Forum

Dış ip'den web serv...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dış ip'den web server'a erişim problemi

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
1,926 Görüntüleme
(@EfeOKTAY)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,

3 gundur ugrastigim bir problemi artik sizlerle paylasmak istedim. 

isletim sistemim win7, modemim Airties Rt-205.

sorun baslikta tanimladigim gibi. Win7 uzerine IIS kurdum. konfigurasyonu fazla degistirmedim. lokal ip'den erisimde problem yok. yerel agimdaki baska makinadan denedim sorunsuz calisiyor. fakat whatismyip'den ogrendigim dis bacak ip uzerinden erisemiyorum. yerel ag icindeki bir makinaya dis ip'yi yazip erismeye calismiyorum. telefonun 3g baglantisi uzerinden veya disardaki baska bir network'ten deniyorum. sonuc su sekilde, yukluyor bir sure ve zaman asimi hatasi veriyor. kafadan herhangi bir ip atsaniz da bu hatayi veriyor zaten. yani sinyal benim bilgisayara hic ulasmiyor gibi dusunuyorum. hatta belki modeme...

kisaca neler yaptigimi anlatayim:

1) modem uzerinden port forwarding tamam. lokal ip'ye 80 no'lu portu yonlendirdim.

2) zonealarm, windows firewall vs hepsi tamamen kapali. modemin firewall kapali.

3) acaba IIS'te mi problem var dedim, apache web server kurdum, ona da erisilmiyor (IIS'in portu degistirdim bu arada).

4)  uzerine xp kurulu sanal makinaya IIS kurdum, port forwarding'i ona gore tekrar ayarladim, yine olmuyor.

5) baska bir bilgisayara (yine XP), IIS kurdum, sonuc yine ayni.

6) DMZ'yi aktive ettim yine olmadi. daha cok guvenlik riskini alarak 1-9999 arasi tum portlari forward ettim sonuc yine basarisiz. 

7) bu arada sirf deneme olsun diye, modem uzerinde gerekli ayarlari yapmama ragmen, yine tel'in 3g'si uzerinden dış bacak ip kullanarak modemin sayfasina da erisemiyorum. oysa gerekli ayari aktive ettim. olmadigini gorunce tekrar deaktive ettim.

8) lokalden erisim problemi olmamasina ragmen port scanner indirip 80 no'lu portun acik oldugunu bir kez daha teyid ettim.

9) win7'nin IIS'inde Network Service seklinde bir secenek vardi, onu sectim. bir etkisi olmadi. 

10) belki izinlerle ilgili bir sorun vardir diye wwwroot klasorune everyone'a ful yetki verdim.

11) bilgisayari yerel ag'dan ayirip USB ile telefona bagladim ve 3g uzerinden internete cikardim. bu sekilde aldigim dış ip'yi yerel agimdaki bir bilgisayarin tarayicisina girip denedim yine erisemedim. belki tel 80'inci porttan gecit vermedigi icindir..

12) bu arada teamviewer 80'inci portu kullaniyor diye daha en bastan uninstall ettim.

13) remote desktop ile ilgili ayarlari yaptim. lokaldeki makinadan lokal ip girerek erisim basarili fakat disardaki bir network'ten dis bacak ip'yi girerek erisim basarisiz.

baska bir seyler daha denemisimdir ama unuttum. kabaca aklimda kalanlar bunlar. ISP izin vermiyor olabilir mi diye supheleniyorum. bu olayi daha once defalarca yaptim ve hic bu kadar zor olmuyordu. hic bu kadar konfigurasyonla ugrasmamistim o zamanlar farkli bir ISP kullaniyordum. yoksa modem mi engel oluyor diye dusunuyorum.. bu arada utorrent, teamviewer vs gibi programlar sorunsuz calisiyor. yani bilgisayara disardan erisim aslinda gecerli. atladigim bir sey var mi, niye dis bacaktan web server'a erisemiyorum, benzer bir sey yasayip cozmus olan  var mi? yardimlarinizi rica ederim. 

simdiden tesekkurler. 

 
Gönderildi : 27/11/2013 02:57

(@EfeOKTAY)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

eski modemim ile de denedim, gerekli konfigurasyonlari yaptim. malesef sonuc degismedi. cok ilginc. problem modemden de kaynaklanmiyor. yarin d-smart'i aramayi dusunuyorum. yine de farkli bir cozum onerisi olan varsa cok sevinirim.

 
Gönderildi : 27/11/2013 06:14

(@EfeOKTAY)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

problem dinamik ip'den kaynaklanıyormuş. statik ip'ye geçtim, sorun ortadan kalktı. bilginize.

 
Gönderildi : 20/12/2013 04:18

Paylaş: