Forum

1000 metrekare alan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] 1000 metrekare alan için WIFI çözümü

5 Yazılar
3 Üyeler
2 Likes
1,126 Görüntüleme
(@UgurKARTAL)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sayın üstadlar

Fabrikamızda 1000 metrekare bir depo alanımız var. Tabi ki depoda raflar ve bazı geçişlerde duvarlar mevcut. Tavan yüksekliği bir hayli fazla. Biz şu anda bu alanda iki adet TP link CPE-220 cihaz kullanıyoruz Bilgisayar veya cep telefonlarında bir sorun yok fakat el terminallerinde ( Motorola Symbol ) iki cihaz arası geçişte sorunlar yaşanıyor. İki cihazın SSID ismi aynı ve kanalları otomatik. 

Bu terminallerde RDP ile Servera bağlanıp Depo yönetim Programını çalıştırıyoruz. Fakat TP Link cihazları arasındaki geçişte kilitlenmeler veya kasılmalar yapıyor ve bazı işlemlerde hata alıyoruz.

Şimdi şöyle birşey düşündük. Mesh denilen sistemi uygulasak burada bu tür geçiş sorunları yaşar mıyız ? Yada sizlerin tavsiye edeceği bir WIFI sistemi var mı ? Çözümler için Marka model belirtir iseniz bende ona göre araştırma yapıp maliyet çıkaracağım.

Değerli Görüşlerinizi bekliyorum. 

 

 
Gönderildi : 05/06/2020 16:37

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Bahsettiğiniz cihazın Pharos MAXtream denilen mesh benzeri bir özelliği var zaten ancak controller gerektiriyor olmalı ve verim içinde daha fazla adet cihaz gerekiyordur ortam için.
Ölçümler yapmadan uzaktan bilinemez ortam.
Cihazları değiştirmeyi düşünüyorsanız unifi, hp gibi kurumsal markalara bakabilirsiniz forumda tavsiye, öneri konularında hep benzer markalar geçmiştir arayabilirsiniz. Markayı seçtikten sonra bağlanacak cihazlarınızın ve gelecek planınızın bandw. özelliğine göre MIMO anten ve in/outdoor, mesh option seçtikten sonra karşınıza 1-2 model kaldığını göreceksiniz yine outdoor ap'ler ile devam edebilirsiniz. Tavan montajı yapıyorsanız profesyonel yönetim açısından da controller'larını da baştan planlarsanız rahat edersiniz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/06/2020 18:09

(@serkanates)
Gönderiler: 1281
Üye
 

@ibrahimyildiz ın yazdıklarına ilave olarak zorunlu kalmadıkça mesh uygulamayın. Zincirin bir halkası koptuğunda sorun yaşarsınız. Eğer fiziksel bir engel yok ise her AP'ye data hattı ile ulaşın. Bende aynı şeylerden bahsedeceğim. İşin kurumsal çözümleri belli, zaten 2-3 marka karşınıza çıkar (Serkan HP-Arubayı seviyor). Fortinet güvenlik duvarınız var ise forti AP ürünlerine de bakabilirsiniz. Büyük yapılarda controller şart. İyi kablolama ve iyi switchler ile sorunlarınızı minimize edersiniz. Ayrıca çözüm ortakları ile görüşüp yerinde inceleme talep etmekten çekinmeyin. Saha tespit ve projelendirme ekipleri bunun için var.

 
Gönderildi : 06/06/2020 01:12

(@UgurKARTAL)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Geç dönüş yaptım kusura bakmayın.

Kablolamalarda direkt Fiber ile gelen Gigabit switchleri kullanmaktayız. Ubiquiti Uap-ac-m marka Mesh özelliği olan cihazı farklı şehirdeki İşletmemizde kullanmışlar ve hiçbir kesilme veya bağlantıda takılma yaşanmıyor muş.

Peki bu cihazların kapsayabildiği alan TP-LINK CPE 220 kadar oluyor mu ? Çünkü bildiğim kadarıyla CPE220 de 13 Dbi anten mevcut.

 
Gönderildi : 19/06/2020 15:39

(@serkanates)
Gönderiler: 1281
Üye
 
Gönderen: @UgurKARTAL

Ubiquiti Uap-ac-m marka Mesh özelliği olan cihazı farklı şehirdeki İşletmemizde kullanmışlar ve hiçbir kesilme veya bağlantıda takılma yaşanmıyor muş.

Peki bu cihazların kapsayabildiği alan TP-LINK CPE 220 kadar oluyor mu ? Çünkü bildiğim kadarıyla CPE220 de 13 Dbi anten mevcut.

Ben olsam kablosuz ağda başka bir yerde çalışan sistemi tam olarak kendime referans almazdım. Kablosuz ağ kadın gibidir, ilgi ister, alaka ister. Araya duvar, raf girer problem çıkartır. Arkadaşınızın firması karton üretiyordur sorun olmuyordur ancak siz aluminyum işi yapıyorsunuzdur ve problem olur. Ayrıca kablosuz ağınızdaki verimlilik için istemci tarafı da en az access point kadar önemlidir. Eğer istemcileriniz üzerindeki donanım/yazılım güncel değil ise iyi bir access point altyapısına sahip olmanızın da bir önemi yoktur.

Bir önceki postumda da belirttiğim gibi yerinde analiz talep edin. Çözüm ortakları projenizin büyüklüğüne göre uzaktan veya yerinde tespit için yardımcı olacaktır. Belirttiğiniz cihazlar ile ilgili tecrübem olmadı. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapacaktır.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 19/06/2020 16:01

Paylaş: