Forum

Wi-Fi Amplifier(y&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wi-Fi Amplifier(yükseltici) ne önerirsiniz?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
490 Görüntüleme
(@Y.AcarReisli)
Gönderiler: 29
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

2W Wi-Fi Amplifier(yükseltici) olarak ne marka/model önerirsiniz, 2.4GHz için kullanacağım, Linksys WRT160NL AP kullanacağım, belki 2 adet alarak iki çıkışa birer amplifier takarım, anten olarak yönsüz anten kullanacağım, en az 7 veya 9 DBi olacak(daha yüksek güçlü bir antan kullanma ihtimalim de var, ama kesinlikle yönsüz anten olacak), ayrıca Türkiye'de bulabilirsem iyi olur, veya yurtdışında güvenilir bir sitede satılıyorsa o da olabilir, çok yüksek maliyetli bir ürün olmazsa iyi olur, ama kaliteli olması daha önemli, bu ürünleri üreten bildiğim hiç marka yok(Cisco gibi ağ ürünü üreten şirketlerin hiç bu tip bir ürününü görmedim), model olmasa bile bildiğiniz iyi markaları yazarsanız sevinirim, araştırdığımda bulduğum ürünlerin çoğu kalitesiz(hatta bazılarının markası bile yoktu) Çin malı ürünlerdi.
en az 500 metre yarıçapta bir alanı kapsamaya almayı düşünüyorum(5W üzeri için ruhsat gerektiğinden 2 veya 1 adet 2W'lık yükseltici kullanacağım) bu iş için iyi bir anten ve 1 veya 2 tane yükseltici yeterli olur diye düşünüyorum, daha önce bu tip bir şey yapmadığımdan çok fazla bilgim yok, ama kanalı en az kullanılan kanala ayarladım, bazı yönlerden iyi çekiyor, ama bazı yönlerden daha yakın olmasına rağmen hiç çekmiyor(sanırım duvarlar ve diğer 2.4 GHz frekansındaki aygıtlar en büyük engel, bu testleri amplifier kullanmadan 100mW çıkış ile yaptığımdan sonuç bu şekilde, ama amplifier'ın bu sorunu çözeceğini düşünüyorum, çözmezse anteni daha güçlü bir antenle değişip 2. bir amplifier alacağım).

Not: Bunu 802.11g veya 802.11n(2.4GHz) network ile gerçekleştireceğim(802.11b kullanmak gerekeceğini sanmıyorum), belirttiğim AP 802.11b, 802.11g ve 802.11n 2.4GHz standartlarını destekliyor, yükseltici 802.11n 2.4GHz destekli olmalı.

Teşekkürler, iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 03/11/2011 22:52

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Amplifier ürünleri Türkiye de bulman zor. Çünkü kullanımı yasak ürünlerdir. 2w ciddi radyasyon demektir. Marka ürünlerden bulamazsın. Ebay de çin malı ürünler var.

Ama unutma, 2.4ghz çift yönlü çalışır. Sen 2w bir ürün alsanda senin notebook un daki, anten (dbi) ve güç kapasitesi yeterli değil ise yine istediğin kapsama alanını sağlayamazsın.

2w Amplifier ile sadece daha fazla radyasyon yaratmış olursun. Biraz daha kapsama alanın genişler ama dediğim gibi yasal değil.

2.4 ghz frekans olarak ücretsizdir ama belirli güce kadar yayın yapmana müsade eder. Biz ETSI domain deyiz. Cisco AP ler, Türkiye ye gelirken ETSI konfigürasyonunda gelir. 

 

ETSI

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kısa adı ETSI olan Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Komitesi (European Telecommunications Standard Institute)
Avrupa düzeyinde standardizasyon alanında çalışmalarda bulunan üç
kurumdan biridir (CEN ve CENELEC gibi). ETSI, telekomünikasyon,
televizyon ve radyo yayıncılığı ile bilgi teknolojisi alanlarında
standardizasyon çalışmalarında bulunmaktadır.

 

 

 
Gönderildi : 11/11/2011 16:58

Paylaş: