Forum

Ağda İp Çakışm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağda İp Çakışması

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
487 Görüntüleme
(@REman)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle ben bu konuyu 1 kac forumda ayzdım maalesef yardım bulamadım ben bsu anda askerdeyım ve askerdekı sıstemede sorun bulunmaktadır  fazla bu ıslerde bılgımde yok benım sorunum benım kablosuz ınternetım cok kullanıcı gırmekte bılgım vardır son zamanlarda bır sorunlarla karsılatım bu yenı gelen laptoplarda oluyor cogunlukla pclerde dahil ıp cakısması yada asagıdakı resımlerdekı sorunlarla karsılasıyorum.

[URL= http://www.hhresim.com ] [IMG] [/IMG][/URL]
pcler ağı buluyor ağdakı dosyaları goruyor fakat ınternete erısım saglamıyor

[URL= http://www.hhresim.com ] [IMG] [/IMG][/URL]

arastırdıgımda bazı arkadaslar elle ıp gırmmeı soyledı denedım yapamadım bır ornekle acıklayabılırmısınız modemım dırek ıpsıde 10.0.0.2 dir ayrıca benım sıstemımde su var modemden dırek 2 hat cıkıyor bırı dırek ana pcyıe dıgerı ıse netsafe denen guvenlık duvarı cıhazına ordan ıse kablosuz modem aracılıgı ıle access poıntlere gıdıyor ordanda pclere ayrıca 1 den fazla acces poınttım bulunmaktadır acıl yardımlarınızı beklemekteyım.

lınksys adsl2 gateway with 4-port modemmıme ınternet gelıyor burdan ıkıye ayrılıp bırı dırek ana makınaya dıgerı netsafe cıhazına ordan netsafeden kablosu ağ cıhazına EnGenius marka ordandan access poıntlere gıdıyor yaklasık 13 access poınt var bunlar gucu bırbıırlerıne ıleterke ust katlara yolluyor sorunuma yardım edersenız cok sevınırım ben bazı yerlerde modemden dhcp ıle bellı ıpler verırerek duzelebılecıgnı ogrendım fakat tam olarak yapamadım galıba calısmadı 

 

ayrıca modemım 

 
Gönderildi : 16/09/2010 17:28

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18030
_
 

Merhaba çok kişi giriyor ise eğer sizde modem üzerindeki dhcpden dağıtılmakta olan ip adres sayısını değiştirin.Bu şekilde ip çalışması olmayacaktır.Ağa erişip bağlanabilen herkes doğal olarak ip alacaktır.Otomatikleştirmek varken elle girmek niye.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 16/09/2010 18:31

(@REman)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

sorun tam olarak ıp cakısmasımı onuda tam bılmıyorum ama modemde soyle bır yer var

















-->

<!--








-->






















































Capture(setnetsetup.ldhcpserver)
Local DHCP Server:

Capture(share.enabled)
Enable

Capture(share.disabled)
Disable

Capture(setnetsetup.dhcprelay)
DHCP Relay
   
   
Capture(setnetsetup.dhcprelayserver)
DHCP Relay Server:
. . .   <!--
   
      Capture(setnetsetup.autodhcp):
Capture(share.enabled)   
Capture(share.disabled)
 
   
Capture(setnetsetup.startip)
Starting IP Address:
 10.0.0.     
   
Capture(setnetsetup.maxnum)
Maximum Number of DHCP Users:
     
   
Capture(setnetsetup.clientlease)
Client Lease Time:
 
Capture(setnetsetup.minutes)
minutes (0
Capture(setnetsetup.moneday)
means one day)
   
   
Capture(setnetsetup.staticdns)
Static DNS 1: 
  . . .    
   
Capture(setnetsetup.staticdns)
Static DNS 2: 
  . . .    
   
Capture(setnetsetup.staticdns)
Static DNS 3: 
  . . .    
   
Capture(setnetsetup.wins)
WINS: 
  . . .

burda strtın ıp 10 yaptım maxımum sayısı 245 yaptım ve dn ayarlarını degıstırıdm ama sorun dewam edıyor  bide ayrıca clint lesase tımdın altındakı bolum modemde gozukmuyor sadece kopyala yapıstır yapınca cıkıyor ?

 
Gönderildi : 16/09/2010 18:52

Paylaş: