Forum

networkte kısa devr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

networkte kısa devre sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,173 Görüntüleme
(@umutzarif)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

 

networkumde 250 civarında bilgisayar var. yarıdan fazlası gece bağlanıyor.  güvenlik duvarına 6 modem yük dengelemeyle çalışıyor.. bir haftadır internette kesinti yaşıyoruz, nedeni de şu;

 

networkun herhangi bir noktasında yaşanan sorun yüzünden bütün internet kesiliyor... yani herhangi bir yerdeki bir swich yada kablo sorunu anında bütün networku pasif hale getiriyor, internet kesiliyor..

 aradaki bir çok akıllı swich olmasına rağmen, bir noktadaki sorunun bütün hattı kesmesine anlam veremedim.

tecrubesi olan arkadaşlardan çözüm önerisi bekliyorum.

 
Gönderildi : 14/12/2013 03:36

(@aliselvi)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

250 Client iyi bir sayı gerçekten.  Sorunu aşamalı giderek çözebilirsiniz, network topolojiniz tam anlamı ile star çalışıyorsa sorunu bulmanız basit olur. Switch atlamalı bir topolojide iseniz işiniz oldukça zor. Her bir uplink hattını ayrı ayrı test etmelisiniz , öncelikle sorun aniden tüm networkü etkileyen bir loopback'mi yoksa local bölgede yaşanan kopmalarmı bunları tespit edin derim. Dolayısı ile burda zayıf halka olan bir switch'te hattınızı etkiliyor olabilir. Web Based Manage switchleriniz varsa eğer complex bir yapılandırmanızda yok ise tüm ayarları default yapın. Ayrıca kablo alt yapınızı gözle muayne ediniz sorunlu gördüğünüz noktaları düzenleyin.

Adım adım giderseniz sorunu çözebilirsiniz, bazen bu tip sorunları çözmek zaman alabiliyor. Nokta atışı yapmak mümkün olmayabilir.

Kolay gelsin. 

 

 

 
Gönderildi : 14/12/2013 20:04

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

spanning tree aktifmi cihazlarınızda

 
Gönderildi : 14/12/2013 21:11

(@umutzarif)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Labris güvenlik cihazını almadan önce sorunumuz yoktu, labristen çıkışta internet var, ancak swiche girdikten sonra kopmalar yaşanıyor.. O noktaya bir yönetilebilir swich koymakla işe başlamayı düşünüyorum...

 Kabloları takar takmaz int kopsa anlayacağım, fakat ne zaman kopma olacağı belli olmuyor...

 
Gönderildi : 17/12/2013 00:08

Paylaş: