Forum
Merhaba,
Şirketimizde bulunan android cihazların 9 adet telefon 2 adet tablet olmak üzere 11 tane android cihaz mevcut. Bunların hepsi şirkete ait ama herhangi bir yönetim modülüne bağlı değil.
Önerebileceğiniz uygun fiyatlı işini iyi yapan uzaktan uygulama yükleyip silebileceğim, herhangi bir şifre unutmasında sıfırlayıp yeni koyabileceğim, konum takibi vb. gibi aksiyonları alabileceğim bir yönetim çözümü istiyorum.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Bu kadar küçük bir envanter için maliyetli, iyi çözümlere gitmeniz zor manageengine inceleyin 25 cihaza kadar ücretsizdi belki yeterli gelir. OpenS. çözümlere bakmanız belki daha iyi olur filodm, miradore vs. 365 lisanslarınız varsa Intune'a geçmeyi de düşünebilirsiniz bir kere geçiş olur laptop, pc yönetim tarafını da halletmiş olursunuz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@ibrahimyildiz Merhaba
365 kullanıyoruz evet ama intune için ayrı lisans almam lazım sanırım araştırdımda öncesinde. Laptoplar yönetimi için dc server var. Manageengine da artık dediğiniz gibi değil yada aylığa dönmüş anladığım kadarıyla. Opensource içinde pek güvenemedim ve yetkinliğim okadar yok maalesef.
Merhaba,
ME için bile bütçeniz yok ise ne yazık ki pek şansınız yok, çünkü ME en ucuz üründür genelde, o nedenle intune, soti veya omnissa pahalı kalacaktır. MDM zaten ucuz bir konu değil, ondan opensource bulamazsınız Bulsanız bile telefon uyumu çok zor olacaktır. Özetle böyle bir ihtiyaç var ise mecburen bir bütçeniz olmalı.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Me için bütçe bulabilirim ama arkadaşın dediği gibi 25 cihaza kadar olanı ücretsiz demişti o yok sanırım. Deneme sürümüyle denenebilir eğer en uygun ve pratik olacak diyorsanız.
Yani ME ürünlerini çok tavsiye etmiyorum ama elinde bütçe yok ise şu aşamada yönetmemekten iyidir, onun ile başlarsın, sonra faydasını görüp veya sen zaten farkındasın ki buna dertlenip gelip buraya yazmışsın, gösterip diyelim yöneticilerine belki ilerleyen yıllarda intune, ivanti veya soti gibi bir ürüne geçebilirsin.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
mdm tavsiye etmiyorsanız bu özellikle telefon tablet yönetimleri için ne öneriyorsunuz peki?
https://www.manageengine.com/mobile-device-management/edition-comparison-matrix.html?utm-source=download-page
kıyaslamayı buradan görebilirsin ancak bunlar hep yüzeyseldir her zaman free, community'lerde hesaplanmayan yetersizlikler ortaya çıkar.:)
Bence hocamı yanlış anlamışsın MDM çözümü tavsiye etmemek değil, bu iş girilince boğulmadan yapılacaksa bütçe gerekliliği üzerine gelişiyor.
Bu arada küçük ve amatörce yönetilen şirketlerde başka yeterlilik ve organizasyon sorunları da oluşabiliyor (biz bu tip firmalarla artık ilgilenmiyoruz.:) ) yani bütçe almak dışında mesela cihazlarda da çok ucuza kaçılmamış olması mesela Android Enterprise destekliyor olması gerekli. Ayrıca google workspace mevcutsa onun da mdm bölümü var.
Özetle bu iş bütçe ile ya talep edildiği gibi bağımsız çözülmeli bence ise özellikle bir derece pro yönetilen kobi, küçük şirketler için toplam bir yeniden yaklaşım altında çözümlenebilir. Toplama bakıldığında 365 business lisansları bence pahalı değil. Device licensing, security, performance, manageability, support iyi bir şekilde hesaplandığında uyguna çıkıyor ve opsiyonları oldukça iyidir. Herkesin o kadar parası olmaması konudan bağımsız tabi.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
mdm tavsiye etmiyorsanız bu özellikle telefon tablet yönetimleri için ne öneriyorsunuz peki?
MDM tavsiye ediyorum 🙂 Bence bir daha oku önerilerimi, bu zamanda eğer şirket verisi telefonda ise MDM olmadan işin çok zor.