Forum

acces point kurulum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

acces point kurulum problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
911 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar bu konuyu bu gün 2. kez yazmama rağmen sitede bir türlü göremedim! etiketlerden ilgili linke tıklattığımdada sayfa hata veriyor. Neyse...

acces point ve kablosuz modemle ilgili  1 haftadır sorun yaşıyorum şöyleki... elimizde ttnetin verdiği exper wireles modem var, bir tane notebook iki pc var, pc ler modemi görmediğinden a.p ile sinyal taşımam lazım 1. sorum şu olucak a.p nin arayüzüne girebilmem için default  192.168.1.1 ip sini kullanmam lazım ama aynı zamanda modemde 1.1 kullanıyor birincisi öncelikle a.p girmem için modemimi kapatmalıyım? 2. sorum ve sorunum bir şekilde acces pointe girdiğimde wireles ayarlarından repeater etkin yaptım daha sonra survey dediğimde modemi gördü  ve connect ettim daha sonra acces pointi uygun bir yerde fişini takıp aktiv ettim  bu noktada pc ler a.p gördü! şöyleki.. kablosuz ağları listele dediğimde acces pointi görüyor(bunun yerine modemi görmesi gerekmezmiydi) bağlan dediğimde bağlantı yok yada kısıtlı bağlantı uyarısı alıyorum 3. sorunum ben daha önce hiç acces point kurmadım 4. son bir hafta içinde ilkinde 4,5 ikinciisnde 5 saat olmak üzere toplamda 9,5 saat harcadım 5.a.p,modem veya pc lerde ip ataması ayarlanması vb. durumlar gerekliyse mümkünse bunu resimli dosyalarla anlatırmısınız çünki network ve ekipmanları konusunda sizler kadar bilgili değilim 6. son olarak repaeter ve universal repeater seceneklerinden ben sadece repeateri seçtim A.P modeli ise tp-link tl-wa601g 108 mbps     7. bir arkadaşım modem ve a.p nin aynı marka olması gerekir demişti doğrumudur çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim  bu arada pc ler otomatik ip atandı en son çare olarak ama sonuç alamadım
note book internete çıkıyor ama sanırım modem üzerinden bir pc nin ne üzerinden (modem-acces point) internete çıktığını nasıl anlarım?

 
Gönderildi : 01/10/2009 21:51

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba İrfan Bey,


Daha önce yazdığınız postu forum kurallarına aykırı (Başlık ve içerik büyük harf ile yazılmış) olduğundan sildim bununla ilgili size otomatik mail gelmiş olması gerekiyor. Ayrıca bu konu başlığınıda silmem gerekiyordu (acil, yardım gibi kelimelerin kullanılması yasaktır) ancak sanırım forum kullanımı konusunda biraz acemilik çekiyorsunuz. Konu başlığınızı düzelttim lütfen daha dikkatli olunuz.


Sorunuz için öncelikle bazı tanımlamaları yapalım sonra sorununuza yanıt vermeye çalışalım.


A.P. ürünleri 3 değişik şekilde yapılandırılabilirler.


1. Erişim Noktası olarak yapılandırılabilir. Genellikle Wriless ortamı olmayan yapılarda kullanılır ve kablosuz bağlantı noktası olarak görüntülenir.


2. Tekrarlayıcı olarak yapılandırılabilir. Ortamda bir kablosuz modem olmasına karşın katlardaki sinyal güçlerinin düşük olması nedeniyle sinyal gücünün artırılması amacıyla tekrarlayıcı modda olarak yapılandırılır.


3. Köprü olarak ayarlanır. Bir network kablosu kullanarak A.P. bağlı bir cihazı kablosuz ağlarda kullanıma açmak için kullanılır. (Bir printeri kablosuz olarak yapılandırmak gibi)


Sizin sorunuzda kullanmanız gereken 2. yani tekrarlayıcı (Repeater) olarak yapılandırmak gerekir.


Elinizdeki cihazın konfigürasyonunu yapmak için bir network kablosu ile bir bilgisayara bağlayın. Daha sonra ethernet ayarlarına girip TCP / IP iletişim kuralları özelliklerinden bilgisayar ip numarasını 192.168.1.2 Alt ağ maskesini 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçiti ip numarasını 192.168.1.1 olaray yapılandırın.


Daha sonra modemin ayarlarına girmek için explorer adres satırına 192.168.1.1 yazarak erişim arayüzüne giriş yapın. (Default olarak admin, admin)


Giriş işleminden sonra A.P. erişim arayüz ip adresini 192.168.1.1 diğer modem ile aynı olmaması için (ki olursa sorun olur) modemin arayüzünde yer alan seçeneklerden Network seçeneğine girip 192.168.1.254 olarak ve Gateway adresi olarak 192.168.1.1 yapın (eğer burada izin vermezse ip değişiminden sonra aynı menüye girip değişim işlemini tekrar yapılandırın.) değiştirin.


Daha sonra yeni yönetim ip numarasından yani 192.168.1.254 den tekrar menüye erişim sağlayınız. Basic ayarlarına girip Channel ayarlarını mutlaka diğer modem ile aynı olmasına özen gösterin daha sağlıklı çalışması için. Daha sonra Wriless Mode Settings ayarlarına girip Repaeter seçeneğini seçin ve açılan kutuya ya Modeminizin Mac adresini buraya giriniz. (Modeminizin mac adresini modeminizin içerisine girip system bilgilerinden öğrenebileceğiniz gibi modeminize bağlanmış olan bir bilgisayarda arp -a komutunu kullanarak görebilir veya mac listeyelen bir program kullanabilirsiniz.) Repeater modda zaten tek bir SSID görürsünüz çünkü yayını genişletmektedir.


Ayrıca atlamış olabilirim o yüzden portalımızda yer alan bu makaleyi http://www.cozumpark.com/blogs/network/archive/2008/03/28/zyxel-ile-access-point-kurulumu.aspx  okumanızı rica ediyorum. Çok ayrıntılı olarak yazmaktadır.


Daha geniş bilgi ve görseller için yardım kitapcığına bakabilirsiniz.


Sorularınızın hemen hemen hepsine yukarıda bahsettiğim.Umarım çözüm olur. 

 
Gönderildi : 02/10/2009 02:40

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

forum kuralları ile ilgili acemilik olduğu bariz şekilde ortaya çıktı ancak yaşadığım sorunun aciliyetinden dolayı vede zamanın kısıtlı olmasından.. bazen unutulabiliyor. verdiğiniz bilgiler oldukça doyurucu yarın bu bilgilerle tekrar gidip ayarlamaya çılışıcam umarım bu sefer olur. yardımınıza çok teşekkür ediyorum iyi çalışmalar rafet bey

 
Gönderildi : 02/10/2009 13:12

Paylaş: