Forum

Excel "Salt Ok...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Excel "Salt Okunur" açılma sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
14.9 K Görüntüleme
(@OnurBeratligil)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Şirketimize ait ortak paylaşım yaptığımız klasörler mevcut, her departmanın kendine göre klasörü var ve ona göre yetkileri. Ancak bazı bilgisayarlarda excel dosyaları salt okunur olarak açılıyor bir çok farklı yöntem denememe rağmen sorunu ne yazık ki çözemedim. Tek tek değişiklik yapma şansım ne yazık ki bulunmuyor çünkü en ufak klasörde 50 tane excel dosyasından bahsediyoruz.

 Denediğim yöntemler;

* Klasör bazında paylaşımı kapattıktan sonra klasörün "Salt Okunur" özelliğini kaldırdım ancak tekrar geri geliyor. Aynı işlemi paylaşım açık ya da kapalı fark etmez denedim. 

* Regedit üzerinde düzenleme yaparak HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Explorer üzerine DWORD (UseSystemForSystemFolders) değeri 1 olarak yaptım. cmd ile gerekli attrib değerlerini denedim ki buda (attrip -r) şeklindedir.

* Klasörlerdeki yetkilendirmeyi gözden geçirdim ve sorun yaşadığım kişiler için yetkiyi silip tekrar ekledim.

* Daha önce yaşadığım bir soruna istinaden kullanıcının askıda kaldığını düşünerek paylaşımdan attım kullanıcıyı ve tekrar giriş yapmasını sağladım.

* Sunucudan kaynaklı ya da belirleyemediğim bir şey olabileceğini düşünerek yeniden başlattım servislerin kendisini yenilemesi için.

* Excel kayıt yaparken Farklı Kaydet\Araçlar\Genel Ayarlar sekmesindeki "Salt Okunur" bölümünü kontrol ettim, işaretli değil.

  

Bunların haricinde daha kaç tane denediğimi hatırlamıyorum en akılda kalıcı olanlar ve genel sorunlarda yazılanlar bunlardı. Klasör'e baktığınızda "Salt Okunur" görünüyor ancak içerideki dosyaların hiçbiri salt okunur değil. 2 aynı işletim sistemi ve yetkiye sahip bilgisayar (Windows XP) birinde dosyayı salt okunur olarak açarken diğerinde normal açıyor ve istediği işlemi yapıp kayıt edebiliyor. Ayrıca sunucu üzerinden denediğinizde de aynı şekilde gerekli işlemi yapmaya izin veriyor.

 Son olarak çözümlerim tükenmiş durumda araştırmaya devam ediyorum ancak umarım bu konuda öneride ve yardımda bulunabilecek birileri vardır. 

 Sorun:  "dosya.xls" salt okunur. Bir kopyasını kaydetmek için Tamam'ı tıklatın ve Adıyla kaydet iletişim kutusunda çalışma kitabına yeni bir ad verin.

 
Gönderildi : 04/07/2014 14:07

(@ErtanKURUN)
Gönderiler: 686
Honorable Member
 

Merhaba,

Aynı dosya iki kullanıcı tarafından aynı anda açılıyorsa birinde salt okunur çalışır.

Yada dosya sunucu tarafında askıda kalmış kapatılmamışsa gene salt olunur açılır yada başka kullanıcı tarafından kullanılıyor hatası verir  

Dosyanın başkası tarafından kullanılmadığını ve sunucu tarafında askıda kalıp kalmadığını kontrol etmenizde fayda var 

 
Gönderildi : 04/07/2014 16:24

Paylaş: