Forum

2 Router arkasında ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2 Router arkasında web Server ve ipcam

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
408 Görüntüleme
(@CuneytEren)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhabalar 

Yeni taşıdığım evde sürekli çalışan bir bilgisayarım olsun istiyorum. Bu niyetle Windows 2008 server kurup localhost u çalıştırdım. 

Konfigürasyon şöyle 

İnternet 50mbit

|

|

ZYXEL router 

WAN statik ip

Lan ip 192.168.1.1

|

|

Tplink router 

WAN 192.168.1.40 statik dhcp

Server lan ip 192.168.2.35

 

Sıkıntı şu ki hem ZYXEL port 80 i Tplinke,  Tplink port 80 i de servera yönlendirmeme rağmen sunucu cevap vermiyor. Her iki routerin firewallarini kapatıp denedim yine olmadı. Sonra yurt dışı forumlarda araştırinca bunun komplike birşey olduğunu ve düzgün çalışmayacagini okudum bi iki yerde

 Buna pek inanmadim biraz daha kastım ama yinede yapamadım. Hatta server istemcisini direk olarak zyxele bagladim yine olmadı. Ttnetin hipernet veya fibernet abonelerinin http portlarini kapamis olması mümkün mü? 

 

 
Gönderildi : 02/03/2014 01:27

(@CuneytEren)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

IIS server çalıştı. Demek ki iki router arkasında web serv. çalışıyormuş. Zaten çalışmasa saçma olurdu.

Domianlerimi kendim host etmek istiyorum. DNS server statik ip ayarlarını yaparken teamviewer bağlantım kesildi. =) Niye öyle oldu anlamadım ama  web server hala online.

 

Ip kamera ile sıkıntım güvenlikle ilgiliydi. UID'im klonlanmış sanırım. İki defa başkalarının evine bağlandım. Bu da demek oluyor ki başkalarıda benim evime bağlanabilir. Zaten evin içine koyma fikrinden vazgeçtim. Belki MAC adresi ile sadece belirli cihazların kameraya bağlantı yapma kuralını getirebilirim diye düşünmüştüm ama evin içinde kamera sıkıntı galiba

 
Gönderildi : 09/03/2014 01:32

Paylaş: