Forum

3 AP arasında kablo...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

3 AP arasında kablolu-kablosuz ağ kurma hakkında..

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
392 Görüntüleme
(@SuleymanAkkaya)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Elimde 2 adet Engenius EOC2611P ve 1 adet Zyxel NWA-3160 AP var. Yapmak istediğim işlem;

İşyerimdeki modemden kablo ile çıkış yapıp Eoc2611P ye bağlayacağım. Evim 50m ileride ve arada sinyal kesici herhangi birşey yok. Diğer Eoc2611 den kablosuz olarak bağlantı alacağım. Aldığım interneti (tabi alabilirsek) kablo ile Zyxele aktaracağım. Bu işlemler için hangi Ap de hangi seçeneği seçmeliyim.

EOC2611 de systemproperties altında  : Access Point, Client Bridge, WDS Bridge, Client rooter seçenekleri var.

Zyxel NWA 3160 da management mode altında: AP Controller, Standalone AP, Managed AP var.

Bu konuda forumda uzman arkadaşlar var, bazı dökümanları inceledim ancak halen yapmaya çalışıyorum. Değerli bilgilerinizi ben ve benim gibi bilgiye muhtaç arkadaşlarımızla da paylaşırsanız memnun olurum. İyi Çalışmalar.. 

 

 
Gönderildi : 13/03/2013 05:25

(@SuleymanAkkaya)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda yaptım. İşyerimde kullandığım wireless ağdan çok daha hızlı çalışan bir ağım oldu 🙂

1.Eoc2611p access point olarak ayarlandı. Ip Settingde elle ip verdim default gateway yazdım.Wireless network kısmında channel 6 seçtim ve Ağ adı gibi detayları belirledim.  Wireless advanced settings de Anten dbm olarak 28 dbm seçtim ve kaydettim. 

2. EOC2611P de ise client bridge seçtim. İp settingsde 1.den farklı ip verdim. default gateway yazdım.Wireless network kısmında site survey den 1. AP seçtim ve şifresini girdim.Wireless security kısmında herhangi birşey yapmaya gerek yok 1. AP den alıyor.anteni 28 dbm olarak ayarladım.

TCP/IP de elle yapılandırdığım ip yi otomatiğe çevirdim ve bilgisayar ip aldı internete girdi kablo üzerinden. Kablosuz denedim herhangi bir sorun yok.

3.Zyxel NWA-3160 da standalone AP seçili iken sadece wireless SSID ve güvenlik ayarlarını yapılandırdım. Şu anda herhangi bir sorun gözükmüyor. Sabah cihazları yerlerine yerleştireceğim ve sonucu tekrar yazacağım.

EOC2611 lerin bağlantısını yaparken POE adaptörlerin çıkışlarını doğru bağlamaya dikkat etmeli.(POE çıkışı APye, LAN çıkışı PCye, adaptör de 24Volta) ilk bağlantıyı yaparken acaba cihazlar arızalımı diye kontrol ederken hata yaptığım yeri buldum. 

Eksiğim yanlışım ya da şöyle yapsan daha iyi olurdu dediğiniz bir şey var ise belirtmenizi rica ederim.

 
Gönderildi : 13/03/2013 06:16

Paylaş: