Forum

Sınırlı Erişim Hk.(...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sınırlı Erişim Hk.(Watcguard)

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşalar.Sizlerin bilgisine ve yardımına ihtiyacım vardır. Bir işletmede 1 ay kadar oldu bilgi işlem sorumlusu olarak başladım. Bundan önceki bilgi işlem bölümünden sorumlu olan kişiden hiç bir bilgi alamadım. Tek bilgi işlemciyim. Sistemde çok karmaşık çözmeye çalışıyorum.50 kadar pc mevcut işletmede.25  kadar pc ana binada diğer pcler ise işletmenin diğer noktalarında. Sistemde watcguard cihazı mevcut. Ağda bulunan tüm pcler watcguard firewallın üzerinden sisteme giriyor.Anladığım kadarıyla ip dağıtımınıda bu cihaz yapıyor.Cihaza mac adreslerine göre ip dağıtılmış ve yasaklı sitelere yada yönetimsel olarak buradan ağa girebilmektedirler.10 gün içerisinde genelde işletmenin diğer noktalarında bulunan pclerde ağ sorunu yaşamaktayım.Sınırlı erişim,tanımlanmayan ağ diye sürekli hata vermektedir.Otamatik ip alamamaktadır.Yapılandırmayı el ile yaptığımda sorunsuz bir şekilde ağa girebilmektedir.El ile verdiğimde ise daha önceden tanımlı olan ipleri tam olarak bilmediğim için kullanılmış ip de vermiş olabiliyorum.Bu seferde ip çakışması oluyor.Bu sorun neden olabilir.Watcguard cihazın lisansı bittiğinden olabilirmi.Yardımcı olursanız çok menmun olurum.Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 08/08/2014 17:22

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Ortamınızda Windows server (DNS / DHSCP rolleri) ve domain yapısı var mı? yoksa workgroup mu çalışıyorsunuz? Watchguard a erişebiliyor musunuz?  

 
Gönderildi : 08/08/2014 17:35

(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Windows server mevcut fakat işletmede kullanılan program var.onun bilgileri mevcut.İp ler watcguard tarafından dağıtılıyor.Wantcguardın yönetim paneline gi,rebiliyorum Ugur Bey.

 
Gönderildi : 08/08/2014 20:02

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2011/11/20/watchguard-_3101_p-adres-rezervasyonu-ve-mac_3101_p-binding-y-ntemi.aspx

 

Bu makaleyi bir inceleyin. Ip reservation ekranına girebiliyorsanız oradaki hani ip ler kimlere reserve edilmiş bir bakın.

Domain yapınız varsa DHCP yi windows server üzerine alarak daha basit yönetebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 11/08/2014 20:42

(@akifacar)
Gönderiler: 1
New Member
 

merhaba watcguard ile ilgili bilgi sahibi değilim ancak yardımcı olmaya çalışayım.

1- dhcp görevini fw yapıyorsa ve lisansı bitmişse artık yapamıyor olabilir.

2- pc ler 169.x.x li bir ip alıyorsa başka bir modem yada ip dağıtan bir cihaz networkünüzde olabilir.tespit etmek gerekir.

3-fw arayüzüne bağlanıp dhcp ip pool unuzu kontrol etmeniz servisin aktif olup olmadığından emin olmanız gerekir.Aynı zamanda mac filter özelliği açık olabilir.(uzak ihtimal)

 
Gönderildi : 20/05/2016 23:28

Paylaş: