Forum
Merhabalar,
Web Hosting hizmeti sunan bir firmadan smtp\pop3 protokol mail çözümü kullanmaktayız. Eğer outlook üzerinden belli bir süre 2 saat 3 saat vs vs işlem yapılmamışsa outlook o kullanıcının şifresini sormaktadır. Yani anladığım kadarı ile web host sunucu ile client arasındaki güvenlik politikaları gereği şifre kontrolü yapmaktadır. Fakat bazen kullanıcı tam excel üzerinde işlem yaparken aniden çıkan şifre ekranına yanlışlıkla birşeyler ekleyerek ve çıkan uyarıya ok diyerek sunucuya yanlış şifre gönderiyor ve sunucuda tehdit olarak algıladığından blackliste almaktadır.
1. isteğim bu kullanıcı şifresini kaydet dememe rağmen kaydetmiyor belli zaman aralıkları ile tekrar sorabiliyor.
Hiçbir şekilde şifre ekranının çıkmamasını istiyorum.
2. web host hizmeti sağlayan arkadaşlar bu şifre ekranının çıkmasının normal olduğunu güvenlik politikalarının hepsinin kaldırılamayacağını söylüyorlar doğrumudur.
Merhaba,
Hizmet aldığınız yer , session time out kontrol ediyorsa normaldir, ben daha önce benzer sorunu hiç yaşamadım.
Kaldı ki siz 1. ağızdan teyid almışsınız.
Değiştirmekte fayda var..
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Sorun şu ki 2 farklı hosting hizmetinden de aynı sorunu yaşıyoruz.
Dediğiniz gibi session time out kontrol ediyorlar, birisi kanada da birisi istanbulda firmaların.
Nasıl halledebilirim bu şifre çıkmaması için neler yapabilirim bilmiyorum.
Bir hesabı birden fazla client/mail client üzerinde kullanırsanız bu sorun ile karşılaşırsınız ki doğaldır. Buna mecburiyet var ise mail hosting'i sağlayanların buna yapabileceği bir ayar mevcut. Sağlamıyorlar ise tek noktada kullanmaktan şifre onaylamaktan başka çare yok.
Diğer söylenen ise outlook ayarları düzgün olduğu sürece normal değil. Outlook gönder al ayarlarında ki dk süresince sunuculara kendisi başvurur şifre onaylama gerekmez. Burada ki süre çok uzun birkaç saatten fazla tutulmuşsa da şifre ekranı ile karşılaşılır. İdeali 3 ila 5 dk. Tabi hesap ayarlarının doğru olduğunu kabul ediyoruz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.