Forum

internet cafemde ba...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

internet cafemde bazı makinada internet var bazısında yok Neden

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
737 Görüntüleme
(@sukrukavurmaci)
Gönderiler: 138
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

İnternet cafemde 3com 16 port swich var. Yeni aldım. Ama bazı makinalar çatır çatır internete giriyor bazı makinalar girmiyor.Akınsoft kullanıyorum Progam çalışıyor makinalara ping atabiliyorum. Ağ bağlantısı var ama internet yok . Google açıyor facebook girmek istediğimde sayfa görüntülenemiyor. Yardımlarınızı bekliyorum


 


teşekkürler

 
Gönderildi : 05/09/2009 00:58

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. Sukru,


Öncelikle ağınızdaki bağlantı kuramayan bilgisayarın antivirüs sitelerine girip giremediklerini bir kontrol etmenizi rica edeceğim. Son günlerde bu tarz virüsler epey yaygın. Örneğin www.kaspersky.com.tr adresine girip giremediğinin kontrolünü yapınız.


Daha sonra gizli dosyaların görüntülenip görüntülenemediğine bakın. Eğer görüntülenemiyorsa confiker virüsü yemiş olabilir. www.combofix.org sitesinden combofix indirip sisteminizi temizleyin bu işlem esnasında bilgisayarı networkden çıkarın. Daha sonra bir antivirüs programı kurarak sisteminizi temizleyin.


Hosts dosyasını kontrol ediniz. (Bunun için C:\windows\system32\drivers\etc klasörüne ilerleyip hosts dosyanızı bir notepad ile açıp kontrol ediniz)


Network ayarlarınızı kontrol ediniz. Özellikle varsayılan ağ geçidi ve DNS adresi olarak hangi ip adreslerini aldığını kontrol ediniz.


İnternete çıkan bir bilgisayardan komut isteminde arp -a komutunu verip gelen listede modemin ip numarası ve mac adresini kayıt edip aynı işlemi internete çıkmayan bilgisayarda uygulayıp modemin ip adresi ve mac adresini karşılaştırın. Eğer mac adresi doğru değilse ortamda kendini varsayılan ağ geçidi olarak tanımlayan bir bilgisayar var ve o bilgisayar virüs yemiş demektir. İlgili bilgisayarı bulup ağdan çıkarın daha sonra internete çıkamayan bilgisayarı kapatıp açıp komut isteminde arp -d komutundan sonra tekrar internete çıkıp çıkamadığını kontrol ediniz.


Mevcut ağınızdaki tüm bilgisayarın Administrator hesabına güçlü bir parola veriniz.


Son olarak internete çıkamayan bilgisayarınız ile modemi direk bağlayarak deneyiniz.


Bu açıklama ve uygulamaları yaptıktan sonra geri bildirim yaparsanız sonuçlara göre sorunuza göz gezdirelim. Mevcut yapınızdaki OS (işletim sistemleriniz) ve network yapınızla ilgili geniş bir bilgi vermeyi unutmayınız.


 

 
Gönderildi : 05/09/2009 01:18

(@sukrukavurmaci)
Gönderiler: 138
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim Hocam. Bütün makinalrı swicden ayırıp güvenli modda çalıştırdım. Daha sora nod 32 spybot ile tarattırdım. Birkaç bişeyler buldu. Temizledi. Sora tekrar taktım. Bilgisayarları açtım. 1 saat kadar düzgün çalıştı. Sora gene aynı. Ben bu sefer virüsten değil de yeni aldığım swichden şüpelendim. Tekrar eski iki parça olan markası bile belli olmayan swicleri taktım. Çalışıyor şimdilik. Swich bir link basıyor bir basmıyor. Bir tuhaflık vardı.


Sanırım swich bozuk tekrar iade edeceğim. Ama almazlar. Elimde kaldı. Baya da para vermiştim.


 


Çok teşekkür ederim sağolun hocam. Verdiğiniz bilgiler ışığında tekrar bir kontrol edicem.


 


,

 
Gönderildi : 05/09/2009 16:13

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Swicth arıza varsa garantiden bunu tamir ettirebilirsiniz. Veya mevcut 3com swicht'in firemware update vardır bu sorun için bir kontrol edin varsa güncelleyin.


 

 
Gönderildi : 06/09/2009 02:12

Paylaş: