Forum

Yönetilebilir ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yönetilebilir switch ... Lütfen yardım..!

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,289 Görüntüleme
(@OxganDimitri)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar benden aşağıdaki gibi bir switch almam isteniyor fakat bilgim kısıtlı ve bulamıyorum. Yardım ederseniz çok sevirim.

  Cihaz üzerinde en az 48 adet 10/100/1000 Base-TX RJ45 autosense MDI/MDI-X portu ve 4 adet genişleme yuvası(GBIC) SFP bulunacaktır. Genişleme yuvalarına l000Base-SX, l000Base-LX,1000Base-TX ve uzun mesafe l000Base-LH (70KM) portları takılıp-çıkartılabilir olmalıdır.

*Cihaz kümelenebilir (Stackable) özellikte olacaktır. En az 8 adet cihaz kümelenebilmelidir. Aynı küme içerisinde hem 24x10/100/1000 Base-TX porta sahip cihazlar hem de PoE özelliğine sahip cihazlar olabilmelidir. Kümelenen cihazlar arası bağlantı hızı (Stacking Bandwidth) en az 48 Gbps olmalıdır. Küme için genişleme yuvalan kullanılmamalıdır. Küme içerisinde yer alan en üst cihaz ile en alt cihaz arası bağlantı yapılabilinmelidir (Close Loop Stacking). Yüksek erişilebilirlik amacıyla Küme (stack) içerisindeki bir cihazın arızalanması küme işlevselliğini etkilememelidir. Konfigürasyon ve yazılım güncellemeleri otomatik olarak küme cihazlarına dağıtılabilmelidir.

*Önerilecek cihaz paket kaybı olmaksızın, hat hızında çalışabilecek (wire-speed ve non-blocking) mimaride olmalıdır.

*Cihazın anahtarlama (backplane) kapasitesi enez 96 Gbps olmalı, paket

iletim performansı ise en az 70 Mpps olmalıdır.

*En az 12000 MAC adresi desteklenmelidir.

Layer2/Layer3/Layer4 paket tanımlama ve sınıflandırma özellikleri desteklenmelidir.

*Network üzerindeki döngüleri(Loop) önlemek, network kararlılığını arttırmak ve fiziksel yedeklilik senaryolarını gerçekleyebilmek amacıyla Cihaz IEEE 802.Id Spanning Tree, IEEE 802.lw Rapid Reconvergece Spanning Tree ve IEEE 802.1s Multiple Spanning Tree protokollerini desteklemelidir.

*Cihaz trafik akı?ını düzenlemek amacıyla IEEE 802.3x Flow Control ve Broadcast Suppression özelliklerini desteklemelidir.

*Cihaz anahtar üzerinde belli sayıdaki portun bir arada kullanılmasıyla daha yüksek kapasiteli ve yedekli veri ileti?im kanalı olu?turulmasını sağlayan; IEEE 802.3ad Link Aggregation standardını desteklemelidir. Cihaz üzerinde en az 6 adet grup (Trunk veya LAG) oluşturulabilmeli ve her bir grupta en az 8 adet port bulunabilmelidir. Trunk veya LAG içinde yer alan portlar küme içindeki farklı Ethernet anahtarlardan seçilebilmelidir. Bir Trunk veya LAG bağlantısını oluşturan portlardan bir kısmının arızalanması Trunk veya LAG bütünlüğünü bozmamalıdır.

*Cihaz IEEE 802.1Q VLAN standartlarını desteklemelidir. Cihaz küme için en az 1024 adet Port Based VLAN desteğine ve 4,000 VLAN ID desteğine sahip olmalıdır. Cihaz üzerinde vlan atamaları username(via Radius),physical port ve Ethertype'a göre yapılabilmelidir. Cihaz ayrıca vlan bilgilerinin diğer cihazlara otomatik olarak aktarılmasını sağlayan IEEE GVRP Dinamik VLAN protokolünü veya benzeri bir protokolü desteklemelidir. Cihaz ayrıca Private Vlan (PVLAN) IEEE 802.lv özelliğini destekleyecektir.

Cihaz, networktaki ses, görüntü gibi gecikmeye duyarlı trafiklerin istenilen kalitede iletilebilmesini sağlamak amacıyla IEEE 802.1 p Periority Queue standart ini destekleyecektir. Cihaz kuyruklama işlemini L2 seviyesinde MAC Adresi, L3Seviyesinde IP Protokol tipi ve L4 seviyesinde UDP/TCP port numarasına göre de yapabilecektir. Cihaz TOS (Tepe of Service), TOS Rewrite,DSCP işaretleme ve Diffserv desteğine sahip olmalı ve QoS hizmeti DSCP ye göre yapılabilmelidir.

*Cihaz port hızlarının ayarlanabilmesi (Port Rate Limiting) özelliğine sahip olmalıdır. Band genişliği yönetimi 64k parçacıklar halinde yapılabilmelidir. Cihaz tüm portlar için en az 8 adet önceliklendirme kuyruğuna (Priority Queues) sahip olmalıdır Cihaz Strict Priority Queuing ve Weighted Round Robin veya Shaped Round Robin mekanizmalarını desteklemelidir.

*Cihaz IGMP vl,2,v3 Snooping desteğine sahip olmalıdır.

*Cihaz erişim denetimi amacıyla L2,L3,L4 seviyesinde Access List (Eri$im Denetim Listesi) oluşturulabilmesine imkân tanımalıdır.

*Cihaz ağ güvenliğini sağlamak amacıyla, ağa bağlanan kullanıcıların yetkilendirilmesi için IEEE 802.1x Port Güvenlik standartını desteklemeli ve RADIUS desteğine sahip olmalıdır. IP Telefon ve Kullanıcının tek bir port üzerinden networke eriştiği durumlar için, network güvenliğini sağlamak amacıyla her bir port aynı anda ayrı, ayrı IP Telefon ve Kullanıcı (User) authenticasyonuna olanak sağlamalıdır. Her bir port aynı anda IEEE802.1x User Based ve Mac Based ve Web Based (PWA) Authentication özelliklerini destekleyebilecektir.

Cihaz IEEE 802.lx kullanıcılarının otomatik olarak bir VLANa atanmasını sağlayan Dynamic VLAN Assignment (RFC 3580) Protokolünü desteklemelidir.

*Kullanıcı ara yüzü olamayan; yani 802.lx kullanmayacak cihazların (printer, ipcam,Aps.) networke güvenli bir şekilde dahil olmasını sağlamak amacıyla MAC authentication ve MAC locking (dynamic, statik) özellikleri desteklenmelidir.

*Anahtar, üzerindeki geçen trafiği analiz edebilmek amacıyla port mirroring desteğine sahip olacaktır, portlar küme (stack) üzerindeki herhangi bir cihazdan seçilebilmelidir.

*Cihazın RMON desteği aracılığıyla istatistiki bilgiler, alarmlar ve diğer bilgiler sorgulanabilmelidir ve en az 4 grup RMON(Statistic,History, Alarm, Event) desteklenmelidir.

*Cihaz, SNMP vl, v2 ve v3 desteğine sahip olmalıdır. Cihaz telnet, SSHv2, konsol port ve Web browser SSL(HTTPS),aracılığı yönetilebilmelidir. Cihaz DHCP client ve server özelliklerine sahip olmalıdır.

*Cihaz, gigabit portlarda (GbE) yüksek performanslı uzaktan yedekleme ve felaket sonrası kurtarma hizmetleri verilmesine olanak sağlayan jumbo frame desteğine sahip olmalıdır. Desteklenen jumbo frame'lerin uzunluğu, en az 9000 byte olmalıdır.

*Cihazın syslog desteği olacaktır.

*Anahtarın saat ve tarih bilgisi, ağ üzerindeki diğer tüm anahtarlarla senkron hale getirilebilmek amacıyla SNTP(Simple Network Time Protokol) veya

NTP(Network Time Protokol) protokolleri desteklenecektir.

*Cihaz ağdaki komsu cihazlara öğrenilmesi (Neighbour Learning) özelliğini desteklemelidir.

*Cihaz üzerinde en son ve en gelişkin özelliklere sahip Firmware ile teklif edilmelidir.

*Cihaz üzerinde bir den fazla konfigürasyon dosyası ve Firmware muhafaza edilebilmelidir.

*Cihaz TFTP ile yazılım konfigürasyon güncellemesini desteklemelidir.

*Cihaz desteklemiş olduğu en yüksek bellek konfigürasyonuyla teklif edilecektir.

*Cihaz üzerinde yedek güç kaynağı istenmesi durumunda güç kaynağı yedekli olarak verilebilecektir.

*Teklif edilecek GBIC portlar kesinlikle OEM olmamalıdır. Cihazlar kabinete montaj ekipmanları ile birlikte önerilmelidir.

*Önerilecek cihaz üzerinde 48 adet 10/100/1000 Base-TX portu ve en az 2 adet l000Base-SX portu olacaktır. Ayıca her bir cihaz ile birlikte, bağlantı yapılması amacıyla, ilgili omurga anahtara takılmak üzere 1 adet l000Base-SX GBIC port verilecektir. Tüm cihazlar küme(stack) bağlantı kabloları ile birlikte teklif edilmelidir.

 
Gönderildi : 02/06/2013 23:21

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Lütfen forum kuralları gereki konu bağlığınızı ve postunuzun içeriğini düzeltiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 03/06/2013 00:46

Paylaş: