Forum

Ağda Paylaşımlar Ka...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağda Paylaşımlar Kapanıyor

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
438 Görüntüleme
(@adnanardahan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba sorum su 


kendi pc imde msconfig yaptıgımda baslangıcta dumrep 0 -u %systemroot % \system32\dumrep 0 -u seklınde bı ısaretlenmıs halde goruyorum.otomatıkmen kendı pc mde paylastıgım hıcbır dosyaya baska bır pc den ulasamıyorum ama msconfigten bunu kaldırdıgımda ise yenıden pc baslatıldıgında agdakı paylasımımda sorun olmuyor ama bu sureklı bu sekılde yenıden wındows (format)attıgımda hep sureklı bu sekılde netwrok te kopmalar oluyor.ya saatte bir yada 30 dk bir agda paylaştırdıgım dosyalara ulasılamıyor...


 


domain yok


workgroupta calısma ortamı


windows xp home edition işletim sistemi


şimdiden tesekkur ederim

 
Gönderildi : 01/03/2010 14:14

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Bilgisayarnıza confiker tarzı virüs bulaşmış olabilir. Windows updateleri full yapın. Combofix, spyware doctor ile tarama işlemleri yapınız.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 01/03/2010 18:02

(@GurcanBoduroglu)
Gönderiler: 119
Estimable Member
 

Uğur Bey doğru söylemiş,

 

Confiker virüsü paylaşımları kapatıyor. Windows makinalar üzerindeki print spooler servisini durduruyor. Hatta bu durumda file serverlar büyük önem kazanıyor, file serverları bile sallayabiliyor (ki buna şahit olmuştum.)

 Temizlemesi konusunda baya bir zahmetli. Düşünün bizim 800 clientli networkümüzden bahsediyorum. Danlışmanlık hizmeti aldığımızdada danışmanımız ilk ayağa kaldırmamız gereken yapının WSUS olduğunu söylemişti :S

Saygılarımla,

Gürcan 

 
Gönderildi : 03/03/2010 04:11

(@adnanardahan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

ARkadaşlar sorunu çözdüm dediğiniz gibi herhangi bir virüs ile alakalı değil.çünkü local pc lerde sorun yok sadece yeni topladıgım pc lerde bu sorunu veriyordu.belki garip olucak ama ben gigabyte ga-g31m-es2l model anakart kullanıyordum bu anakartların yenı versionunda ethernet kartı atheros olarak kullanmıslar...(sıfırdan windows kurmama ragmen antivirüs ve uptadeler tam olmaası ragmen sorun devam edıyordu... bu ne gibi sorun oluyordu derseniz internet ağını sanki pc bişey indiriyor gibi görüp pc kasıyordu buuda ağda paylaşımları kitleyip virüs varmış izlenimini verdi.bende ethernet kartını harici olarak realtek kullandım sorunum düzeldi.

 
Gönderildi : 31/03/2010 17:46

(@GurcanBoduroglu)
Gönderiler: 119
Estimable Member
 

Geri bildiriminiz için kendi adıma teşekkür edeceğim. Deneyim kattınız.

 
Gönderildi : 01/04/2010 03:14

Paylaş: