Forum

Cisco fastethernet ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco fastethernet portunda asiri trafik

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
463 Görüntüleme
(@SedatSarikaya)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar,

Sistemimizde tek routerimiz olan Cisco 891 in ana switch olan HP procurve E2620-48 e bagli oldugu Fastethernet portunda asiri trafik olusmakta ve bu yuzden port surekli disconnect oldugu icin baglantiyi kaybetmekteyiz.Router uzerinde provider kablosu gigabitethernet portuna bagli ve fastethernet portu uzerindede bahsettigim switchden gelen kablo var. Ana switch uzerinde file serverda gelen 2, vmware serverdan gelen 3 kablo, direkt bagli kulanicilar ve diger 6 HP switchten gelen ara kablolar takili bulunmakta. Bu diger 6 HP switch uzerinde ortalama 30 ar kullanici bulunmakta. Bu 6 switch mevcut diger ofislerde yerlestirilmis haldedir.Loop olasiligina karsi her turlu kontrolu yaptim fakat birsey bulamadim. Router'a ping attigimda bir sure 1 ms altinda pinglemekte daha sonra surekli degisiklik gosteren bir ping suresine (ms: 3, 5, 20, 130 vs.) yukselmektedir. Bu surekli devam ediyor, bir sure normal gidiyor, daha sonra ping suresi artip port baglantisi gidip geliyor ve stabil bir baglanti alamiyorum. Provider degistirdigimiz halde durum degismedi. Sabahtan aksama kadar hergun durum ayni. Daha once radio baglanti kullaniyorduk su an fiber optik kablo ile bile durum duzelmedi. Buyuk bir olasilik problem ic networkte ve ben bunu 15 gundur cozemedim. Durum cok kritik, yardimlariniza cok acil ihtiyacim var. Simdiden hepinize cok tesekkur ediyorum.

 
Gönderildi : 02/05/2013 20:09

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Switch üzerinde loop vardır, yada içerde tonla zombi makina vardır.

 
Gönderildi : 03/05/2013 20:31

(@SedatSarikaya)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ertan Bey,

Switch uzerindeki loop u nasil bulabirim ve engelleyebilirim. Fiziksel olarak baktim ama loop a neden olabilecek birsey bulamadim. Cokmu zordur bunun nereden kaynaklandigini bulmak?  Birde soyle bir ayrinti var: switchten gelen kablonun bagli oldugu router uzerindeki fastethernet portunda surekli "unknown protocol drops" olusuyor. Bu normal midir?

 
Gönderildi : 04/05/2013 10:49

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Basit anlamda switchlerin üzerindeki ledleri takip edin senkron bir şekilde hepsi aynı anda yanıp sönüyorsa loop var demektir, asenkron bir şekilde yanıp sönüyorlarsa loop yok demektir. Tahmin ediyorum ki senkron bir şekilde yanıp sönüyorlar.

 

Ayrıca söylediğiniz hata loop olma olasılığını %90 oranında arttırmaktadır.

 
Gönderildi : 04/05/2013 12:10

(@SedatSarikaya)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Soylediginiz sekilde senkron yanip sonme mevcut degil. Zaten bu asiri trafik bir anda olusup baglantiyi kopariyor. Mesela ozellikle sabahlari herhangi bir kopma olmuyor. Ama daha sonra ping suresinde artislar basliyor, belirsiz araliklarla kopmalar meydan geliyor.Ogleden sonra sabahki sekilde calistigi zamanlarda oluyor. Yani cok degisken ve herhangi bir anda olabiliyor, meydana gelme araliklari uzunda olabiliyor, kisada. Switch portu 100 FDx, ayni sekilde fastethernet portuda. Bunlari auto yapip denedim yine fayda etmedi. Bir faydasi olur diye switch uzerinde STP yi enable ettim ama ise yaramadi.Peki loop yinede bir sekilde mevcut ise nasil tespit edip, onleyebiliriz? veyahut verdigim doneler dogrultusunda baska bir problem olma ihtimali var mi?

 
Gönderildi : 04/05/2013 12:28

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Loop mevcut ise zaten switchlerin ışıklarınan anlaşılır, eğer ışıklar senkron diyorsanız o zaman strom kontrolü switchlerinizde etkinleştirin. Basit non-TCP trafikleri düzenleyin birde port bazında gelen giden paket ve data boyutuna bakın paketin çok olduğu boyutun az olduğu makina muhtemel bu sorunu doğuruyor.

 
Gönderildi : 04/05/2013 12:47

(@SedatSarikaya)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ertan Bey yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Henuz sorunu cozemedim, cozersem sizi bilgilendirecegim. Iyi calismalar.

 
Gönderildi : 06/05/2013 14:57

(@alperenselcuk)
Gönderiler: 284
Reputable Member
 

Ertan Bey yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Henuz sorunu cozemedim, cozersem sizi bilgilendirecegim. Iyi calismalar.

 

sanki router üzerinde yanlış bir route tanımlanmış ve geri dönüş yolunu bulamadığından local network de paket dolanıyor sonra drop oluyor.

 

router da nasıl bir config yaptınız paylaşır mısınız? 

 
Gönderildi : 24/05/2013 00:45

Paylaş: