Forum

ASUS DSL-N66U ve AS...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ASUS DSL-N66U ve ASUS RT-N12D1 ile Telekom TTNET Fiber Bağlantı Yapmak.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,362 Görüntüleme
(@GokselKARVAR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Fiber Internet in  yaygınlaşması sonucunda kullanıcıların Router veya Router Özelliği Olan Modemlerinden Faydalanabilmeleri veya Router ve Router Özelliği Olan Bir Modem Satın Alarak Telekomun Vermiş Olduğu Tılgım Router i Devre Dışı Bırakmaları İçin Bu Yazıyı Paylaşıyorum.

Bilindiği Üzere Tılgın Router Kullanmak Yapılandırma Açısından Oldukça Zordur.

Nedenleri.

1. Tılgın Router  (Modem) Internete Çıkış Yaptıktan Sonra Menülerinde Kısıtlamalar Yapılır.

2. 9-10 Adet Olan Menü Seçenekleri 4 Adet Civarına Düşebilir.

3. Port Açmak ve Arkasına Router Bağlamak Dışında Pek Bir İşlem Yapamazsınız.

4. Kablosuz Ağlarınızı Ayarlamanıza İzin Verir.

vs.. vs..

Tılgın Router İle İlgili İşlemlerinizde 4440375 TTNET veya Diğer ISP ler Kısıtlama Yapıyor ise Buraları Arayarak İşlem Yaptırmanız Gerekebilri.

Tecrübelerim:

Tılgın Router'in LAN ayarları Gizlenmişti ve DMZ Bölgesine IP Ekleyemediğim İçin. Arkasına Elimdeki Mevcut Router'i Bağlayıp Tılgın Arayüzden Tüm Portları Kendi Router'ime Yönlendirerek  İşlemlerimi Gerçekleştirebildim. Port Açılımını 1 ile 65535 Arasında Tek Bir Kural İle Belirledim.

Daha Sonra Merakımdan Ötürü 444 0 375 e Kayıt Açtırdım ve Modem Menülerim Kısıtlı Örneğin LAN Bölümü Aktif Değil ve Router Local IP Adresimi Değiştiremiyorum. Ertesi Gün Beni Aradılar Modeminizi Resetleyin Diyerek, Resetleyince LAN Bölümüde Aktif Oldu Ama Hala Gizli Olan 5-6 Adet Menü Vardır, Sonuç İtibari ile Bu Router'in 444 0 375 'den Ayarlarının Değiştirilemediğinin ve Telekom Teknik Ekibi Tarafından Değiştirilebildiğini Böylelikle Öğrenmiş Oldum,

Sonrasında Madem Öyle Bu Tılgından Nasıl Vazgeçebilirim'e Yöneldim, Tekrar 444 0 375'e Kayıt Açarak Tılgım Router'in Bridge Moda Alınmasını Talep Ettim, Ertesi Gün Beni Birisi Aradı Probleminiz Nedir Dedi, Problem Olmadığını Tılgını Bridge Moda Alarak Dial İşlemimi Kendi Cihazlarından Yapmak İstediğimi Ancak Menülerin Aktif Olmadığını Nasıl Yapabileceğimizi Sordum, Kişi İşlemi Kendilerinin Yapabileceğini Belirtti Rica Ederek Tılgın Router 'i Bridge Mod'a Almalarını İstedim.

10dk Kadar Sonra Tılgın Router Bridge Moda Alınmış idi. Tılgın Router Bridge Modda İken D isimli 4 ncü LAN Portundan Kendi Router veya Router Özelliklli Cihazımın(Modem) WAN Portuna Cat6 ile Bağladım.

Böyle Olması Gerekli Çünkü.

1. Fiber Internet Ericson Marka Bir Cihazın (Fiber Dönüştürücü) (Bu İşi Yapan Fiber Dönüştürebilen Switch'de Olabilir Mantık Aynı) LAN Portundan Tılgın Router in WAN Portuna Aktarılıyor Dolaysıyla Tılgın Arada Olmak Zorunda ve Tılgının D Portundan'da Benim Cihazımın WAN Portuna Giriş Yapmalıyım. 

 Kısaca Fiber > (WAN) Dönüştürücü Cihaz (LAN) > (WAN) Tılgın Router (D Portu LAN4) > (WAN) Bizim Cihazımın (LAN) > Bilgisayarımız.

İzlenen Yol Böyledir.

Elimdeki Cihazlardan İkisinde Bağlantıyı Denedim ve Başarılı Oldum Telekom IP Adresini Kendi Modem ve Routerim Aldı.

Resimlerle Paylaşıyorum.

 DSL-N66U Fiber TTNET Bağlantı Ayarları İçin.

https://www.dropbox.com/sh/x52ss90bl9j3wwb/e17YtPv_9T/N66U

RT-N12D1 Fiber TTNET Bağlantı Ayarları İçin.

  https://www.dropbox.com/sh/x52ss90bl9j3wwb/FA3dD1mXqg/RTN12

DSL-N66U Biraz Manual Kurulum Gerektirmektedir. Çok Uğraştırıcı Değil.

RT-N12D1 ise Hattı Otomatik Algılayarak İşlemleri Gerçekleştirmektedir.

Her İkisininde Manual Ayarlarının Bulunduğu Resimleri Ekliyorum, Diğer Marka Router Kullanıcılarına da  Faydası Olabilir.

Ayrıca Not Düşmek İstiyorum, Anlattığım İşlemlerde Herhangi Bir MAC Kopya Clon İşlemi Yapmanız Gerekmemektedir.

 

 
Gönderildi : 23/04/2014 21:35

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

paylaşıım için teşekkürler. bayağı zorlamış sizi.

 
Gönderildi : 25/04/2014 16:11

(@GokselKARVAR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ne yazıkkı Telekom ve ttnet ikisi bir arada zorluyor 🙂

 
Gönderildi : 25/04/2014 17:13

(@ilkerErbay)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Paylaşım İçin Çok teşekürler  yalnız şu suruyu sormadan geçemicem tılgından kurtulma şansımız hiç mi bulunmamakadır PPOE ip almıyor Ama automatic olduğunda alıyor ama internet çıkışı vermiyor bunu sisin gibi ne yaptıysam ttnet söylemedi ve yardımcı olmadı

 
Gönderildi : 18/06/2015 23:27

Paylaş: