Forum

15.000 m2 alana acc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

15.000 m2 alana access point

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
(@AliTipici)
Gönderiler: 56
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

15.000 m2 kapalı alana, her yere sinyal taşıyabileceğim bir wireless altyapısı kurmak istiyorum. Mekan yüksek tavanlı ve arada duvar olmayan bir alan. Ancak bazı köşelerinde odalar var. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz?

 
Gönderildi : 05/09/2013 15:17

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

HP access pointleri ile yapabilirsiniz. ayrıca bu cihazlar için bir controller alırsınız.

öncelikle siz sinyal ölçümü yapmalısınız ve bu ölçümlere göre AP yerleştirilecek yerleri belirlemelisiniz. buna göre de sayınız ortaya çıkacak. 

 
Gönderildi : 05/09/2013 15:31

(@AliTipici)
Gönderiler: 56
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle bilgi için teşekkürler...

Özellike Hp access point demenizin nedeni nedir? Diğer access pointlere göre sinyal gücü daha mı yüksek ?

Şöyle bir ürün var ; UBIQUITI UAP-LR Unifi Long Range. Anladığım kadarıyla cihazın sinyal kalitesi yüksek, aynı zamanda da üzerinde tüm ağ için kontrol yazılımı var. Sizinde controller'dan kastınız bu tarz bir şey mi acaba? 

 
Gönderildi : 05/09/2013 15:41

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

fiyat olarak uygundur profesyonel ürünlerdir ve ömür boyu garantili olanları vardır (hatta yanlış hatırlamıyorsam hepsi ömür boyu garantili), satış sonrası servis hizmeti çok iyidir. bir cisco gibi nazlı değildir.

örneğin cisco switch alırsınız bir portu yanar firma ürünü alalım inceleyelim der. bu durumda sizin networkünüz isterse dursun umurunda olmaz.

hp'de öyle değil bir port bile yansa ürünü değiştirme talebinde bulunursunuz bir iş günü sonra (mesafeye göre değişebilir) aynı ürünün yenisi gelir kargo ile ve eski ürünü gelen kargoya verirsiniz 5 kuruş da ücret ödemezsiniz.

daha ne olsun :)) 

 
Gönderildi : 05/09/2013 20:24

(@AliTipici)
Gönderiler: 56
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sizin mesajınızdan önce UBIQUITI UAP-LR Unifi Long Range siparişi vermiştik. Umarım sıkıntı yaşamayız. Sonucu bildireceğim. Teşekkürler

 
Gönderildi : 06/09/2013 12:20

(@AliARICI)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Merhaba Ali Bey,

Uzun süredir yaptığımız çalışmalar ve keşifler sonucunda Access Point markaları arasında birçok ürünü eledikten sonra birkaç marka ile yola devam etmeye karar kıldık. Bu markalar arasında sizin alımınızı da yaptığınız Ubiquiti ürünleri ve buna ilave olarak son yıllarda dünyada kullanımı artan Ruckus ve Aruba markalarıdır.

Wireless projelerinde hangi üründen ziyade nasıl bir alanda ve nasıl bir kitleye hizmet edeceği daha önemlidir. Kullanılacak olan alandaki fiziki yapıların yanında o alanda bulunana kişi ve kullandıkları ürüne (Notebook, Tablet ve Cep Telefonu) göre de değişiklik göstermektedir. Access Pointler hizmet sunarken kaç kişiye hizmet vereceği aşaması ilk düşünülmesi gereken şeydir. Ubiquiti LR ürünleri genelde aynı anda üzerinde 20-25 kişinin çalışacağı yerlerde tavsiye edilmektedir. Fakat bunun yanında Ruckus ve Aruba ürünleri aynı anda 100 kişiye kadar hizmet veren ürünlerdir. Tabi burada dikkat etmemiz gerekekn bir diğer konu Access Pointden hizmet almak isteyen cihazın uzaklığı. Genelde tablet ve cep telefonu ürünleri Access Pointe olan mesafeden dolayı bağlantı problemleri yaşamaktadır. Bunun gibi birkaç konu daha olduğundan dolayı bu tarz projelerde en doğru sonuç yerinde, ürünler ile keşif çalışması yaptıktan sonra karar vermek. Yaratılan bu yapının mutlaka Access Pointlerin arkasında çalışan bir Controler'ın olmasıdır. Geniş bir network de çok sayıdaki ürününüzü yerinizden kalkmadan yönetebilirsiniz. 

Ali Bey bu tarz projelerde birçok tecrübesi olan bir firma olarak destek istemeniz durumunda yardımcı olabiliriz. Ticaret yapmaktan ziyade doğru bilgi ve ürüne sahip olmanızı tercih ederiz.

 Teşekkürler

Ali Arıcı - [email protected] 

 

 
Gönderildi : 06/09/2013 13:01

(@AliTipici)
Gönderiler: 56
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ali Bey ilginize teşekkür ederim. Siparişini verdiğimiz üründen sonuç alamazsak profesyonel olarak da yardımınızı almak isteriz. Teşekkürler...

 
Gönderildi : 09/09/2013 15:14

Paylaş: