Forum

Apple Store Alışver...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Apple Store Alışveriş_Fazla Tahsil Edilen Para

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
528 Görüntüleme
(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;


Konuyu biraz uzun ve ayrıntılı yazacağım için lütfen kusura bakmayın. Sorunum şu ;


iTunes Store'dan Apple Store girerek 31 Ağustos 2012 tarihinde 3 farklı uygulama satın aldım. Bunlar


0,99 $


1,99 $


0,99 $


Toplamda : 3,97 $ = 7,35 TL karşılığı yapıyor o günki kurdan hesaplandığı zaman.


Fakat X bir bankanın kullanmakta olduğum Sanal Kredi Kartına tanımladığım Limiti Apple Store resmen sömürmüş, bitirmiş. Benden 16,00 TL üzertinde tahsilat yapmış. Bu nasıl bir olaydan böyle. Sanal Kredi kartımı bloke koymak zorunda kaldım.


Aşağıda detay gözükmekte.



Ben uygulamaları Satın Al butonuna bastığımda Apple kimliğimi soruyor ve kimlik bilgilerimi yazdıktan sonra alışveriş gerçekleşiyor. 6 aya yakın bir zamandır kullanıyor alışveriş yapıyorum Apple Store'dan. Alışverişi yaptıktan sonra hemen kredi kartımdan düşmüyor nedense. Şu yolu izliyorum hemen düşmesi için ;


iTunes Sağ üst köşe - Mail adresim - Hesap - Ödeme Türü ( Düzenle ) - Kart Numarasının karşısında yer alan '' Güvenlik Kodu '' her zaman için, ne zaman girsem bu bölüme hep boş geliyor karşıma. Oraya 3 haneli Güvenlik Kodunu yazdığımda, sağ altta yer alan '' Bitti '' butonuna bastığımda alışveriş gerçekleşiyor. Ve bankanın web sitesinden baktığımda Sanal Kredi Kartımın Açık Provizyonlar bölümüne düştüğünü görüyorum o tutarın yada tutarlarının. Yukarıda resimde görüldüğü gibi.


3 Adet Uygulama satın aldım fakat Apple Store benden fazlasını düştü. Yukarıdaki resme ilave olarak ;



 


Bu işlemde ilk resimde yer alan tutarlar gibi bu 2. resimde Sanal Kredi Kartımın Açık Provizyonunda gözüküyor. İlk resimde 1 Eylülü işaretlemişim, ben 1 Eylülde herhangi bir alışveriş yapmadım. iTunes hesabıma girerek ordaki Güvenlik Koduna, güvenlik kodumu yazıp bitti deyince pat hemen 0,99 $ karşılığı 1,85 TL benden tahsil edildi. Bir 20 dk sonra tekrar aynı işlemi yaptım acaba yine tahsil edecekmi kredi kartımdan diye, 2. resimde görüldüğü gibi yine 1,85 TL düştü kredi kartımın Açık Provizyonuna. Ben kesinlikle 1 Eylülde herhangi bir alışveriş yapmadığım halde bunu benden nasıl tahsil eder, anlamış değilim. Apple Store'a bir yazı yazdım. Ve bana şöyle bir geri dönüş yaptılar ;


Dear Mert,


Thanks for writing in today! My name is Matthew with the iTunes Store and I'll be assisting you with your request. I understand you see more charges on your bank account from the iTunes Store than you expected. I know how important it is to know exactly how your money is being handled, and I would be more than happy to help.


Mert, when you update your billing information, the iTunes Store will place an authorization hold on your credit card to verify your account information. You might see this authorization request on your online statement. This is not an actual charge, it is simply a test to confirm that your credit card account is active and has credit available to accommodate transactions.
Authorization requests are automatically removed from your account by your financial institution. The amount of time it takes to remove authorization requests varies by financial institution. If you have any questions about the way your financial institution handles authorization requests, please contact their customer service department.
I have double-checked your account and I was unable to find any recent charges other than the purchases you specified. The excess charges are likely temporary authorization holds.
To review the actual charges on your account, here are easy steps to view your Purchase History:

1) Make sure you're using the latest version of iTunes. It can be downloaded free of charge from the Apple website at:


http://www.apple.com/itunes/download


Note: Installing the latest version of iTunes will not affect your library or any items in your account that you haven't downloaded.


2) Click this link to launch iTunes and view the Sign In dialog:


https://phobos.apple.com/accountSummary/


3) Enter your iTunes Store account name and password.


4) Click the Account Info button to proceed.


5) On the Account Info screen, click the Purchase History button.


Your Purchase History will display your most recent purchases first. To view details of any purchase, click the arrow to the left of the order date.


I hope this message finds you well, Mert. If I can be of any further assistance, or if you have any questions, please don't hesitate to reply to let me know. I'm here to help.


Take care and have a fantastic day.


Sincerely,


Matthew....


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Apple Store'dan böyle bir yazı geldi bana. Beni tatmin etmeyince bende onlara [email protected] adresine geri dönüş yaparak şöyle bir yazı yazdım, sitemkar bir yazı oldu sonlara doğru, fakak halen geri dönüş yapılmadı tarafıma.



Dear Matthew,

Dear Apple Store Officer,

Thanks for helping me.
Purchases that I bought from Apple Store are 3.97$ but they received 7.93$. They took my credit card $ 0.99 each hour. (And they still receive 0.99$ from my credit card every each hour regularly). So I had to block my credit card.
I send a message to Apple Store Customer Support and Mr.Matthew answered my message but my problem hasn't been solved yet.
I got in touch with my bank but they said "please talk to Apple Store ".
I am in doubt about FocusNow application Purchase. I request my money that they received as an extra.
so I closed my credit card.
Please fix it

Note: I am using iTunes version: 10.6.3.25


sending a link. Link to document in the bank. $ 0.99 = 1.85 Turkish Lira .. Made more shots


Make an emergency intervention


Dear Apple Store Authority. Give me back my money



August 31 and September 1



September 1, 2012 did not do any shopping !!!!!!!!!!!! --- Why such a fee would cut,,, Why 🙁


September 1




Sincerely,


Mert....


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bu konuyu nasıl çözebilirim, bir fikri olan varmıdır acaba. Apple Store'dan alışveriş yapamayacakmıyım artık. Bir ödeme Apple Store merkezlerinde benim kimliğim üzerinde kilitli kaldıda, devamlı benden 0,99 $ çekimmi yapıyorlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardım ederseniz çok sevinirim. Umarım yukarıda resim ve yazılarımla anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Çok karışık bir hal aldı durum çünkü.


Saygılarımla.


 


 
Gönderildi : 01/09/2012 15:54

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba Mert bey,

Bence doğal süreci push etmeye çalıştığınız için bu sorunu yaşamışsınızdır, malum dünya üzerinde milyarlarca insan alış veriş yapıyor ve bu sistemde genel bir sorun yok, bende kullanıyorum ama kredi kartına düşmesi için bir aksiyon almıyorum.

Bence yapacağınız en iyi şeyi yani sorunun muhatabına başvurmuşsunuz ki bence çözüm yine apple da.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/09/2012 01:18

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Hakan bey. Apple ile irtibata geçtim. Kredi kartını iTunes'a tanıttığımızda 0,99 $ bir ücret çekiyormuş meğerse. Bunun nedeni ise, kredi kartının aktif olup olmadığını Test amaçlı bir işlemmiş. Tabii 0,99 $ çektiği para Açık Provizyonda gözüküyor. Apple bu test için çektiği 0,99 $ ücreti ( Banka ile görüştüm, bankanın dediğini aktarıyorum ) faturalaştırmaz ise, Açık Provizyondan 0,99 $ otomatik olarak 1 hafta süre geçtikten sonra silineceğini, ve benim kredi kartıma borç olarak kaydedilmeyeceğini hem Apple hem Banka savunuyor. Bende onlara inanmak zorunda kaldım.


Syg.


 

 
Gönderildi : 06/09/2012 18:27

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Geçmiş olsun o zaman 🙂

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 10/09/2012 18:07

Paylaş: