Forum

Network Kablo
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network Kablo

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
312 Görüntüleme
(@crossland)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Firmamızda voip sistemi calısmakta ancak uzun zamandır telefon kesilmeleri ve seslerde parazit sorunu var. Önce dediler ki saglayıcıyı degistirin. Tamam dedik özel bir firmadan ghdsl hizmeti alıyorduk. TTNET fibere gectik. Fiber'e gectikten sonra fazladan masraf olmasın diye internet ve voip icin bu hızı 2'ye ayırdık. Bunların dısında local'de ki tüm switchleri gbit switchlerle degistirdik. Kablolar CAT5 fakat gbit switchlere gecince yinede local de hızlanma oldu. Ancak telefon sorunları devam ediyor. Simdi diyorlar ki network'u kontrol ettirin. Networkteki kabloları ve router üzerindeki yapılandırmayı kontrol ettirebilecegim bu konuda iyi güvenilir olan bir firma önerebilirmisiniz. 

 

Iyi Çalısmalar. 

 
Gönderildi : 23/05/2011 17:10

(@mehmet.demir52)
Gönderiler: 339
Reputable Member
 

Merhaba;


Çok karmaşık bir yapınız  mı var tum sistemde mi bu sorunu yaşıyorsunuz. Belirtmiş olduğunuz sorun router ile ilgili artarma sırasında kaybolan sinyaller ana bir router var mı sistemde router değiştirip farklı bir cihaz ile denem şansınız var mı bir de bölüm bölüm mü skıntı yoksa genel olarak mı


kolay gelsin

 
Gönderildi : 23/05/2011 18:09

(@crossland)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

 

Yapı o kadar karmasık degil.Routerda wan bacagının 98 bacagına gelen istek 30'lu ip bloguna yani firewall'un dıs bacagına, 99 bacagına gelen istek 20'li ip bloguna bu da voip router'a gidiyor. Bilgisayarlar ve telefonlar aynı local swtich üzerinden dagıtılmıs. Bilgisayarlar 10 lu ip blogunda telefonlar ise 172 li ip blogunda calısıyor. Malesef elimde tek bir router var bunun dısında baska router yok. Sıkıntıyı da bölüm bölüm fakat farklı kullanılarda yasıoruz. Mesela bugün a grubunda ise yarın b grubunda sorun cıkıyor. Biz bu firmanın networkunuzde sorun var iddaasını cürütmek icin bu testi yaptırmak istiyoruz. 

 

 

 
Gönderildi : 23/05/2011 18:21

Paylaş: