Forum

VPN çöz&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN çözüm önerisi

23 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,021 Görüntüleme
(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Bu iş bu duruma Gelirde Herkez Birbirnin cihazına professional cihazlar degil bunu yapamaz diyecekse  Bizi Cisco ve Awaya burda Toklayarak sustur. professional cihazdan kasıt nedir ?

Bir sertifikasyon üzerinden etiğitim ve ticari olarak bu ürünün bilir kişilerini yetişren ve bu cihazlar ile bu kişilerin ticari olarak entege edilmesi professional olarak kabul edilir.

Sayısız firma bu işi böyle yapmakta

Vigor Satığım Zamanlarda Microtik setifikasyonlarını alıyordum ve ozmanlarda sadece yurkdışında oluyordu.

artık istanbulda veriliyor ne yazıkki vigor Draytek ozmanlar bu professional gösteremedigi için artık bemim çözüm Bah settigim firlmalardır. vede ben şahsi olarak bu burda sunuyorum.

 

Hocam Awayayı bilmem ama Cisco ise VPN routng yapamaz çünkü VPN bir arayüz olarak görmüyor bu nedenle Cisco tarafında Süper Subneting vardır, adamlar zaten GRE Tunnel ile destek veriyorlar bacbonları GRE üzerinde tekrar IPSEC Açıyorlar filan uzun yol kurması zor vs.. ama gel görki hala DrayTek in yaptığını yapamıyor buda normal çünkü Cisco bir Routter cihazı Cisco firması Router ve Switch üreten bir firma.

 

Markayı temsil etme markanız konusunda destek verme konusuna gelince ben Çözümpark tarafında bununla ilgili ne bir engel gördüm ne de  yapamazsın diyen birisini gördüm. Hatta siz microtik ile ilgili makele yazdınız yada ne biliyim kendi cihazınızla ilgili bir şey yazdınız yayınlamıyoruz diyen mi oldu ? Çözümpark hiçbir markaya bağlı değildir, hiçbir markaya diğer bir markadan fazla destek vermez sadece sistemlerin çalışmasının sağlanması ve çalışması için gereken masrafların çıkartılması için reklam alır sponsor kabul eder ki buda normal, ücretsiz verilen bir hizmetin devamlılığı için bunlar yapılmalıdır. Bende hiç hoşlanmasamda Ubuntu amazondan destek almak için amazonu aramalara ekliyor diye Richard Stallman gibi çıkıp Ubuntu spyware yazılımıdır diyecek kadarda kafayı yemedim.

 
Gönderildi : 26/02/2013 06:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

cisco bu işi bilir ve ilk modellerinden beridir kendine has yöntemleri de vardır.

https://www.youtube.com/watch?v=1cMJfaTJhag

https://www.youtube.com/watch?v=pYlbg6R6IMA

vede emin ol cisco ya en yakın vpn alt yapısıda microtik de var.

 
Gönderildi : 26/02/2013 06:51

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Hocam konuda tam anlatamadım herhalde adamın VPN ihtiyacı yok adam router üretiyor VPN, NAT için üretilmiş bir çözümdür zaten IPv6 IP based IPSEC var sonuçta Ipv6 ile zaten kalkacak yada gerek kalmayacak.

 
Gönderildi : 26/02/2013 13:46

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Arkadaşlar, bu konuda her ikinizde yetkin ve yeterli bilgiye sahipsiniz, bu enerjinizi network sorularını cevaplamak için kullanırsanız bence daha doğru olur.

Aranızdaki yazışmalara ise kısaca değinmek istiyorum, ama amacım bu tartışmayı bitirmektir, yani sizden ek bir cevap beklemiyorum.

Ertan, sen ekip üyesi olarak kendini kanıtlamış birisin. Kendi konunda uzman, amacın paylaşım olan bir insan olarak senin ile aynı ekipte bulunmak benim için büyük bir keyif. Bu nedenle konuyu uzatmaya gerek yok.

 

Değerli üyemiz, yukarıda da bahsettiğim gibi sizde bu konuda bilgi ve birikime sahipsiniz, herkes kendi ürününü önerebilir, siz microtik önerirsiniz Ertan Draytek ben derim Forti vs. Ama kimse kimsenin ürünü için karalama yapmamalı ki ilk olarak dikkat ederseniz siz Draytek markasına "profesyonel olmayan" diyerek satışmışsınız. Şimdi siz Ertan ın yerine kendinizi koyun, bir uzman olarak ürün öneriyorsunuz, birisi geliyor böyle bir cümle kullanıyor. Bu doğru olmamış

özetle buradaki amacımız haklı haksız aramak değildir, amacımız çözüm üretmektir, ancak bunu yaparken herkes saygılı olmalıdır.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/02/2013 19:09

Sayfa 2 / 2
Paylaş: