Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

150 Ms Sorunu

Emre Gökgöz
(@emrgkgz03)
Üye

Merhaba,

Ofiste Mikrotik modem var. Ap olarak da Unifi Ap kullanıyoruz. Geçen gün modemimiz bozuldu ve yenisi ile değiştirdim. www.speedtest.net sitesinden hız ölçümü yaptığımda hızda ve ping süresinde sorun yok. 24 ms ping süresi veriyor. Yerel ağdaki herhangi bir ıp adresine ping attığımda 3 ms 2 ms gibi süreler alıyorum.
Ancak google a 8.8.8.8 8.8.4.4 adreslerine ping attığımda 150-160 ms süre alıyorum. Bu durum internete girişlerde sayfaların yüklenmesinde de kendini belli ediyor.
Sorun tam olarak nerede çözemedim. Bilgisayarı kablo ile bağladım switche ve google a ping attım aynı şekilde 150 ms alıyorum.
Nereye bakmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 16/02/2021 07:30
erkadam ferit
(@erkadamferit)
Üye

modemin markası modeli nedir

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/02/2021 13:37
Emre Gökgöz
(@emrgkgz03)
Üye

Mikrotik marka modem. Modem üzerindeki termainalden google a ping attığımda da aynı şekilde 150 ms alıyorum. Yarın bir de wan kablosunu doğrudan pcye bağlayarak deneyececeğim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 16/02/2021 14:30
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

Operatörünüzün dns'lerine ping deneyin sonuçlar normalse aldığınız bu değerler de normaldir.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/02/2021 22:59
Emre Gökgöz
(@emrgkgz03)
Üye

Cmd üzerinden ve mikrotik modem terminal üzerinden internet firmasının dnslerine ping attım aynı şekilde 130 140 ms alıyorum. Bu durumda sorun internet firmasında mıdır?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 17/02/2021 03:36
Paylaş: