Forum

Wireless Network Ha...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless Network Hattında yaşanan problemler

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
397 Görüntüleme
(@SerdarMOLLAYSFGLU)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Saygı değer Çözüm Park Ekibi,

Benim 512 up /512 Down Leased LİNE kiralık devrem var bu devre zyxell usg 1000 Securty cihazına bağlı ve Zyxell de D-link 16'lı switch bağlı olarak ofis iöi ve ofis dışı dağıtım yapmaktayım. Ofis içi kullanıcı sayısı 20-30 user arası Dış Hat kullanıcıları ise bağlantıya göre 100 kişi min. max ilerleyen zamanlar da kapasite 400 kişi network wireless kaplolarım ise SYSTIMAX CAT 6 1 GIGASPEED hızında 2 adet alcatel outdoor access point ve bir adet engenius outdor access point ve 3 adet d-link access point 4 adet de lıkysys repater bulunmakta kimi zaman sinyaller her kullanıcı tarafından görülebilmekte kimileri tarafından görülememekte Gece olunca kullanıclar internete bağlanmakta ve kullanmakta zorluk çekiyor hatlar kopuyor ya internete girseler dahi hiç birşey yapamıyorlar  gündüz wireless sistemini denediğimde local olarak bağlanıyor ve kullanıyorum gece sınırlandırma yapmama rahmen istediğim wireless kullanımı sağlıyamıyorum herşeyi düşünmeme rahmen bir türlü genel kullanıcıya internetin kullanılabilir olmasını sağlıyamadım kimi msn çalışıyor kiminde öalışmıyor kiminde ses çalışıyor kimi görüntü dahi açamıyor bunun sebebini bir türlü bulamadımk bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.Genel bir sıkıntımıdır bu bulunduğum yer libya tripoli

 

Saygılarımla

 

Serdar MOLLAYUSUFOĞLU 

 
Gönderildi : 03/01/2010 20:39

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba

 peki wriless hatlarda bu şekilde kopmalar yaşandıgında lokal hattında  da aynı sıkıntılar oluyormu?

Olmuyor ise diger access point'leri devre dışı bırakarak  switch'ten 2 metrelik patch kablo ile bir wriless cihaz takarak sorun kablolardamı anlayabilirsin.

Bu sıkıntı birkaçgün önce bendede olmuştu acces point'in dibinde olmama ragmen sinyal sürekli düşüyordu,Firmware update'den sonra sıkıntı kalmadı.Cihazların firmware 'lerinin güncellemesini yapmanı tavsiye ederim.

 

 
Gönderildi : 03/01/2010 21:48

(@SerdarMOLLAYSFGLU)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Normal hattımda herhangi bir kesilme olmuyor zaten kablolama sistemi cat5 di ben de her wireless access için ayrı cat 6 kablo çektim sorun kablolarda değil wireless larıda senin tavsiye ettiğin gibi 2 metrelik patch kablo ile denedim sorunsuz çalışıyor. Bu denemeleri yapmam rahmen sorun engenius outdor wirelessım da ve diğerlerin de devam etmektedir.

 
Gönderildi : 04/01/2010 01:24

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba

eger kablolarında ve local hattında sıkıntı yoksa wriless cihazlarında sorun var demektir.Wriless yapılarda aradaki duvar ve hatta cam bile sinyali etkiler yapını,cihazların konumunu tam olarak bilemediğim için söyleyebileceğim bunlar.

Kolay Gelsin. 

 
Gönderildi : 04/01/2010 01:58

(@SerdarMOLLAYSFGLU)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Pirefabrik bir yapılanma var 550m2 alan içersinde u harfinde yapılanma düşün ve u harfinin başında solunda altında Outdoor access pointler var 3 yatakhanenin de içinde d-link access point ve linksys repater var dağılım bu şekilde yapılıyor engeniusun sinyal seviyesi 2 kademenin üstüne çıkmıyor 4 ayrı kanal dan sinyal veriyorum.6 kanal ve bg mix modunda diğerleri 4 ve 2 den 802.11g modunda yayın veriyor hepsinin kanalı ayrı bu rahmen istediğim bir performans değil dün 2 alcon ap ve engenius un güncellemelerini yaptım fazla bir fark görmedim

 
Gönderildi : 04/01/2010 12:18

(@SerdarMOLLAYSFGLU)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba EOC-2610 ENGENIUS wireless ap sinyal seviyeleri çok düşük 1 ve 2 kademe gösteriyor bağlantı açık alanda 50 metrenin dışına çıktığında ıp adresi alamıyor sınırlı bağlantı yada bağlantı yok mesajı veriyor.bu konfigrasyonla ilgili nasıl bir sıkıntı olabilir 4 ayrı isim altında 4 kanal yayın veriyorum engeniustan.firemare  1.0.37 yükseltim güncellemesini yaptım.Öncede full gösteriyordu bağlantı kopuyordu şimdi sinyal seviyeside düştü:)

Saygılarımla,

Serdar

 

 
Gönderildi : 04/01/2010 19:10

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

Kanallarda 1-6-11 inci kanallara dikkat edin. Netstumbler yükleyeren AP in en az çakıştığı kanalı ayarlamalısınız ayrıca cihaz üzerinde directional anten varmış. Montaj ona göre dikkat edilmelidir. Gerekirse Omni-Directional anten kullanabilirsiniz. Tüm ap lerin SSID ve Encryption ayarları aynı olsun. Farklı ssid de yayın yapmayın.

 

 
Gönderildi : 04/01/2010 19:33

(@SerdarMOLLAYSFGLU)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Omnia anten extra olarak alıp montajını yapmıştım ssıd ve encryption ayarları aynı Ap ye 50 metre uzaklıktan bağlanamıyorum. 35 metre 2 kademe görüyor ve bağlandıktan sonra 3-2 kademelerde seyir ediyor. 

 
Gönderildi : 04/01/2010 20:23

Paylaş: