Forum

klasörleri şif...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

klasörleri şifreleme

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
472 Görüntüleme
(@BahattinTurkyasar)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

 Öncelikle siteyi fırsat buldukça takip ediyorum ve seminerlerinize katılmaya çalışıyorum. Böyle bir imkan verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.

 Benim ufak bir sorunum olacak. File server olarak kullanmış olduğum sunucunun altında sharingler oluşturdum ve yetkilerini verdim. Fakat sharing verilen klasörlerün alt dizininde ki klasörlerede şifre vermek istiyorum. örnek olarak verilirse; \\server1\postcast adında paylaşımım var. altında benim oluşturduğum aylardan oluşmuş klasörler var( ocak,şubat vs.). Ben bu klasörlere yetkisi olsa bile userın ayrıca şifre verilmesini sağlayabilirmiyim. Yani bu sayede kullanıcın şifresini öğrenen biri klasör şifresini bilmediği için erişimi sağlayamaması lazım. Local çalışan programlar var mesela access folder gibi...ama tam olarak benim işime yaramıyor.gerekirse lisansını alacağım servera kurabileceğim bu şekilde 3. part yazılım varmıdır?İlginize şimdiden teşekkür ederim.

 

 
Gönderildi : 09/01/2011 20:00

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Merhaba, klasorlere sifre vermek ve encrypt yapmak biraz zahmetli ve risklidir, eger isteginiz sadece kisitlama ise, portalimizda paylasim ve guvenlik makalesini okuyun, ornek senaryolar isinizi gorebilir.

 
Gönderildi : 10/01/2011 02:12

(@BahattinTurkyasar)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İlginiz için teşekkür ederim. Risk olayını tam olarak anlıyamadım yalnız. araştırmaya devam edicem. Onumlu birşey bulursam paylaşıcam.

 
Gönderildi : 10/01/2011 13:52

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Sifre mantigi genelde encrypt anahtarlarini kullanir ve bu anahtarin kaybolmasi, sifrenin unutulmasi durumlarinda donusler zahmetlidir.

 
Gönderildi : 11/01/2011 03:20

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Serkan Hocama ek olarak dönememe ihtimsaliniz de yüksektir.

 
Gönderildi : 11/01/2011 11:44

(@BahattinTurkyasar)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar şifreyi unutma veya kaybetme gibi bir riskim olmayacak bunu problem etmeye gerek yok.Sadece networkte sharing edilmiş dosyanın içersinde ki klasörlere şifre koyabilirmiyim koyamazmıyım diye sormuştum.Cevaplarınız için teşekkür ederim yalnız pek çözüm olacak tirden değiller. Fırsat buldukça araştırmaya devam edicem.İyi günler.

 
Gönderildi : 14/01/2011 18:16

Paylaş: