Forum

İki şubeyi bağlamak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İki şubeyi bağlamak...

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
457 Görüntüleme
(@BlueRabbit)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba çalıştığım kurumda 2 şubemiz var ve otomasyon, muhasebe,telefon rehberi gibi uygulamaları ortak kullanmamız gerekiyor.Merkez Şubemizde Fortigate firewall mevcut fakat ikinci şubede herhangi bir güvenlik cihazı mevcut değil. FortiClient vpn uygulaması ile kullanıyoruz fakat hatta kopmalar yaşıyoruz. Merkez şubede 2 adet 4 Gb adsl mevcut şubede ise bir adet 4 Gb adsl mevcut ve 6 bilgisayarın bu uygulamaları kullanması gerekiyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımlarınız için teşekkür ederim...

 
Gönderildi : 12/04/2010 18:06

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Bu konuda hocalarımızın ve arkadaşların farklı yorumları olabilir ama G.  ile hizmet sağlayan bir firmadan (Koçnet, Borusan vs) noktadan noktaya hat kiralayarak işi kolaylıkla çözebilirsin. Bu şekilde sorunlarla da uğraşmamış olursunuz. Firma herşeyi kurar, routerların konfigrasyonlarını yapar çalıştırır size sadece sorun anında telefon etmek kalır, onlar bağlanır yapar. Tabi eğer kolaylık olsun derseniz.

 
Gönderildi : 12/04/2010 18:58

(@BlueRabbit)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Ben belirtmeyi unuttum ama ekonomik bir çözüm olması gerekiyor. Yani mevcut yapıyı yeniden revize ederek sağlık lı bir bağlantı oluşturamazmıyım ??

 
Gönderildi : 12/04/2010 19:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, en ekonomik ve hızlı çözümü önereyim : Mevcut internet hattınızın dışında bir g.hsdsl hat alın, bunun için bir modem gerekiyor önerim cisco 878. bunu diğer şubede de yaparak karşılıklı konuşturun. VPN hattı internet hattınızın dışında çalışsın. Bu şekilde yaparsanız hem bandwith ile ilgili sorun, hem de vpn kopması yaşamamış olursunuz. Başka türlü çözüm aramak sadece zaman kaybı olur.

 
Gönderildi : 12/04/2010 19:59

(@BlueRabbit)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

İlginiz için teşekkür ederim. Peki bu bağlantı türü içerisinde birden fazla hız secenekleri var. Bunlardan hangisini seçmeliyim yani kendi kullanacağım trafik miktarını nasıl ölçebilirim? Dediğiniz şu an için ekonomik gibi görünüyor. Bu sistemde peki bilgisayarları normal internete de G.HSDSL üzerinden çıkartıcam? Yoksa routerde bir ayarlama mı yapmam gerek?

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:46

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Cisco g.hsdsl modemi alıyorsunuz, vpn yapılandırmasını karşılıklı aldığınız  yere yaptırıyorsunuz ( herhangi bir ISP ). Firewall varsa orada routing yapılması gerekir. Cisconun Lan portu ile firewalldaki lan portu bağlanıyor, ppoe ayarlarının olduğu firewall üzerinde ikinci bir hat tanımlanıyor. Kullanıcılar bu hat üzerinden VPN ile site-to-site bağlı kalıyorlar.

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:54

Paylaş: