Forum

Ağ Üzerinden Yazıcı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağ Üzerinden Yazıcı Geç Açılıyor

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,929 Görüntüleme
(@alitellioglu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Windows vista sp2 işletim sistemi kullanıyorum.Ağ üzerinden başka bir bilgisayarın Hp Laserjet 1320 model yazıcısına bağlanıyorum.Ağ'dan dosya veri almada sorun yok. Fakat ağ üzerinden onun yazıcı özelliklerine, tercihlerine veya yazdırma seçeneklerine kendi bilgisayarım üzerinden girmek istediğimde neredeyse 50 sn filan bekliyor.Aynı şekilde herhangi bir vista da o makinenin yazıcısına bağlandığında aynı sorunla karşılaşıyorum.Bu Xp ve Windows 7 işletim sistemlerinde 1 kaç sn lik gecikme ile hemen açılıyor yada yazdırabiliyorum.Fakat vista da durum vahim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Denenen çözümler;

*Yazıcı xp işletim sistemi olan bir bilgisayara bağlıydı.Aynı sorunu burda da yaşadım. 

*Yazıcıyı Vista işletim sistemi olan bir bilgisayara bağladım, belki vista'dan vista'ya sıkıntı olmaz diye durum yine aynı.

*Yazıcıyı USB den LPT kartına bağladım, sorun yine aynı.

*Driverleri değiştirdim.Güncel universal vs..Yinede düzeltemedim.

*Daha önceden böyle bir şey yoktu.Anında bağlanabiliyordu dairedeki tüm bilgisayarlar ve yazdırabiliyordu.O bilgisayarın güvenlik duvarı vs onlarıda devredışıbıraktım sorun haala devam etmekte.

  

 

 
Gönderildi : 13/08/2012 11:25

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Vistanın network üzerindeki yavaşlığı bilinen birşey zaten. İşinizi çok yavaşlatıyorsa bence PC nin işletim sistemini değiştirin.

 
Gönderildi : 14/08/2012 13:50

(@alitellioglu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam bu yavaşlık sadece HP laserjet 1320 deki ağ yazıcısına bağlanınca oluyor. diğer yazıcılarda sorun yok. ve windows 7 üzerinde kurulu olan bir 1320 yazıcıya da hızlı bağlanıyor. Yani bunun muhakkak çözümü var. Bunun için çözüm aramadan işletim sistemi değiştirilmez. Çünkü orj

nal işletim sistemi kullanıyorum lisanslı .. 

 
Gönderildi : 14/08/2012 14:28

(@AlpPOYRAZ)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Windows 7 üzerinde kurulu olan 1320 yazıcıyı Vista kurulu PC ye bağlayarak denediniz mi hiç? Gerçi Vista üzerinde kurulu olan yazıcıyı XP'de falan denedim yazmışsınız ama aynı model farklı bir yazıcıyı deneyin derim..

 
Gönderildi : 14/08/2012 15:30

(@PolatDUGAN)
Gönderiler: 5
Active Member
 

Bizdede farklı bi sorun var arkadasım ;

Hp lazerjet 1020 - 1022 model yazıcılarımız var ama sorun su A (Xp) bilgisayarına bağlı yazıcıdan normal cıktı alabilmekteyim. Ağ üzerindeki B (W7) bilgisayarından A bilgisayarına çıktı yolladığımda malesef kuyrukta bekleyip takılıyor. Asla çıktı vermiyor ve dahasıda A bilgisayarından iptal etmemize başka cıktı almamızada izin vermiyor. Kuyruktan silmemiz için A bilgisayarının yeninden başlatılması gerekiyor. 😀 A bilgisayarı yeniden başlayıp Login Menüsünden Giriş yapıldığı sırada ilginç bi durumki yazıcıda bekleyen yazılar otomatik çıkmaya başlıyor (Bilgisayar açılma sürecinde iken hemde 😀 )

 Neyse bu soruna şöyle çözüm bulduk (bir ihtimal belki seninde derdine çare olabilir kanısındayım ) !!!

 Yazıcıya yeni güncel firmware atarak deneyebilirsin. HP'nin Kendi sitesinde bulamayabilirsin ama firmware konusunda bir bilgin yoksa, çok araştırıp dikkatli davranman konusunda uyarmak isterim malum sonucunda yazıcıyıda kaybedebilirsin.Mesuliyet kabul etmem 😀

 Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 23/08/2012 03:15

Paylaş: