Forum

Windows 7 Ağ bağlan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 Ağ bağlantısının bazen kopması

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
2,160 Görüntüleme
(@MuratAjder)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ustalarım;


Dışarıdan teknisyenliğini yaptığım şirketin airties rt211 marka modemi yandı.


Yeni modem olarak Airties Air 5452 300 mbps bir modem aldık. Ancak wirelles ile bağlanan Windows 7'li 3 bilgisayarımızda yerel ağ kopuyor ve server üzerinden kullanılan programla erişim kesiliyor. Diğer bilgisayarla olan iletişimde kesiliyor. yerel ağda hiç pc görünmüyor.


Kopma olduğu esnada; 


1- Diğer wirelles ile bağlanan windows xp'li bilgisayarlarda kopma olmuyor sadece windows 7'li pc ler kopuyor.


2- Kablo ile bağlananlarda da sıkıntı olmuyor.


3- Yerel ağı kopan Windows 7'li pc'lerin kopma anında veya farklı bir zamanda internetlerinde hiç bir kopma yaşanmıyor.


 Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım modemin firmwalle'unu devre dışı bıraktım yine aynı devam etti. Kopma olduğunda ping atınca bağlantıyı bazen kuruyor ancak bir müddet sonra tekrar kopuyor. Bazen uzun bir müddet hiç bağlantı kopmuyor.


Modemi değiştirip o şekilde denedik onda bu sıkıntı olmadı, yeni modem öncesindede hiç bir sıkıntımız yoktu. Yardım ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.


 

 
Gönderildi : 14/09/2012 22:31

(@mutlubenmutlu)
Gönderiler: 297
Reputable Member
 

Eger Wireless routeriniz N stream yapiyor, win7 kullandiginiz clientlarin wireless card lari eski modellerse ve N streami desteklemiyorsa, bu tip sorunlarla karsilasabilirsiniz.

Router uzerinden wireless yayininin b/g/n modu varsa buna cevirin, veya b/g yayinini deneyiniz. Belki bir cozum olabilir.

 

 

 
Gönderildi : 15/09/2012 18:39

(@MuratAjder)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Mutlu bey verdiğiniz öneri için çok teşekkür ederim.Geç yanıt verdiğim için özür dilerim ama dediğim gibi dışarıdan destek verince ancak bugün kontrol edebildim  ve sorunu bununlada çözemedik modemde fiziksel bir sıkıntı olma ihtimali daha güçlü ki modem firmasıda buna kanaat getirdiler.  şifreleme ayarlarını web'e aldık birde böyle denenecek eğer olmazsa servisine göndericez. Tekrar teşekkürler.

 
Gönderildi : 20/09/2012 22:44

(@OzgurDiri)
Gönderiler: 46
Trusted Member
 

merhaba

 

Windows 7 olan bilgisayarların firewallunu kapatıp denedin mi...Bir de anti virüs programı ne kullanıyorsun...Özellikle KAV da yapıyor bunu...

Bir diğer alternatif de dediğiniz gibi modemden kaynaklanıyor olabilir.. bunu anlamak için başka bir modem takma şansın varsa onu tak dene...ya da modeme başka bir acces point bağla oradan doğru networke dahil olmaya çalış.

 
Gönderildi : 21/09/2012 15:08

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Merhaba bu bir iki kez başıma gelmişti ortamda ip çakışması olduğunu fark ettim ve bu şekilde çözdüm. İşin enteresan yanı bana ip çakışma uyarısı vermiyordu.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 21/09/2012 18:49

(@AlpPOYRAZ)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhaba bu bir iki kez başıma gelmişti ortamda ip çakışması olduğunu fark ettim ve bu şekilde çözdüm. İşin enteresan yanı bana ip çakışma uyarısı vermiyordu.

Aynı sorunu bende yaşadım. IP çakışması vardı ve uyarı vermiyordu. Sonra kapsamlı bir virüs taraması ile bunun bir virüsten kaynaklandığı tespit ederek sorunu çözmüştüm.

 
Gönderildi : 21/09/2012 19:08

(@MuratAjder)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

Pc'lerde hiçbir işlem yapmadan başka bir modemle denedim onda hiçbir sıkıntı olmadı. Sorunun modemden kaynaklandığına kanaat getirdik. Ancak ip çakışması olsa çakışan pc de sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum, bu 3 win7'li pc de aynı zamanda problem çıkartıyor. biraz gıcık bir problem muhtemel modemden perşembe günü detaylı bi kontrolden sonra sonuca varıcam. Neticeyi yine buradan sizlerle paylaşırım.

Herkese teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/09/2012 18:22

Paylaş: