olmalı?
Saygılar.

 
Gönderildi : 23/08/2014 20:10

Paylaş: