Forum

Yazıcı Kullanım Mal...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazıcı Kullanım Maliyetlerini Düşürmek

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
453 Görüntüleme
(@onurkucuk67)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;

 Şirketimizde ciddi boyutlarda çıktı sarfiyatı var. Yazıcıların etrafında sürekli çıktı alınmış ancak sonradan kimsenin gidip almadığı kağıtlar mevcut. Kullanıcıların bilinçsizce çıktı almaları, kısa süre sonra çöpe atmaları, şahsi ihtiyaçlarında kullanımları ve hatta kimi zaman çocuklarının ödevlerini çıkartmaları sebebiyle IT bütçesi oldukça zor duruma düşmeye başladı, bu maliyetleri düşürmek zorundayım. Her IT Uzmanının karşılaşabileceği en temel sorunlardan birisi budur. Benim merak ettiğim bu sorunun önüne geçebilmek için sizlerin hangi yollara başvurduğu, gereksiz kullanımları ne derece önleyebildiği, destek ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/01/2014 18:41

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Elinizdeki printerlerin durumu nedir? Çıktı konusunda gelişmiş uygulamalar var. Şifreli çıktıdan tutun access kart yetkisine kadar kısıtlama yapılabiliyor. Hatta bu kullanıcı renkli alsın bu siyah alsın ayrımı bile yapılabiliyor. Tabi bunlar için elinizde buna göre cihaz olmalı. 

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 10/01/2014 18:46

(@aliselvi)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Her şirket ve kurumun başlıca sorunlarından bir tanesi. Yazıcılarınız bu iş için uygunmu bilmiyorum USB/ Ethernet hangi arayüz ile bağlandıkları gibi. Bu iş için en ideal çözüm dökümantasyon hizmeti veren firmalar ile sayfa başı yapılan anlaşmalar. Cihaz yatırımı, Sarf maliyetleri, bakım maliyetleri gibi hususlar ile uğaşmak zorunda değilsiniz. Kısıtmalar için lisanslı yazılımlar ile yapabilirsiniz.

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 11/01/2014 02:14

(@onurkucuk67)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Elimizde Ricoh mpc2551 ve mp201spf modellerinden 15 ad. yazıcı var. Tüm yazıcılarım kiralık, dökümantasyon hizmeti alıyoruz. Kiralayan fima access kart ile kontrol edelim diye teklif verdi çok maliyetli olduğundan bunu kabul etmedik. Harcamaları düşürmek istiyoruz ve daha düşük maliyetli bir çözüm arıyoruz, Rıza Bey, bahsettiği gelişmiş uygulamalar nelerdir, ihtiyaçlarımızı karşılayabilirmiz ?

 
Gönderildi : 17/01/2014 17:22

(@ayhanozdemir)
Gönderiler: 474
Honorable Member
 

Merhaba,

Farklı markalarda profosyonel cihazlar mevcutt.Örnek verecek olursak kyocera.Bu tarz cihazlarda kullanıcıyı tamamen takip altına alıyorsunuz.Hatta kullanıcıya limitte verebiliyorsunuz şu kadar çıktı alabilr diye.Ayrıca yazıcının modeline göre kullanıcıya şifre tanımlıyorsunuz o şifreyi yazıcı başında girmeden çıktısını alamıyor.Bahsettiğim modeldede kiralama sistemi mevcut.Firma tavsiyesinde bulunabilirim isterseniz. 

NOT:Şuanda ben bu sistemi kullanıyorum.Hangi kullanıcı ne kadar çıktı,tarama,fotokopi almış hepsini görebiliyorum.Kullanıcılarıda ona göre bilgilendirdik.Kimse gereksiz çıktı alamıyor... 

 
Gönderildi : 20/01/2014 20:41

Paylaş: