Forum

ZTE Modem Wireless ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ZTE Modem Wireless Modem hakkında

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
714 Görüntüleme
(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Günaydın ;


İstanbul dışındaki bir fabrikamıza TTNET üzerinden İnternet başvurusu yaptık.Bize Süper İnternet 32 Mbps bağlantı yapıldığı söylendi. Şimdi TTNET'in sayfasına bakıyorumdu normal ADSL'in bu hızlarda olan bir paketi yok, zaten olamaz, Fiber İnternet paketlerini araştırıyorum ordada 20 - 50 ve 100 Mbps olarak paketleri var. TTNET bize nasıl bir paket tanımladı anlamadım. Birde bize ZTE Wireless Modem verdiler ücretsiz. Şimdi bir kaç arkadaşıma sordum ZTE Modemle ilgili bir sıkıntı varmı, problemsiz çalışıyormu diye. Arkadaşlarımdan bana gelen tepkiler hep olumsuz tepkiler. Modemin kilitlenme, sinyal sorunu vs. bir çok sorunu olduğunu ve kullanmamamı önerdiler. Sizde böyle düşünüyormusunuz bu modemle ilgili bu tür sorunlar yaşandığı konusunda, eğer içinizde kullanan varsa tabii.


Fabrikanın bir ucunda Modem, diğer ucunda internete 24 saat bağlı kalması icab eden bir makinemiz var, Aradaki mesafe net bir ölçüm yapılmamakla beraber ortalama 100 metre bir mesafe. Bu mesafeye network kablosu çektiğinizde sinyal konusunda bir sorun yaşarmıyız. Aslında benim aklımda bir kablo var, Prysmıan marka CAT5 kablo. Prysmıan marka kablonun çok daha iyi olduğu söyleniyor. Bu tür uzak mesafelerde bu kablodan daha iyi verim alınacağı kanısındayım. Şuda olabilirmi. 50 Metre kablo araya bir Switch sonra bir 50 Metre kablo daha. Kabloyu koymadık diyelim ZTE Modeme Access Point aldım diyelim. Burda önerebileceğiniz Access Point cihazı için bir marka varmıdır.


Saygılar.


 

 
Gönderildi : 23/03/2012 12:50

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

32 Mpbs VDSL2 internet olduğunu buldum. Ve TTNET'ten bana verilen cihaz ise ;



 


Sorunsuz bir çalışma göstermesi sonucunda eğer yukarıda belirttiğim gibi Kablo uzatmaz isem, Airties 4310 access point alarak sisteme dahil edeceğim. Fakat yinede access point konusunda halen endişeliyim. Kablo ile %100 verim alırım diye düşünüyorum. Kararsız kaldım.


Saygılar.


 

 
Gönderildi : 23/03/2012 14:12

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

Aynı marka modemi kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır 1-2 kez elektrik kesintisi dışında hiç kapanmadı ve sorunumda olmadı. Hatlarda sorun olmadıkça modem gerçekten sorun çıkarmıyor.

 
Gönderildi : 23/03/2012 14:28

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

VDSL haları çok sorunlu.

 
Gönderildi : 25/03/2012 21:37

Paylaş: