Forum

No internet access
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

No internet access

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
3,909 Görüntüleme
(@akinbeslan)
Gönderiler: 605
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Aşağıdaki resimdeki gibi LAN üzerinde 'No internet access' yazıyor ve internet bağlantısı yok gibi görünüyor ancak pc internet e çıkabiliyor.Bu neden kaynaklanabilir.Network teki birçok bilgisayarda işletim sistemi windows7 ve vista olanlarda zaman zaman bunu göstertiyor.


 
Gönderildi : 05/05/2010 13:25

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, komut satırında ipconfig /release, ipconfig /renew yaptığınızda durum nedir? Yeniden IP almasını sağlayın makinenin ve tekrar bakın ltf.

 
Gönderildi : 05/05/2010 13:46

(@akinbeslan)
Gönderiler: 605
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Slm,


 ip yenilemek işe yaramıyor.

 
Gönderildi : 06/05/2010 12:04

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Firewall veya Antivirüs ' ü disable etmeniz işe yarayabilir. Ayrıca ethernet kartının disable ve enable olduğu durumda düzeliyor diyor tüm forumlar. Sürücü update' i de deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 06/05/2010 13:12

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba,

 

Mirosoft ürünleri eğer ağ adaptörünüzde ağ geçidi tanımı varsa internet kontrolünü DNS üzerinden yapmaktadır. Sırası ile ağ ulaşım kontrol yazılımı olan ping komutu ile kendi ağınızda olan bir pc, kendi ağınızda olan ağ geçidi, kullanmakta olduğunuz dns ve dışarda bir sunucunun ip adresine ping atabilirsiniz. Sırası ile yapılan bu işlemler şu sonuçları doğuracaktır.

 kendi ağınızda olan bir pc : Ping döngüsü doğru ise switch üzerinde ulaşım sağlayabiliyorsunuz ve ağ kartınız yada windowsunuzda layer 3 katmanında bir sorun yok demektir.

 kendi ağınızda olan ağ geçid i: Ping döngüsü doğru ise switch üzerinde ulaşım sağlayabiliyorsunuz ve ağ geçidinizin lan kısmı çalışıyor demektir.

 kullanmakta olduğunuz dns : Ping döngüsü doğru ise switch üzerinde ulaşım sağlayabiliyorsunuz , ağ
geçidinizin lan kısmı çalışıyor ve DNS sunucuya ulaşabiliyorsunuz demektir ki burada iş biraz karışıyor ve işin içine nslookup giriyor bu komut yardımızı ile DNS isimleri sorgulamalısınız bu şekilde sorun pc den mi kaynaklanıyor yoksa DNS tenmi anlıyabilirsiniz.

   ip adresine ping atabilirsiniz : Eğer bir ip ye ping atabiliyor fakat sisteminiz internete bağlanmıyor ise DNS sunucunuz isim çözemiyor yada firewall de UDP 53 paketleri kesiliyor demektir.

 

 Tüm dönüşler doğru ise gitmeye çalışıtğınız noktaya pathping komutu yardımı ile hem ping hemde taracrout aynı anda kullanarak ulaşmaya çalışan paketler kayıp oluyorsa ISP firmanızın sizin ip nizi yönlendirmesi ile ilgili bir sorununuz olabilir.

 

 
Gönderildi : 06/05/2010 16:09

Paylaş: