Forum

2 veya daha fazla A...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2 veya daha fazla ADSL bağlantısını birleştirmek

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
423 Görüntüleme
(@ilkeremir)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama araştırabildiğim kadarıyla sorumun tam yanıtını bulamadım.

Öğrenmek istediğim şu:

Mevcut ADSL upload kapasitesi yetmediğinden (yaklaşık 2Mb upload gerekiyor) en az 2 ADSL aboneliğini birleştirerek upload kapasitesini artırmak istiyorum. Açıkçası tam olarak bunu yapan bir cihaz var mıdır bilmiyorum. Varsa tavsiyeleriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkürler, 

 
Gönderildi : 13/12/2010 16:36

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33028
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Nerede ise 20 kere konuşulmuş bir konu , zywall vb pek çok network cihazının bu tür özellikleri var ve kullanabilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 13/12/2010 17:13

(@ilkeremir)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Ben mümkün olduğunca konuyu açmadan önce konulara bakmaya çalıştım, sorumun tam cevabını bulamadığım için konuyu açtım. Belki biraz daha aramam gerekir haklısınız, inşallah dediğiniz gibi sorumun tam cevabını bulurum.

Keşke böyle kestirip atar bir üslup kullanmak yerine bir de çözümünü tamamlanmış bir link verebilseydiniz... Yine de teşekkürler...

Selamlar, 

 
Gönderildi : 15/12/2010 11:57

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Kestirip atma ile ilgili bir durum söz konusu değil. Sorunuza zaten cevap verilmiş dikkat ederseniz. Zywall, Zyxel, UTM cihazlarının hemen hemen hepsi, linux firewalların çoğu yapmaktadır. Arama kriteri olarak "load balancing" kullanırsanız portal içinde bu sonuca ulaşabilirsiniz.

 
Gönderildi : 15/12/2010 12:43

(@ilkeremir)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar teşekkür ederim,

Load balancing, Zywall vs olarak arama yaptım, ama benim asıl takıldığım nokta şu:

Load balancing, benim ihtiyacımı karşılayacak bir çözüm mü? Yani bir ağda örneğin 10 PC vardır, ve bu PClerin yükünü 2 ADSL bağlantısına dağıtabiliriz. Ama benim aradığım çözümde LAN tarafında yalnızca 1PC (veya ethernet çıkışı olan herhangi bir cihaz) olacak. Örneğin 1Mb uploadu olan 2 ADSL bağlantısının sağlayacağı toplamda 2Mblik uploadun tamamını bu PC kullanabilecek mi?

Bu ürünleri hemen bulup, deneme yanılmayla çözme şansım olmadığı için burda sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.

Ayrıca maliyet de önemli tabi. Yani ekstra bir özelliğe ihtiyaç yok bu durum için. Özetle yukarıda anlattığımı çözecek basit-ucuz bir çözüm arıyorum.

Yardımcı olanlara da çok teşekkür ederim... 

 
Gönderildi : 15/12/2010 12:55

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33028
Illustrious Member Yönetici
 

İlker bey ben 15.000 post atmışım , yani post atmaktan üşensem zaten bu kadar post atmam , ama portalımıza henüz yeni gelmiş biri olarak portalı tanımakta bence sizin göreviniz olmalı, tabiki buradan faydalanmak istiyorsanız yoksa görev tanımlamak bize düşmez.

Özetle ben size kısa bir bilgi verdim ve hemen ardından bunun cihazlar ile yapılabildiğini ( sorunu böyle bir şey var mı idi ki buda cevaptır ) ve yine örnek bir marka belirttim ( bu da nasıl sorunuzun cevabı idi ) , özetle siz benim ilk cümlemden çok alınmış olacaksınız ki sonrasındaki cevabımı pek dikkate almadınız.

Sizi üzdük ise affola ama amacımız paylaşım.

Son sorunuza gelince yine tekrarlıyorum , zywall gibi ürünler ile sahip olduğunuz hattı tek hat gibi kullanabilirsiniz , load balance özelliği de var bu cihazların ancak tek hat olarak tüm bw yi kullanma özelliğide bulunuyor.

zywall , draytek veya aşağıdaki gibi dual wan özelliği olan ürünleri tercih edebilirsiniz

http://www.peplink.com/balance/

ayrıca satın almadan önce piramit bilgisayar' dan Fatma hanım ile görüşüp yine teknik bilgi almanız mümkün 

piramit.com.tr

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 15/12/2010 14:31

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

eğer santraliniz destekliyorsa VDSL kullanmayı düşünebilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/12/2010 18:00

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar bu dediğiniz işlemleri piyasada bulunan sadece g.hdsl cihazları yapabilirler. Tabi bunuda ISP aracılığı ile yapabilirler. İstemiş olduğunuz şeyin adı BOUNDING ve Load Balance sistemi bu sitediğinizi yapamaz.

 

Temelde networkün en basit kuralı istek nerden gelirse ordan geri dönerdir ve size gelen isteği başka bir yerden geri gönderirseniz IP SPOOF yaptığınız düşünelerek cevabınız kesilir. Bu nedenle bunu yapamazsınız. Piyasada bu işi G.HDSL üzerinde yapabilen yegane cihaz DrayTek 3120 G.HDSL Modem Router cihazıdır. Elbette o da bu işlemi ISP yardımı ile yapmaktadır. G.HDSL sistemi normalde iki bakır tel ile çalışmaktadır fakat ISP dört tel bakırı size gönderip DSLAM üzerinde bunları birleştirerek size dört telden 4 Mbit upload ve 4 MBit download verebilir. Fakat ISP ler 5 Mbit lik metroyu bin üç yüz lira seviyelerinde satmak duruken alt yüz lira seviyelerine bu hizmeti vermeyi uygun bulmuyorlar :D.

 

Durum bu olunce iş vereceğiniz himete kalmaktadır. Eğer DNS Balance kullanırsanız DrayTek gibi Load Balance cihazları işinizi görecektir. DNS Load Balance mantığı aynı FQDN adının iki farklı IP ye register edilmesine dayanır ve her DNS requestinde bir diğer IP verilerek Round Robın mantığında Balance yapılırlar. Burada kullanmanız gereken cihaz NAT tablolarını düzğün tutabilen bir cihaz olmalıdır ki Requestin  başladığı ve bittiği ana kadar karşı tarafa doğru cevaplar verebilsin.

 
Gönderildi : 20/12/2010 05:04

Paylaş: