Forum

1 tane PC tum VLAN'...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

1 tane PC tum VLAN'i indiriyor!

10 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Bu sabah cok garip bir probleme denk geldim. 1 tane PC (Dell Optiplex 960) ne zaman networke ethernet ile baglansa o VLAn server odasindaki core switchten (Powerconnect 6224) offline oluyor. Portun tum isiklarida gidiyor. Bu PC ile server odasindaki core switch arasinda 2 tane daha unmanaged switch var ama onlarin port isiklarinda sorun yok.  PC'nin ethernet kablosunu cikarinca network normale donuyor.

Bu nasil istir bir aciklamasi varmi?

 
Gönderildi : 20/02/2014 09:14

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Sorun olan switchte spaning tree açarak test edermisiniz?

 
Gönderildi : 20/02/2014 12:31

(@aliselvi)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Özgür bey'e katılıyorum. Muhtemelen aradaki uplink olarak atladığınız switchler toplojide loop oluşturmakta. Ayrıca MacFlooding yaratmakta, Dell marka switch portu korumak için down ediyor. SPT ile çözüleceğini düşünüyorum, başka bir yerde sorun yoksa.

Bol şans ! 

 
Gönderildi : 20/02/2014 14:41

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Arkadaşlar

 

ben yanlış biliyor olabilirim fakat SPT karşılıklı anlaşma usulüne dayanan bir sistemdir, SPT açılınca HP switchler unmanagement switchlere müdehale edip portlarını mı kapattırıyor ?

 

HOcam bu işin birçok nedeni olabilir, makinada malware yazılımı olması ve zombi makina olarak kullanılmasıda buna dağil ama aklıma gelen en büyük sorun eğer o kabloya başka bir pc takıp denemedi seniz ilk önce bunu deneyinki kabloda bir atlama olup olmadığını bir kontrol edin zaten kendi telleri arasında ezilmeden yaralanmadan dolayı atlama varsa kabloyu değiştirin. Birde bu pc nin ethernet adaptörü girişine bakın bazın teller üst üste gelebiliyor aynı şey tatığınız rj45 içinde geçerli..

Bu denli bir switchin forvardig kapasitesi tek porttan dönmez ancak broadcast filan gibi bir trafikle tüm portlardan ağır bir yük oluşturmak gerekir bu nedenle sorun muhtemel fizikseldir yada mac adresi ile ilgili sorununuz vardır.

 UnManagement switchleri kontrol etmek için bu sorun oluştuğunda iki swiche bağlı sabit IP li cihazlardan birbirlerine ping atın ulaşıyorsa kablo ve pc de donanımsal bir sorun yoktur yazılımsal bir sorununuz vardır..

 

 

 
Gönderildi : 20/02/2014 19:17

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Bu PC'nin yerine baska koydum sorun yok.Ayni kablo ayni switchler sadece bu belali PCyi cikarinca sorun olmuyor. Yani PCnin fiziksel sorunu olsa bile, arada 2 tane atlama switchi varoldugu halde tum Vlani asagi indirmesi biraz tuhaf geldi. STP;lik bir durumum yok zira backbone yilan gibi uzuyor tek bir kablo ile.

Su sekilde bir durum farkettim bilmem yardimci olurmu. Bu kaka PC'yi son switche tek basina baglarsam o da baglaniyor sorun olmuyor ama diger clientleri switche baglama basladigim anda vlan iniyor asagi. Bu PCyi baglamayip diger clientlerin hepsini baglarsam hicbir sorun olmuyor.

 
Gönderildi : 21/02/2014 00:22

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, 2007 yılında yeni bir tesis kuruluyordu ve bizde bütün BS altyapısını hazırladık. En son Notebookları poşetinden çıkartıp networke dahil ediyoruz ki katlar arasındaki networkler teker teker down olmaya başladı. Yaklaşık br gün sonra keşfettik ki yaklaşık 250 notebook tan en az 50 tanesinin MAC adresleri aynı. Evet şaka gibiydi ama hepsinin MAC adresi aynı olması bütün networkü indiriyordu. Eğer Ertan hocamın söylemiş olduğu türden bir problem yok ise bu söylediğim olaya bir göz atabilirsiniz.

 
Gönderildi : 21/02/2014 07:08

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

bu sorunlu pc ye (usb vs gibi ) ayrı bir ethernet kartı takıp aynı sorunu yaratıp yaratmadığını gözlemleyebilirsiniz

 

 
Gönderildi : 21/02/2014 11:49

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Baska marka ve model bir ethernet karti taktim denedim yine ayni problemi verdi.

Wireless kart taktim bu sefer sorun yok.

Cok tuhaf bir durum

 
Gönderildi : 21/02/2014 23:40

(@SerhatMeric)
Gönderiler: 7
Active Member
 

o kabloyu başka pc ye/notebook'a taktınız mı? eğer taktıysanız sorun devam etti mi? başka bir ethernet kartı demişsiniz ama o ethernet aynı stoğun parçasıysa aynı mac adresine de sahip olabilir. Yukarıda bir arkadaş bu şekilde bir senaryodan bahsetmişti. tamamen farklı bir makine takmayı deneseniz?

 

 
Gönderildi : 26/02/2014 14:11

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Baska marka ve model bir ethernet karti taktim denedim yine ayni problemi verdi.

Wireless kart taktim bu sefer sorun yok.

Cok tuhaf bir durum

 

Makinanın yaptığı veri işlemlerini izleyin bazı makinalar garip yazılımsal hatalara neden olabilir, mesala DHCP den sürekli IP alma isteği broadcast adresine sürekli paket gönderme gibi. Basitce siwtchde storm kontrol varsa bunları önleyebilirsin.

 

Mühim olan sağlam switchlerin kullanılması...

 
Gönderildi : 27/02/2014 01:40

Paylaş: