Forum
cisco bu işi bilir ve ilk modellerinden beridir kendine has yöntemleri de vardır.
https://www.youtube.com/watch?v=1cMJfaTJhag
https://www.youtube.com/watch?v=pYlbg6R6IMA
vede emin ol cisco ya en yakın vpn alt yapısıda microtik de var.
Hocam konuda tam anlatamadım herhalde adamın VPN ihtiyacı yok adam router üretiyor VPN, NAT için üretilmiş bir çözümdür zaten IPv6 IP based IPSEC var sonuçta Ipv6 ile zaten kalkacak yada gerek kalmayacak.
Arkadaşlar, bu konuda her ikinizde yetkin ve yeterli bilgiye sahipsiniz, bu enerjinizi network sorularını cevaplamak için kullanırsanız bence daha doğru olur.
Aranızdaki yazışmalara ise kısaca değinmek istiyorum, ama amacım bu tartışmayı bitirmektir, yani sizden ek bir cevap beklemiyorum.
Ertan, sen ekip üyesi olarak kendini kanıtlamış birisin. Kendi konunda uzman, amacın paylaşım olan bir insan olarak senin ile aynı ekipte bulunmak benim için büyük bir keyif. Bu nedenle konuyu uzatmaya gerek yok.
Değerli üyemiz, yukarıda da bahsettiğim gibi sizde bu konuda bilgi ve birikime sahipsiniz, herkes kendi ürününü önerebilir, siz microtik önerirsiniz Ertan Draytek ben derim Forti vs. Ama kimse kimsenin ürünü için karalama yapmamalı ki ilk olarak dikkat ederseniz siz Draytek markasına "profesyonel olmayan" diyerek satışmışsınız. Şimdi siz Ertan ın yerine kendinizi koyun, bir uzman olarak ürün öneriyorsunuz, birisi geliyor böyle bir cümle kullanıyor. Bu doğru olmamış
özetle buradaki amacımız haklı haksız aramak değildir, amacımız çözüm üretmektir, ancak bunu yaparken herkes saygılı olmalıdır.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
