Forum

Outlook "Profi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook "Profildeki tek hesap değilse, birincil hesap kaldırılamaz." hatası

6 Yazılar
3 Üyeler
2 Likes
27.2 K Görüntüleme
(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler arkadaşlar.

 

Kendi intra ağımızı kullandığımız Windows 10 sistemde kendi bilgisayarımdaki outlook'a, kendi hesabım dışında bir hesap tanımladım. Lakin sonradan bu hesabı silmek istediğimde başlıktakine benzer uyarılar aldım. Intra ağında yönetici iznine sahibim. Office'i kendi kaldırma aracı ile kaldırıp tekrar kurdum, outlook'a yeni hesap tanımlayıp bu hesabı varsayılan yaptım ve diğer hesabı kaldırmak istedim lakin aşağıdaki hataları aldım. Aynı silme işlemini hem denetim masasındaki "Posta" dan hemde Outlook üzerinden de denedim, sonuç değişmedi.

"E-Posta" ve "Veri Dosyaları" kısmındaki "murat" hesabını kaldırmaya çalıştığımda aldığım hatalar.

 

C:\Users\X\AppData\Local\Microsoft\Outlook klasörünü komple sildim ve "16" isimli klasörün içinde, bu silmek istediğim "murat" adlı hesabın xlm dosyasının olduğunu da gördüm yani oda silinmişti ama sonuç gene değişmedi. 

 

 

 

Outlook'u açıp "murat" isimli hesaba tıkladığımda yada "Tüm Klasörleri Gönder/Al" dediğimde de aşağıdaki hataları alıyorum

 

 

 

Bu illet sorunu, daha önce başıma geldiği ve yukarıdaki yöntem ile çözdüğüm için gene kolayca çözerim diye başta umursamamıştım ama neredeyse beni 2 gün boyunca uğraştırdığı için bu sefer işin ciddi olduğunu fark ettiğimden dolayı siz değerli arkadaşlardan yardım istemek durumunda kaldım. Netteki çoğu çözümü de denedim. Belki atladığım çok ufak ve basit bir nokta var ama ya ben onu göremedim yada durum sandığımdan da komplike bir hal aldı. Uzun zamandır Windows'da hiç bir sorun bana format attıramadı ama ilk hefa bu illet sorundan dolayı acziyetimi gördüm ve pes etmeden önce size danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. 

 
Gönderildi : 10/04/2018 20:19

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Eski profili silip yeni profil oluşturmayı denediniz mi? Eğer mevcut profili silemiyorsunuz aşağıdaki adımları denyebiliriniz.

http://www.slipstick.com/exchange/primary-account-removed-outlook/

 

 
Gönderildi : 11/04/2018 11:49

(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Eski profili silemiyorum ki üstat, yeni profil deneyeyim. "bilal" isimli yeni bir kullanıcı ekleyip bunu varsayılan hesap yaptıktan sonra "murat" isimli hesabı silmek istediğimde yukarıdaki hataları alıyorum zaten. Misal bugün 3. bir hesap daha tanımlayıp onu varsayılan yaptığımda varsayılan olmasına rağmen hem onu hemde "bilal" isimli hesabı sorunsuzca kaldırabiliyorum ama "murat" isimli hesabı ne yaptı isem kaldıramıyorum.

 
Gönderildi : 11/04/2018 12:43

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

denetim masası - posta - profiller - profilleri göster - mevcut profilli göster deyip burada bulunan profili kaldırırsanız mevcut outlook ayarları gidecektir ve sıfırdan profil oluşturduğunuzda mail ayarlarını baştan yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/04/2018 13:43

(@volkankarakus)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

3 gündür aradığım cevap buydu üstat. Sorun çözüldü. Canı gönülden teşekkür ediyorum.

 
Gönderildi : 11/04/2018 14:47

(@CanerOTSEKiN)
Gönderiler: 1
New Member
 

Üsteki yöntemde başarılı olamayanların benim aşağıda yazdığım talimatları da denemesini tavsiye ederim.
Benim kullandığım yöntem; Denetim masası -> Posta (Mail) -> Veri Dosyaları -> "Buradan istediğinizi varsayılan olarak atayın"

 
Gönderildi : 02/10/2018 16:36

Paylaş: