Anasayfa » Forum

Yerel Ağ IP alma ve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yerel Ağ IP alma ve Internet Kesinti Problemi  

  RSS
Mehmet KAFTELEN
(@MehmetKAFTELEN)
Üye

Merhabalar,

Öncelikle sistemim ile ilgili biraz bilgi vereyim. İşletmemizde 30 ila 35 arası IP istemci mevcut, bunlara IP yazıcı ve cep telefonlarını dahil ettiğim için rakam değişmekte. Sistemimde 1 adet Access Point (Tinax Marka), 1 adet multiswitch, 1 adet Draytek Vigor Firewall, 1 adet HP proliant Server (aktif değil), ZyXel 4 port modem, 10 kadar Windows Vista, 10 kadar Windows 7, 2 adet XP, 2 adet Win8 kurulu makine mevcut.

Sıkıntıyı özetleyeyim. İlk zamanlar sadece kablosuz bağlantılarda nadiren IP alamama sadece yerel ağa bağlanma sorunu oluyordu, bunun yanında cep telefonları ile bağlantı da sağlanamıyordu, Daha sonraları cat5 ile bağlı makinalar tek tek IP alamaz oldu bende sabit IP vermeye başladım, sabit IP alan düzeldi. IP yazıcım da sık sık ağda görünmez hale geliyordu ki IP si sabit.

Daha önce sistemi kuran firma firewall'ı sistemin bağlı bulunduğu multiswitch e bağlamıştı ve tüm engellemeler pasifti, devreye girdiğinde ise farklı sorunlar oluyordu. Modemi bridge moda alıp firewall üzerinden internete çıkmayı denediğimde ise firewall da internet görünmesine rağmen hiçbir makina internete çıkamıyordu. Modemin arızalı olduğu ve IP vermediği daha önce de aynı sebepten modemin değiştirildiğini öğrendim. Modemi değiştirdim olmadı bu sefer firewall ı devre dışı bıraktım ama sorun aynı. Hatta şimdi daha da kötü çünkü hiçbir engelleme yapamıyorum. Önceki modemimden en azından birkaç site engelleyebilmiştim.

Şimdiki modemin kendi URL engelleme özelliğini kullandığım zaman 15 dakika kadar sorunsuz çalışıyor ancak 15 dk. sonra internete erişim mümkün değil ve hiçbir site açılmıyor. Şuan firewall ve modemin kendi URL engelleme sistemi kapalı ve sorun yok.2 gündür test ediyorum herhangi bir engelleme yapmadığım hiçbir siteyi bloklamadığım sürece sistem çalışıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Benim son düşüncem accesspoint te sorun olduğu yada sistemde sağlam bir trojan dolandığı yolunda.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar şimdiden teşekkürler. 

Alıntı
Gönderildi : 16/01/2013 15:40
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Tecrübeli Üye

Merhabalar,

 

Öncelikler modem larak bağsettiğiniz DrayTek cihazımı yoksa firewall olarak bahsettiğiniz DrayTek cihazımı ve modeli ne.

 İkinci olarak switch yapınızı bir kontrol edin tüm ışıklar aynı anda yanıp sönüyormu eğer aralıklı yada farklı zamanarda yanıp sönmek yerine sürekli yanıp sönüyorsa muhtemel olarak switch üzerinde bir loop söz konusu.

 

Draytek tarafında DNS olarak DrayTek cihazını kullanmayın çünki proxi olarak olarak çalışacaktır. DNS olarak 8.8.8.8, 8.8.4.4 kullanabilirsiniz. Cihazınızın erişim bilgilerini özelden yazarsanız bağlanıp bakmak isterim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/01/2013 16:40
Mehmet KAFTELEN
(@MehmetKAFTELEN)
Üye

Draytek VigorPro 5510 kullanıyorum ama şuan sadece modem bağlı multiswitch'e. Bu cihazı servisiyle devreye almak için uzak bağlantı yaptık ancak bu bahsettiğim sorunlardan dolayı cihazı devreye sokamadık.Hatta ben en son bu cihazı ve bana boş loop yaptığını bildirdikleri server ı bile fişlerini çekmek suretiyle devreden çıkarttım belki sorunun çözülür diye. İşin açığı sistemi kuran firma sattım bitti mantığıyla kurduğu için pek sağlıklı bilgi de alamıyorum kendim içinden çıkmaya çalışıyorum. Sorunumu halledebilsem server ı ve firewall ı hayata geçireceğim ama malesef dokunamıyorum sistem çöküyor internete girilmiyor bilgisayarlar ağda birbirini görmez oluyor vs.

Şimdi kontrol ettim dediğiniz gibi ışıklar aynı anda yanıp sönüyor. Multiswitch arızalı olabilirmi yada ne yapmalıyım? İlginize ve bilginize şimdiden teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/01/2013 17:01
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Tecrübeli Üye

[quote user="Mehmet KAFTELEN"]

Draytek VigorPro 5510 kullanıyorum ama şuan sadece modem bağlı multiswitch'e. Bu cihazı servisiyle devreye almak için uzak bağlantı yaptık ancak bu bahsettiğim sorunlardan dolayı cihazı devreye sokamadık.Hatta ben en son bu cihazı ve bana boş loop yaptığını bildirdikleri server ı bile fişlerini çekmek suretiyle devreden çıkarttım belki sorunun çözülür diye. İşin açığı sistemi kuran firma sattım bitti mantığıyla kurduğu için pek sağlıklı bilgi de alamıyorum kendim içinden çıkmaya çalışıyorum. Sorunumu halledebilsem server ı ve firewall ı hayata geçireceğim ama malesef dokunamıyorum sistem çöküyor internete girilmiyor bilgisayarlar ağda birbirini görmez oluyor vs.

Şimdi kontrol ettim dediğiniz gibi ışıklar aynı anda yanıp sönüyor. Multiswitch arızalı olabilirmi yada ne yapmalıyım? İlginize ve bilginize şimdiden teşekkürler.

[/quote]

 

Büyük ihtimalle switch üzerinde loop var yani aynı kablonun iki ucuda switch cihazına girmiş durumda. Tek tek kabloları   sökün kablolardan birisi sökülünce cihazın üzerindeki ışıklar asenkron olarak yanıp sönmeye başlayacak o zaman durum düzelir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/01/2013 17:54
Mehmet KAFTELEN
(@MehmetKAFTELEN)
Üye

Aynen dediklerinizi uyguladım zaten ama sonuç alamamıştım tekrar denedim şimdi yine olmadı ancak bişey farkettim tekrar denerken, switch in bozuk olma ihtimali kuvvetli sanırım daha önce nem almış gibi geldi bana kontrol ederken. Yarın yedek bir switch ile deneme yapacağım eğer switch den ise değişmem gerekecek. Neticeyi buraya yazarım. Tekrar teşekkürler

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/01/2013 18:57
Paylaş: